Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yakın Tehlike - Thirteen Days (2000) Türkçe Dublaj - BRRip XviD Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Roger Donaldson

Senaryo: David Self , Ernest R. May , Philip D. Zelikow

Ülke: ABD

Tür: Dram , Tarihi , Gerilim

IMDB Puanı: 7.3

Vizyon Tarihi: 20 Nisan 2001 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Rusça, İspanyolca, Romence

Çekim Yeri: Alhambra, California, USA

Bütçe: $80,000,000 / Hasılat: $50,212,475

Nam-ı Diğer: Thirteen Days | 13 Days



[hakkinda]Film 1962 yılında yaşanan Küba krizini konu alıyor.

Sovyetler Birliği Küba'ya nükleer füzeler yerleştirmeye kalkışınca ABD yönetimi zor bir kararın eşiğine gelir. Füzelerin yerleştirilmesini engellemek için, Küba'yı işgal dahil her türlü planı gözden geçiren Pentagon ve Beyaz Saray bir yandan da gerginliğin bir savaşa dönüşmesini engellemek zorundadır.

Bu kararı verirken Başkan John F. Kennedy (Greenwood) 'nin en yakın çalışma arkadaşı, yardımcısı ve danışmanı Kenneth P. O'Donnell (Kevin Costner) 'dir.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Onur Turan : Tam bir diplomasi filmidir. Pek bilinmediğinden geniş kitleye ulaşamamış eğer izlenildiği taktirde bu filmin ortalama 8 puanı hak ettiğinden emin olabilirsiniz.

Özellikle Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyanların çok daha ilgisini çekeceği kesin.
Keza bir gün derste "Soğuk Savaş ve Günümüze Etkileri" konusundayken hocamız geldi ve projektörünü getirmiş yanında, "bu ders sadece bu filmi izleyeceğiz" dedi.
Tabii şaşırdık, izlemeye koyulduk, tam 2,5 saat kimse ayrılmadan ve çıt çıkarmadan izledik filmi ve hemen üzerine tartışmıştık...
İşte ilk o zaman tanışmıştım bu filmle ve gerçekten çok beğenmiştim.

Savaş filmi olmasa da en iyi savaş filmlerine taş çıkartan havayı çok net hissediyorsunuz filmde. Bunun yaratılması için her türlü görsel materyal kullanılmuş, özellikle farklı füze tiplerini incelemeye doyacaksınız.

Türkiye'nin de bir noktada bahsi geçiyor. Amerikalıların Türkiye'de konuşlandırdıkları füzeler Ruslar tarafından bir pazarlık konusu olarak geçmekte...

Ülkelerarası ikili ilişkileri, diplomasiyi, masa başı taktikleri, oyunları ve bu tür kriz ortamlarında ülkelerin idaresini anlatan, başka benzeri olmayıp türünde tek olan çok güzel bir filmdir, herkesin izlemesini tavsiye ediyorum.

8 / 10
atyonoz : Sovyetler Birliği ve ABD arasında geçen 2 haftalık nükleer krizi gayet iyi bir şekilde ele almış ve bu tür yapımları seven kişiler için keyifle izlenebilecek bir film.

Geçmişte iki ülke arasındaki kızışmalar‚taktiksel oyun gösterileri vs filme çok iyi yansıtılmış.

ABD hükümetinin başında tabi JFK oturuyordu ve aynı zamanda Pentagon ve JFK arasındaki kızışmalara değindiğini ve bununda hem film için hemde filmden gerçekliğe döndüğümüzde apayrı bir tartışma konusu getireceğini düşünüyorum.

Ve sık sık Türkiye ile igili konuşulan sahneler göreceksiniz.

8/10
steinbeck : Politik sinemanın iyi örneklerinden biri. ABD-SSCB savaş satrancı. Yankee-İvan düellosu. Dünya tarihinde 1962 yılı önemlidir. Zira 3. Dünya Savaşı'nın eşiğine gelinmiştir. ABD başkanı JFK televizyona çıkarak çok sert bir konuşma yapar. Film, Küba Krizi'nde dünyanın nasıl kılpayı savaştan kaçındığını anlatır. Ayrıca, Amerikalı generallerin nasıl savaş çıkarma heveslisi olduğuna, başkanın bunlara karşı duruşuna ve itidalli duruşuna işaret eder. Yine film, iletişim yokluğunun ne kadar kötü olduğuna işaret eder, çünkü film ABD cephesi yönünden anlatılır, SSCB kapalı kutudur (Nitekim kriz bittikten sonra kırmızı telefon uygulamasında anlaşılacak, başkanlar doğrudan temas kurabileceklerdir). Bu arada başkan danışmanının Türkiye'deki patriot füzelerin kaldırılması önerisi karşısında söylediği şu sözler anlamlıdır: "kendi güvenliğimiz için dostlarımızı mı satacağız?" Politik gerilimin son haddine vardığı bir film. 7.

Fragman




[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=449[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=547[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL