Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: (IMDb-021) Arka Pencere - Rear Window | 1954 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Alfred Hitchcock

Senaryo: John Michael Hayes , Cornell Woolrich

Ülke: ABD

Tür: Gizem , Gerilim

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 01 Nisan 1956 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Los Angeles, California, USA

Bütçe: $1,000,000 / Hasılat: $57,679,893

Nam-ı Diğer: Alfred Hitchcock's Rear Window



[hakkinda]Cornell Woolrich'in "It Had To Be Murder" adlı kısa filmi, usta yönetmen Alfred Hitchcock tarafından beyazperdeye aktarıldı ve sinema tarihinin en başarılı suç/gerilim yapımlarından biri olan "Rear Window" ortaya çıktı. 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Sanat Yönetmeni', 'En İyi Ses Düzenleme' ve 'En İyi Senaryo' dalında Oscar adayı olan filmde, 1997 yılında hayatını kaybeden Oscar Ödüllü aktör James Stewart ve 1982 yılında bir araba kazasında hayatını kaybeden Oscar Ödüllü aktris Grace Kelly başrolleri paylaşıyor.

Ünlü bir yayın kuruluşunun profesyonel fotoğrafçısı olan Jeff, çekim sırasında kazara bacağını kırınca, evinde tekerlekli sandalyeye mahkum olur. Alçının açılmasına bir hafta kala genç adam, karşıdaki apartman dairelerini izleyerek vakit öldürmektedir.
Öte yandan, dört dörtlük bir kadın olan Lisa, erkek arkadaşı Jeff'i düzenli olarak ziyaret etmekte ve evlenecekleri günü beklemektedir. Jeff içinse durum farklıdır; en ağır koşullarda hayatta kalma yeteneğini sınamış, sert ve inatçı bir kişiliğe sahip olan genç adam, kız arkadaşının da kendisi gibi zor ve sert koşullara katlanabilen biri olmasını beklemektedir.
Jeff'in ilgisizliğine rağmen umudunu kesmeyen Lisa, genç adamla olan ilişkisini devam ettirebilmek için çabalamaktadır.

Tüm bunlar olurken Jeff, karşı apartmandaki yaşlı bir çiftin evine dikkat kesilir ve yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu kanısına varır.
Jeff'e göre yaşlı adam, yerinden kalkmakta zorlanan karısını bir bıçakla öldürmüş ve gizlice gömmüştür. Bu senaryo, başta anlamsız gelse de inandırıcı kanıtlara kayıtsız kalamayan Lisa da, Jeff ile birlik olup hafiyeliğe soyunurlar. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

kuzeydebiryer : İnsan ruhunun derinliklerindeki merak ile olayları algılayışımız arasındaki ince çizgide durmayı başaran Hitchcock tarzı bir gerilimin hikayesi...

Çevremizde olup biten olaylara duyarsız kalabilir miyiz? Komşularımızın dünyası bir pencere mesafesindeyken ahlaki kurallara sadaketimizi kaybetme ihtimalimiz var mıdır?

Bir Alfred Hitchcock klasiği olan Arka pencere ve baş kahramanı Jefferies'in yaşamından izleyeceğimiz bu kesit, aklımızda ki bu ve buna benzer bir çok sorunun cevabı olabilir.Bir gerilim filminde salt gerçeği arayan bir izleyici kitlesi için gizem avcılığı yapmak keyifli olabilir ama bu filmin bundan öte bir yanı olduğuda kesindir.Karşımızda beliren apartman dairesini gözlerken dış dünyamıza açılan bir arka pencereden ziyade ruhumuzun derinliklerine dokunan ve insanı anlatan bir hikayeye tanık oluyoruz.

Sürprizbozan: Göster

Kieslowski'nin hüzünlü bir aşk hikayesini ele aldığı Krótki film o milosci filminin baş karakteri Tomek'in hayata karşı savrulan duruşu ile Jefferies'in hayata kök salan duruşu arasında ki farkı bir kenara bırakırsak, iki karakterinde iç dünyalarındaki sorulara cevap arayışları Röntgencilik gibi toplumun hiç hoş karşılamadığı bir durumda ortaklık göstermekten hiç çekinmeyecektir.

Röntgencilik hastalıklı bir durumdur, cinsel istismarda bulunma yollarının en bilinenlerindendir ama bu filmde fotoğraf makinesinin merçeği Röntgenciliğe açılmayacak insanın varoluşundan beri en temel duygularından biri olan "merak duygumuz" için uzağı yakın edecektir.Zaten bu merak, sıkıntının sonucu gelişecektir bir araba yarışında en iyi kareyi yakalama telaşı fotoğrafçımızın ayağının kırılmasına bu durumda doğal ev hapsine neden olacaktır.

Hitchcock adeta mahkemede müvekkilini aklamaya çalışan bir avukat gibi Jefferies'in bu gözetleme işini zorunluluklara ve bu zorunluluğun sonucu her insanda oluşabilecek merak duygusuna bağlamaktadır dünyalar güzeli Lisa'yı en yakınındayken bile farkedemeyen ve çekimine kapılmayan bir karakterdir artık o.Bir gerilim filminden beklenmeyecek kadar telaşsız olan Arka pencere, komşuların hayatına insani bir bakış atıyor yalnızlığa mahkum hayatları kimi zaman bir akşam yemeği masasında tek kişilik yemeklerde kimi zamanda piyanonun duygu telimize dokunan notalarında gözler önüne seriyor.Gözlerimiz ara sıra bir balerine, bazen de kapı eşiğinden geçen mutluluk adımlarına bakarken tam orta yerde beliren gizem ve gizemi araştıran minik çetemiz gerilimin yavaş yavaş tırmanmasına ve " komşum bir katil mi ?" sorusuna cevap aramamıza neden oluyor.Arka perncere, Kısıtlı mekan kullanımı ve ağır giden temposuna rağmen türünün izlenebilecek en iyi örneklerinden.
kaanozan : tek mekanda fazlaca geren bir film.
pilot23 : Tek bir oda çekilmiş film insanın gerer mi, Alfred amcamız yaparsa gerer abi.senaryonun basit olması, ve ufak tefek saçmalıklar bulunmasın rağmen Rear Window merak duygusunun son sahnelere kadar canlı tutulabildiği, gerilim yüklü bir film.
Not:güzeller güzeli grace kelly nin ayağı alçılı adamın dibinde ayrılmamasıda ayrı bi gerilim konusu doğrusuGülümseme

Fragman



[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1076[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1271[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL