Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bay Hiçkimse - Mr. Nobody | 2009 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hiz Indir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Jaco Van Dormael

Senaryo: Jaco Van Dormael

Ülke: Belçika, Almanya, Kanada, Fransa

Tür: Dram , Fantastik , Romantik , Bilim-Kurgu

IMDB Puanı: 7.9

Vizyon Tarihi: 12 Nisan 2010 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Mohawk

Çekim Yeri: ACB Factory, Rue de Stassart 32, Anderlecht, Brussels-Capital, Belgium

Bütçe: $47,000,000 / Hasılat: $2,331,721



[hakkinda]Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar....[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

filmerkan : BAY HİÇKİMSE
[Mr. Nobody] [2009]

Genel Yorum:
• Şimdi bu yorumu uzun olduğu için okuması zor gelebilir size, ama aynı zamanda neler söylediğimi merak ettiğiniz için okumak da isteyeceksiniz.. İşte tam bu ânlık aşamada vereceğiniz karar belki sizin ölümünüze bile sebep olacak.. Komik mi geldi? İlk bakışta öyle olsa da en küçük şeylerin bile insan hayatındaki etkisini hayal bile edemezsiniz.. Birazdan dışarı çıktığınızda caddeden geçerken sarhoş bir adam size arabasıyla çarpıp öldürecektir belki de.. Fakat bu yazıyı okuduğunuz için biraz daha gecikeceksiniz ve o sarhoş adam kazayı yapacak, ama siz ölmeyeceksiniz.. İşte bu küçücük karar aşaması aslında tüm hayatınızı etkileyebilecek güçte.. Kelebek Etkisi filmini hatırlayın; en küçük karar değişimleri söz konusu kişinin yaşamını ne kadar da farklı yapıyordu.. Benjamin Button'ı hatırlayın; kaza sahnesinden sonra Button'ın dediklerine hak vermeyen yoktur sanırım.. Eğer bu kararlar daha da önemli bir nitelikteyse yaşamınızdaki değişimler de o derece büyük olacaktır.. Her zaman düşünmüşümdür filmde ele alınan konuyu, hep ilgimi çekmiştir.. Nihayet insanın ufkunu genişleten böyle bir film izleyebildim..

Olumlu Yönleri & Artıları:
• Özgün, farklı ve ilgi çekici bir konuya sahip.. İzleyicinin ilgisini ayakta tutmayı başarıyor.. Harika repliklerle dolu bir senaryosu var.. Kurgusu çok başarılı.. Her ayrıntısı düşünülerek hazırlanmış bir yapım.. Yüksek bütçeli olduğu besbelli.. Hiçbir hata bulamadım filmde, yönetmen de gayet iyiydi.. Her türe sahip nerdeyse; bilim-kurgu, dram, fantastik, psikolojik, macera, gerilim, romantik ve dahası..

Olumsuz Yönleri & Eksileri:
• Açıkçası finale kadar sıkıldığım yerler oldu, sebebi de olanları nedenini anlayamamıştım, konusunu okumayan herkes anlamamıştır muhtemelen.. Neyin ne olduğunu anladığınızda filmin ne kadar iyi olduğu anlaşılıyor.. Hikayenin takibi çok zordu ve biraz daha açıklanması gereken kısımlar vardı..

En Beğendiğim Replikler:
• "- Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor.."
• "- Sonuç kötü olsa da her şey olacağına varıyor.."
• "- Hayatta tek bir fırsatın olur.. Kötü bir seçimse, bununla baş etmen gerekir.."
• "- Ya bunların hiçbiri gerçek değilse?!.."

Not:
• Burası çok çok önemli.. Filmi mutlaka yalnız olarak, sakin ve sağlam kafayla ve karanlıkta izleyin.. Çok iyi konsantre olun, videoyu açtıktan sonra bir daha durdurmadan sonuna kadar izleyin.. Bu filmin en az yüzde seksenini anlarsanız vereceğiniz puan en az 7.5 olacaktır.. Bu gibi konular ilginizi çekmiyorsa bence hiç izlemeyin.. Daha akıcı olsaydı nerdeyse Inception kadar iyi olabilirdi.. İyi seyirler..

Puanlama:
Yönetmen: [8.0] Senaryo: [8.3] Fantastik / Bilim-Kurgu: [8.2]
Oyuncular: [7.6] Kurgu: [8.6] Romantik / Dram: [7.4]

[ -- Film: [[ (8.0) ]] -- -- -- IMDb: [[ (7.6) ]] -- ]
Serkan Aydemir : Filmin ana mantığı bu diyebilirim. Her olasılık gözler önüne geliyor. Bütün olasılıkları gösterdikleri içinde film biraz uzun gelebiliyor izleyenler için. Hatta karmaşıklaşıyor. Baştan sona kadar dikkatle izlenmesi gereken bir film. Birkaç yeri kaçırdınız mı film kopabiliyor. Buna önem verin.

Daha doğmadan önce unutturma meleklerinin atladığı Nemo, bu sayede geleceği görme gücüne sahip olur. Film gidişatında annesi ve babası ayrılan Nemo, tren istasyonunda bir karar vermek zorunda kalır. Ya annesiyle gidecektir ya da babasıyla. Bu ikilemde kalan Nemo, o tren kalkışında her iki ihtimali de düşünür. Bizlere de o ihtimalleri izleme tadı başlar. Nemo, her ihtimali hesaplar gelecekte. Seçim yapmadığın sürece, kalan olasılıkların hepsi mümkündür fikri, bu ihtimallerin en iyisini bulma yolunda Nemo'ya yardımcı olacaktır. İhtimaller içine girdikçe film karışmaya başlayabilir. Aslında her şey o tren istasyonunda koşması zamanına denk gelmektedir. Nemo, o koşu sırasında tüm ihtimalleri düşünür ve bizlerde izleriz. Her ihtimal kendi içinde bir kötülüğü sakladığında Nemo hangisini seçeceğini bilemez. İhtimalleri izlerken annesini seçtiğinde başına ne gelecek babasını seçtiğinde başına ne gelecek bir bir izletiyor film. Sonunda kendi kararını veriyor tabi. Bu kurgu yönüyle kült bir yapım Mr. Nobody. Müzikler ve oyunculuk da filmdeki önemli bir artı. Filmin çoğu yerinde kelebek etkisini anlatması da ayrı bir güzellik katıyor. Birçok yerde geçen fizik kuralları ve psikolojik açıklamalar da filmi etkili yapan durumlar. Kısacası keyifle izleyebileceğiniz bir film. Dediğim gibi dikkatle izlenmeli. 30 Seconds to Mars gibi önemli bir rock grunun solisti olan ve aynı zamanda oyunculuk yapan Jared Leto da oyunculuğuyla filmi daha da izlenilir hala getiriyor. İzleyin derim. Böyle filmler çok çıkmaz karşımıza.
ubi bene ibi patria : Jared Leto'nun canlandırdığı başrol karakteri "Nemo"nun Latince'de "Hiç kimse" anlamına gelmesi rastlantı olmasa gerek.

Fragman




[hide2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=994[/fichi2]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=912[/upto2]
[/hide2]
[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL