Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: New York Çeteleri - Gangs of New York (2002) BRRip XviD - Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Martin Scorsese

Senaryo: Jay Cocks , Steven Zaillian , Kenneth Lonergan

Ülke: ABD, İtalya

Tür: Suç , Dram , Tarihi

IMDB Puanı: 7.5

Vizyon Tarihi: 14 Mart 2003 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Irish, Chinese, Latin

Çekim Yeri: Cinecittà Studios, Cinecittà, Rome, Lazio, Italy

Bütçe: $97,000,000 / Hasılat: $193,772,504



[hakkinda]1800'lü yılların ortalarında Amerika'nın Manhattan eyaletinin kenar mahallerinde yaşayan iki çete arasında şiddetli bir savaş hüküm sürmektedir. Bir yanda Amerika'nın yerlilerinden oluşan bir grup, diğer tarafta ise bu bölgeye sonradan göç etmiş olan İrlandalı katoliklerin oluşturduğu topluluk. Yerliler Bill the Butcher isimli acımasız bir lider tarafından yönetilmekte, İrlandalı göçmenlerin başında ise Dead Rabbits isimli bir lider bulunmaktadır. Aralarında başlayan kanlı savaş sırasında İrlanda çetesinin lideri öldürülür ve oğlu Amsterdam Vallon da babasının ölümüne bizzat tanık olur. Amsterdam, hem babasının katilinden intikam almak hem de şehrin hakimiyetini ele geçirmek için harekete geçmek zorundadır.

Usta yönetmen Martin Scorsese imzalı film, özellikle dev isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

LegendLord : Irkçı Amerikalıların sonu anlatılmış. Filmin sonunda ölüm ile birlikte dostluğun veya düşmanlığın hiçbir önemi olmadığı vurgulanmış.
Chaplin : Gangs Of New York (2002).. De Niro devri bitmez ama artık Scorsese gözdesi DiCaprio.. Yönetmenliğini oscarlı yönetmen Martin Scorsese gibi bir yaşayan efsanenin üstlendiği filmin senaryosu Steven Zaillian ve Jay Cocks ikilisine aittir.. Scorsese bu film ile her zaman olduğu gibi En İyi Yönetmen dalında adaylığı bulunuyor.. Sinema tarihindeki en fazla adaylığı olan yönetmenlerden biri olduğunu söylemekte fayda var.. Filmin müziklerine gelecek olursak Lotr ve bir çok kaliteli filmin müziklerini yapan ünlü müzisyen Howard Shore imzası bulunuyor bana filmde kullanılan soundtrack Lotr serisini andırdı.. Oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Liam Neeson ve Brendan Gleeson gibi isimleri izleyeceksiniz.. Yönetmen Martin Scorsese bu filmi kariyerinin ikinci yarısının başlangıcı olduğu için çok önemli bir yere sahip yani iki binli yıllara görkemli bir giriş yapmıştır.. Kariyerinin ilk yarısında her yaptığı klasik olan yönetmenin o zamanlar vazgeçilmez oyuncusu Robert De Niro artık onunla yaptığı başarılı filmlerden sonra kendine yeni genç ve yetenekli oyuncu olarak Leonardo DiCaprio seçmiştir.. İkilinin çalıştığı ilk film olma özelliğini taşır daha sonra Göklerin Hakimi, Köstebek ve Zindan Adası ile ortaklıklarına devam etmişlerdir daha da yeni projelerde bir araya gelecekleri kesin.. Oscarlı Daniel Day-Lewis bu filmde de En İyi Erkek Oyuncu dalında adaylığı bulunuyor.. DiCaprionun böyle usta bir oyuncunun karşısında oynama fırsatı bulmuştur.. Filmi götüren oyuncu kesinlikle Day-Lewis, karakterine bu kadar yakışması ve makyajını çok başarılı buldum.. Usta oyuncu izlediğim Son Mohikan ve Babam İçin filmlerinde de döktürmüştü.. Ayrıca güzel oyuncu Cameron Diaz en ciddi ve en iyi rol kestiği film kesinlikle Newyork Çeteleri.. Diğer oyuncularda ellerinden gelenin en iyisini yapmışlar.. Başlangıç olarak bu film ile Oscarda aday olmadıkları ödül kalmamıştır.. 10 Dalda oscara aday olan film hiç birini kazanamasada benim gözümde hepsini aldı.. Her şeyde önce 1800 yılların Amerikasını adeta baştan yaratmışlar görsellik olarak filme hiç kimse olumsuz bir eleştiri yapamaz.. Mekanlar ve kostümler olsun kartpostal andıran göze hitap eden film uzun süre olmasına rağmen bir anda akıp gidiyor.. İç savaş, şiddet, kan, insan hayatının ucuzluğu AMERİKA SOKAKLARDA DOĞDU.. Film boyunca guruplara ayrılıp dövüşen insanların bu amansız mücadelesinde tek amaç hayatta kalmaktır.. Amerikanın kuruluşunu kısaca tarihini sarsıcı bir şekilde yansıtmışlardır.. Martin Scorsese hayranlarına ve Dram-Suç-Tarih severlere şiddetle tavsiye ederim.. 11 Hayır oğlum olmaz, kan çelikten silinmez.. Neden onu yakmıyorsunuz belki küllerinden yeniden doğar..
steinbeck : Ne yazık ki tam bir fiyasko bu film. Sanat böyledir işte, çatışmacıdır, aynı yönetmeni veya oyuncuyu başka bir filmde çok başarılı bulmuşumdur, ama bu film kanaatimce olmamış, yapmacık Amerikalılık. 5.

Fragman



[hide2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=889[/fichi2]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=819[/upto2]
[/hide2]


[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL