Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: The Big Lebowski (1998) Büyük Lebowski TÜRKÇE DUBLAJ 720p Full Filmi İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen

Senaryo: Ethan Coen , Joel Coen

Ülke: ABD, İngiltere

Tür: Komedi , Suç

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 30 Ekim 1998 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Almanca, İbranice, İspanyolca

Çekim Yeri: 10231 Charing Cross Road, Beverly Hills, California, USA

Bütçe: $15,000,000 / Hasılat: $39,498,804



[hakkinda]Herkesin Dude diye hitap ettiği Jeffrey Lebowski günün birinde iki gagnsterin evine girip tartaklayarak borcunu ödemesini istemeleri üzerine bir başka Lebowski nin daha aynı şehirde yaşadığını anlar. Evine giren gangsterlerin odanın görünüşünü tamamlayan halısına işemelerine içerleyen Dude, kirlenen halısını tazmin etmek için diğer Lebowski nin yanına gider. Bu ziyaret sonucunda işssiz Dude para kazanabileceği bir iş sahibi olmuştur. Sadece Lebowski nin karısını kaçıranlara verilecek fidyeyi söylenen yere bırakması onu zengin bir adam yapacaktır, ancak bu plan düşünüldüğü gibi işlemeyecektir.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

lizard : Filmin neden bu kadar beğenildiğini soran arkadaşlar için bir yazı yazıcam, umarım herkese yardımcı olur.

En sevdiğim filmi sorsalar seçmemin zor olacağını, ama seçmem gerekse de The Big Lebowski'yi seçeceğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim sanırım. Filmdeki komedi unsurunu olay odaklı arayanlar tabi ki filmden hiçbir tat alamıyorlar, çünkü film karakter odaklı bir film. bi,r kahramanı yok, bir anti-kahramanı var, karakteriyle diyalogları, mimikleri asla çatışmayan, ve sürekli birbirini tamamlayan müthiş bir zeka ürünü olarak hazırlanmış bir anti-kahraman hem de.

Hollywood saf karizmatik baş kahramanlarıyla ünlüdür. Her repliği ayrı bir zekice, etkileyici ve iğneleyicidir bunların. Ama Dude bu kriterlerin hepsinin dışında. Oblomov, La Bohem gibi büyük edebiyat eserlerindeki baş karakterlerin günümüzdeki bir yansıması adeta The Dude. Filmi 20 kezin üzerinde izlemiş biri olarak filmin detay manyaklarını mest edeceğine emin olduğum birçok detay var, birkaçından bahsedeceğim.Sürprizbozan: Göster Dude markete bornozuyla giden, 69 sentlik bir çek yazan, herhangi bir yerde duyduğu cafcaflı bir lafı başka bir yerde kullanmaya çalışan ama beceremeyen, telefonlarına asla bakmayan, tek sosyal uğraşı arkadaşlarıyla bowling oynamak olan, resmiyet gerektiren durumlarda iki kelimeyi bir araya getiremeyen, evindeyken her zaman dibi kalmış bir esrarlı sigarası olan ve bunu elinin yanmaması için cımbız yardımıyla içen bir adamdır. Yani günümüz toplumunda ayak uydurmanın hiçbir koşulunu yerine getirmeyen, ama yerine getiren herkesten daha mutlu bir hayat süren bir adamdır. Çünkü kaygısızdır, tüm sıkıntılarımızın kaynağı olan hissiyatımız, kaygı, kendisinde bulunmamaktadır. İşte bu noktada Dude'un aslında bir anti-kahraman değil de aslında en büyük kahramandan daha kahraman olduğunu anlıyorsunuz. Çünkü o bir düzeni alt ediyor, umursamıyor, ve düzene uyanlar tarafından garip karşılanmaktan zerre kadar endişe duymuyor. Bu sadece Dude karakteri hakkında yazacaklarımın bir kısmı, daha bunun Walter'ı ve Donny'si var, ki onlar hakkında da sayfalarca yazabilirim, çünkü filmdeki tüm karakterler nefis tasarlanmış.

Bir kara mizah filmi olduğundan, bu türün temel koşulu olarak, esprilerini böyle bir karakter perdesinin arkasından yapıyor The Big Lebowski. Filmin konusu halısına işendiği için halısını geri almaya çalışan bir adamın ve arkadaşlarının başından geçenler. Şimdi filmin konusunun saçma olduğunu söyleyen arkadaşlara soruyorum, yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip bir adamın başından zaten bundan fazla ne geçebilir ki? Gidip banka soymasını, aksiyondan aksiyona dalmasını mı bekliyorsunuz? Hayatta en değer verdiği şey halısı olur tabi ki böyle bir adamın, bu adamın yaşayacağı hikayenin saçma olmaması zaten absürt olmaz mıydı?
AKS : Özet;
Mutlak kayıtsızlık

Bayılırım.Lebowski zaten efsane olmakla birlikte,arkadaşları da en az onun kadar efsanedir.
Sürprizbozan: GösterÖlen arkadaşlarının külünü denize serpmeye çalışırkenki halleri müthişti
chernoby : Bir tek ben mi gülemiyorum bu filme halbuki 2 kere izledim benden mi kaynaklanıyor diye, ama olmayınca olmuyor.

Fragman



[hide]
[upto3]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=937[/upto3]
[fichi3]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1039[/fichi3]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
teşekkürler
Referans URL