Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Genç ve Güzel (2013) Jeune & jolie TÜRKÇE DUBLAJ 720p Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: François Ozon

Senaryo: François Ozon

Ülke: Fransa

Tür: Dram

IMDB Puanı: 6.8

Vizyon Tarihi: 27 Aralık 2013 (Türkiye)

Dil: Fransızca, Almanca

Çekim Yeri: Le Pradet, Var, France

Nam-ı Diğer: Young & Beautiful | Young and Beautiful



[hakkinda]Isabelle yaşıtları ve arkadaşlarından farklı olmayan, onlar gibi okul ve ev arasında sıradan bir hayat sürdüren onyedi yaşındaki bir genç kızdır. Annesi ve üvey babasıyla birlikte yaşadığı aile hayatında dile getirmediği sorunlarla ve çelişkiler yaşayan Isabelle, bu rutinlerden ve sıkıntılardan kurtulmanın yolunu önemsizce verdiği bir kararda bulur. Isabelle, ihtiyacı olmadığı halde, para karşılığında kendinden yaşça büyük adamlarla birlikte olmaya başlar. Başlarda önemsiz bir macera gibi görünen ancak zamanla vazgeçemediği bir takıntıya dönüşen bu durum, genç kızın cinselliği keşfetme ve hayatını bu şehvet üzerine kurmaya başlamasına neden olur.

Fronçois Ozon imzalı Dans la maison'un hemen ardından izleyiciyle buluşan bu Ozon filminin başrollerinde ise genç yetenek Marine Vacth, Géraldine Pailhas ve Frédéric Pierrot bulunuyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

zaferakay : Filmin bu kadar yuksek puan almasi oylamanin az olmasi dolayisiyla galiba, kayda deger bir film bile sayilmaz
voronin06 : aptal fransız filmleri konu yok sırf erotizm bari bi senaryo olsa
poormf : ------izlememiş olanların okuması önerilmez. Ya da okuyun siz bilirsiniz -----

Film, nedeni konusunda başlangıcındaki Sürprizbozan: Göstermastürbasyon sahnesiyle acaba nemfoman biri mi? Ebeveynlerinin ayrı olması nedeniyle sevgisizlikten mi? Para hırsı mı? Annesinin kaçamağı mı? Pasif üvey babaya karşı öz babaya duyulan özlem, ihtiyaç mı? Anneden ve iki yüzlü toplumsal değer yargılarından alınmak istenen bir tür intikam mı? Diye sorular sordururken birden romantiğe bağlayacak diye korkuturken, yaşanılanları Charlotte Rampling'in canlandırdığı Alice karakterinin ağzından dökülen "Cesur olsaydım, daha az utangaç olsaydım, erkeklerin benimle sevişmek için para ödemelerini isterdim, ama hiç cesaret edemedim" sözleriyle olumlayan ama bir yanıyla da yoruma açık bırakan bir son ile bitiriyor. Filmin en olumlu yanı süresinin kararında bırakılmış olması.

Geriye şu sorular kalıyor; Kim temiz? Annesi mi? çocuklarına bakıcılık yaptığı aile mi? Birlikte olduğu müşterileri saygın(!) erkekler mi? Hepsi temiz Isabelle mi kirli? 17 yaşındaki bir gençten illa ne istediğini bilerek mi yola çıkmasını beklenmeli? Ya da illa çok mantıklı (!) bir gerekçeye mi dayanıyor olması gerekiyor her davranışları? O çok mantıklılık hangi normalin normları?

Yönetmenin, arı kovanına benzeyen, vazgeçilmez olduğunu düşündüğümüz toplumsal değer yargılarına bilinçli olarak çomak soktuğu filmini, o ülke kültürü ve değer yargılarını göz önünde bulundurarak izlemek gerek, izlemek anlamaya çalışmak, illa onaylamak değil.

Olmuş bitmiş bir olaydan sonra (ki bu olumsuz olayın temel nedeni belki de sizsiniz) annenin tavrı ülkemizdeki gibi küçük çocuğa silah verip "namusunu temizle" diyerek töre cinayeti mi olmalıydı?

Sürprizbozan: GösterKumsaldaki ilk ilişkisinde hissettikleri yüzüne yansıyan Isabelle'e, Isabelle'in dışarıdan bakışı nasıl bir arayış ve sorgu sürecine girişildiğinin de habercisi.
En yakın arkadaşı da aynı şeyi yaşadığında ve Isabelle ona yol gösterici, teselli edici olacak bu sayede arkadaşı büyük olasılıkla çok daha az sancılı atlatacaktır benzer süreci.
Mevsimlerde ifadesini bulan süreçler bu filmde de kullanılırken yaz ile başlayan bu
çalkantılı döngü Felix'in geride bırakılmasıyla sonraki mevsimlere yol açar nihayetinde
süreç dinginlikle yani kendini bulma ile son bulur...

Kendisinden beklenen ama uygulanmadığını gördüğü toplumsal ahlak kurallarına şahit olan Isabelle ayrı olduğu babasıyla, profesyonelce birlikte olduğu Georges ise kızıyla sorunlu ya da eksik ilişki yaşamaktadırlar. Onların bu masumlaşan ilişkisiyle film, ebeveynlerin ve toplumun ikiyüzlülüğünden intikam almaya dönüşüyor...

Son söz: Dikkat edilirse ve ne yazık ki, Türkçe afişinde, kadın oyuncunun sakat bırakılmış olduğu görüleceğinden, filmin feodal kültür değer yargılarının hala egemen olduğu ülkemizde doğru algılanıp doğru değerlendirilmesinin de ne derece güç olacağını ortaya koyar...
75/100

Fragman


[hide]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=555[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=636[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL