Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ortalığı Karıştıran 6 Steam Skandalı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Steam, yıllardan beri milyonlarca oyuncunun oyun alışkanlıklarını değiştirmeyi başardı, PC oyuncularının hayatını da oldukça kolaylaştırdı. Ancak yıllar içerisinde Steam’de her şey her zaman güllük gülistanlık değildi.

Steam’de yaşanan ve oyuncu topluluklarında tartışmalar yaratan 6 skandalını bu listemizde sıraladık.

1. Steam Ücretli Mod Satışı

Steam geçtiğimiz nisan ayında deneme amaçlı Skyrim’i seçti ve Steam’de oyun modlarının ücretli satışına izin verdi. Bu karar, oyuncular arasında birden bire ateşli tartışmalara neden oldu ve bunun berbat bir karar olduğunu savunan çok sayıda insan olduğu gibi, uzun vadede oyuncuların yararına bir gelişme olduğunu belirten oyuncular da oldu. Ancak sonuç olarak Steam Ücretli Mod satışı sisteminden vazgeçti.

Sistemin kaldırılmasına yönelik yapılan açıklamada, bu sistemi hazırlamadaki niyetlerinin iyi olduğunu ve zamanlarını harcayarak şahane işler yapan modların emeklerinin karşılığını almasını hedefledikleri belirtildi. Ancak diğer yandan sistemin hem teknik hem de ücret dağılımı gibi alanlarda çok fazla problemi olduğu ve bu yüzden de geri adım atıldığı söylendi.

Sonuç olarak alevlenen tartışmalar ve Steam’in bu sistemine yönelik eleştirilerdeki haklılık payı, Steam’i geri adım atmaya zorladı ve bu sistem en azından şimdilik tarihin tozlu sayfalarına gömüldü.


[Resim: Steam-Skandal-ParalC4B1-Mod-SatC4B1C59FC4B1.png]



2. Steam Guard’ın Hacklenmeye Sebep Olan Açığı

Steam’i sarsan bir diğer skandal ise geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan ve pek çok hesabın hacklenmesine sebep olan Steam Guard açığıydı.

[b]Bu olayın bu kadar büyümesinin sebebi, hiçbir teknik bilgiye sahip olmaksızın başkalarının hesabının kontrolünü alabilmeyi sağlıyor olmasıydı.
Yapmanız gereken tek şey, “şifremi unuttum” seçeneğini takip edip “mailinize gelen kodu yazın” adımında hiçbir şey yazmamaktan ibaretti ve bu da bu yöntemi fark eden herkesin hemen her türlü hesabı ele geçirebilmesi anlamına geliyordu.

Tabi Steam olaya hızlıca el koydu ve bu açığı kapattı, mağdur olanlara hesaplarını geri verdi. Ancak bu zaman zarfı içinde aralarında profesyonel oyuncuların da bulunduğu pek çok oyuncu mağdur oldu…[/b]



3. Steam Erken Erişim Sistemi

Bugün itibariyle oldukça normal karşıladığımız erken erişim sistemi ilk uygulanmaya konduğunda oldukça tartışmaya yol açmıştı. Zaten DLC’ler yüzünden bir oyunun bütün içeriğine sahip olamadığını hisseden oyuncular “Bir de bitmemiş oyuna mı para vereceğiz?” diye düşünmeye başladılar ki haklıydılar da…

Bağımsız oyun geliştiricilerin işini biraz olsun kolaylaştırmak adına düşünülen bu sistem, pek çok geliştiricinin işine yaradı. Steam de ücretli mod sisteminin aksine bu sistem konusunda geri adım atmadı. Hâlâ zaman zaman sistemin ne kadar etkili ve yararlı olduğu tartışılsa da, varlığı kabul edilmiş durumda.

Öte yandan erken erişim sistemindeyken oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan Towns’un geliştiricileri, geliştirmeye devam edemeyeceklerini duyurdular. Ayrıca oldukça popüler olan DayZ, senelerdir erken erişimde ve satış rakamları milyonları aşmış durumda. Bu durum da elbetteki “Bu oyunun tam sürümünü çıkarmasalar ne olur ki? Zaten milyonlarca dolar kazandılar ve daha fazla satmaları da mümkün değil…” şeklinde şüpheleri akılda uyandırıyor.

Kötü örneklerin ardından Prison Architect başta olmak üzere çok sayıda iyi örnek olduğunu da eklemeden geçmeyelim.




4. Steam İncelemesi Karşılığı Key Dağıtımı

Steam’deki oyunların sayfalarında oyuncuların yaptığı incelemeleri, pek çok oyuncu için oyun hakkında bilgi kaynağı olduğu gibi, oyun geliştiricileri için oyunlarının iyi tanıtılması ve binlerce oyunun bulunduğu mağazada öne çıkması için oldukça önemli.

Ancak bazı oyun geliştiricilerinin, oyunculara olumlu yorumlar ve oylar karşılığında oyun keyi verdiği ortaya çıktığında ortalık epeyce karıştı. Alenen rüşvet karşılığı oyuncuları yanlış yönlendiren yorumlar yapılması, kullanıcı oyları sistemin olan güveni azalttı.

Normal şartlar altında bir oyunu oylayıp yorum yapıyorsanız ve bu yorumlar size inceleme yapmanız için ücretsiz yollanan keye sahip bir oyunun ise bunu yorumunuzda belirtmeniz gerekiyor. Steam bu duruma karşı bir yaptırım uygulamıyor. Ancak işin içine rüşvet denebilecek derecede yanıltıcı yorumlar girince Steam konuya el koydu ve tartışmaya yol açan “Epic Quest of the Four Crystals” oyununun altındaki tüm yorumları sildi.

Yine de bunun ardından yüksek oranda olumlu oylara sahip bazı oyunlara şüpheyle yaklaşmaya başladık…





[Resim: Steam-Skandal-Gabe-Newell-C396lC3BCm-Tehdidi.png]
Paranautical Activity isimli oyunun geliştiricisi Mike Maulbeck, oyunu tam sürüm çıkış yapmasına rağmen “Şimdi erken erişimde” şeklinde ana sayfada yer aldığı için attığı twitlerle öfkesini kusuyor ve hızını alamayıp Gabe Newell’ı öldüreceğini söylüyor. Hâl böyle olunca da ortalık bir hayli karışıyor…

Bu olay olduğunda Steam’in ilk hamlesi, oyunu Steam’den kaldırmak oldu. Ancak Mike, sonraları özür dileyip haddini aştığını ve amacının böyle bir eylem olmadığını belirtince sular duruldu. Ancak akıllarda Paranautical Activity isimli tırt oyun ve Mike Maulbeck’in istediğini elde edememiş 4 yaşındaki çocuk tavrı kaldı.




Bildiğiniz üzere Steam, oyununuzu bünyesinde yayınlayabilmeniz için bir takım şeyleri yerine getirmenizi istiyor, ancak bunlar öyle çok da zor şeyler değil. Yani oyununuzu basit bir sürecin sonunda Steam’de yayınlamanız mümkün. Bu da kolay yoldan para kazanmak isteyen bir oyun geliştiricisinin gözüne çarpmış…

“Journey of the Light” isimli oyunun sayfasında yazılanların aksine sadece tek bir levelin olduğu ve o leveli de geçmenin mümkün olmadığı ortaya çıkınca oyunu geliştirenin kötü niyetli olduğu anlaşıldı. Reddit’te bir kullanıcının oyun dosyalarını kurcalayıp durumu fark etmesi üzerine tartışmalar başladı ve Steam de oyunun satışını durdurarak olaya müdahale etti.

Durumun hafızalara kazınmasındaki en büyük etken ise durum fark edildikten sonra bile “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözündeki gibi, oyunu geliştirenin “Allah allah, öyle miymiş? Kesin bi hata yaptım durum düzelticem, öyle bişi yok” gibilerinden durumu sonuna kadar inkar etmesi. Tabi uzunca bir süredir kendisinden haber alınamıyor an itibariyle.


SÖZ SİZDE ... !


Listemizde özellikle son zamanlarda öne çıkan 6 skandala yer verdik. Sizde yorumlarını paylaşarak bu konuya tartilşalım Gülümseme İyi forumlar !
Güzel konu olmuş eline sağlık bu tip konular olsa çok iyi olur elbete benim gibi ilgi duyanlar vardır böyle konulara Açık Ağızlı Gülümseme,
Steamden soğudum Açık Ağızlı Gülümseme Hesap ele geçirme durumu dışında büyük skandallar yaşanmamış neyseki
(23.11.2015 15:03)msevket Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güzel konu olmuş eline sağlık bu tip konular olsa çok iyi olur elbete benim gibi ilgi duyanlar vardır böyle konulara Açık Ağızlı Gülümseme,
Teşekkür ederim sırf senin için açarım Gülümseme
Referans URL