Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Daha İyi Bir Hayat (2011) Une vie meilleure TÜRKÇE DUBLAJ BrRip Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Cédric Kahn

Senaryo: Catherine Paillé , Cédric Kahn

Ülke: Fransa

Tür: Dram

IMDB Puanı: 6.6

Vizyon Tarihi: 13 Eylül 2011 (Kanada)

Dil: Fransızca, İngilizce



[hakkinda]Yann, yaptığı iş görüşmelerinden birinde Cezayir asıllı Fransız Nadia’yla tanışır ve kısa zaman içinde ikilinin arasında sıcak bir aşk hikâyesi başlar. Bir aile kurma kararı vermeleri üzerine Yann ile Nadia ve oğlu Süleyman, ormanda göl kenarında bir eve taşınırlar. Fakat hayat karşılarına baş etmeleri gereken karmaşık olaylar, fırsatlar ve tehditler çıkaracaktır. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

pekosal : begendim senayno biraz daha çetrefilleştirilebilirdi buna ragmen gayet iyi çocuk en iyisi
moonhan : Film biri Lübnanlı diğeri Fransız iki insanın daha iyi bir yaşam için uğraşmalarını fakat bunu yaparken gittikçe dağılmalarını ve farklı yönlere sürüklenmeleri üzerine kurulu.Yoksulluk ve çaresizlikle yoğrulmuş hikaye izleyiciye tüm bu dramatik baskıyı hissettiriyor.

Giriş kısmının oldukça hızlı geliştiğini belirtmek lazım.Yann ve Nadia'nı tanışma, flört, birlikte bir gelecek için planlar yapma ve bunları gerçekleştirme aşamasında verdikleri kararın uygulama kısımları(spoiler olur diye açık açık yazmıyorum bunları) oldukça hızlı gelişiyor.Yönetmen asıl anlatmak istediğine bir an önce varmak istemiş.

Aslında tüm giriş kısmı bana bir aşk filmi izleyeceğim hissi uyandırmıştı.Fakat hızlıca geçilen giriş kısmından sonra tüm olanlar çok dramatikti.İşleniş olarak yumuşak bir söylem takınsa da hissettirdiği çok da sert.Yann'ın inatçılığı karşısında tüm girişimleri boş çıkarken izleyiciye katlanılması zor bir sinir harbi yaşatıyor.Bu kasvetli hava içerisinde az da olsa rahatlama hissi uyandıran Yann ve Nadia'nın oğlu arasında yaşananlar oluyor.Her şeye rağmen masum kalan tek şey çocuklar oluyor sanırım.

Guillaume Canet rolünde çok başarılı bir iş çıkarttığını belirtmeliyim.Hikayenin işlenişini nedeniyle filmin büyük çoğunluğunu tek başına sırtlayan Guillaume Canet Yann rolünde samimi ve katıksız bir hayat sunmuş.

Daha İyi Bir Hayat sosyolojik ve sınıfsal açıdan bir çok çözümleme sunuyor.Egemen sermayenin iştahı karşısında çalışan alt sınıfın hayal kurmasının ve çabasının bile ağır sonuçları oluyor.Bu sermayeye sahip olmanın çalışan alt sınıf için bitip tükenmek bilmeyen parasal sorunlar doğurduğunu ve düzenin kırılma noktasının çok zayıf olduğunu çarpıcı şekilde işlemiş yönetmen.Düzene hakim kesim tarafından sürekli tüketilen alt kesimin çırpınışlarını izlerken diğer yandan var olan sermayenin tekrar ve tekrar nasıl üretildiğini görürüz.

Daha İyi Bir Hayat izlemesi kolay bir film olsa da hissettirdikleri açısından oldukça karamsar ve sinir bozucu bir film.
Movie Phenomenon : beklediğimden iyi çıktı...Aşırılık,klişelik vs vs...Duru,gerçekçi bir dram...

Fragman


[hide]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=895[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=962[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL