Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: (IMDb-061) Bir Rüya İçin Ağıt - Requiem for a Dream (2000) BRRip XviD - Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Darren Aronofsky

Senaryo: Hubert Selby Jr. , Darren Aronofsky

Ülke: ABD

Tür: Dram

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 14 Mayıs 2000 (Fransa)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Brooklyn, New York City, New York, USA

Bütçe: $4,500,000 / Hasılat: $7,390,108

Nam-ı Diğer: Requiem for a Dream



[hakkinda]Film, uyuşturucu bağımlısı 4 karakteri anlatmaktadır. Her şey istedikleri gibi başlar. Geçimlerini uyuşturucu satarak kazanmaya karar veren Harry ve Tyrone için her şey gayet güzel başlamıştır. Hayli para kazanırlar. Aynı zamanda Sara Goldfarb hayallerini süsleyen televizyona çıkma fırsatını yakalamıştır. Sürekli rüyasında televizyonda kırmızı elbisesi ile seyircileri selamladığını görür. Kırmızı elbisesini bulur. Fakat kendisine küçük gelmektedir. Bu elbisenin kendisine gelebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. İşte her şey o zaman başlar. Diyet yapmaya başlayan Sara, komşusunun tavsiyesi üzerine doktora gider. Doktor ona kullanması için haplar verir. Bu haplar Sara'nın yerinde duramamasını, sürekli iş görmesini sağlamaktadır. İşleri iyi giden Harry annesine yeni bir televizyon alır. Götürdüğünde annesinin durumunu gören Harry çok üzülür, ve hapları birdaha kullanmaması gerektiğini söyler. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

mantunic : filmi az önce izledim, biter bitmez buraya yazıyorum şu anda. kendimi gerçekten berbat hissediyorum hatta hayatımda hiç bu kada bitik yaşlı çaresiz hayatsız hissetmemiştir. insanın böyle bir film yapabilmesi için gerçekten piskopat ve sadist olması gerekir bence. her ne kadar negatif şeyler yazıyor olsam da sanırım filmin amacı zaten izleyiciye bunları yazdırmak, o yüzden gerçekten başarılı bir film olmalı. olmalı diyorum çünkü sağlıklı düşünecek halde değilim bu yorumu yazarken. ve bu sebepten dolayı sanırım aldığı ratingleri sonuna kadar hakediyor. film hakkında şu an söyleyebileceğim üç şey var
1. çocuklarıma bikere izletirim bi daha da konuyla ilgili tek kelime etmem, almaları gereken mesajı felaket iyi alırlar
2. dengesiz ne yapacağı belli olmayn sınırlarda gezen bir düşmanım varsa ölsün diye izletirim kusursuz bir cinayet olur
3. filmin başarısının yarısı hatta belki de daha fazlası clint mansell'e aittir. film müziğinin filmin başarısına olan etkisi konusunda eşi benzeri olmayan bir örnek.

şimdi izninizle ben birkaç saat depresyona girmeye gidiyoyrum.
demeqoy : Bu, sitede yazacağım ilk Türkiye türkçesinde yorum ve bunda amacım yorumumun her kes terefinden iyi anlaşılmasıdır.

Dün gece geç saatlerde izledim. İlk başlarda o kadar da anlamlı gelmese de ireliledikçe film benim için oldukça ilginç ve güzel geldi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, ben Azerbaycanda uyuşturucu reytingine göre ilk sıralarda giden kentlerinden birinde yaşıyorum. Hatta uyuşturucu kullanan arkadaşlarım bile oldu, ama ben hiç bi zaman ne uyuşturucu kullanmadım, ne de kullananlarla çok yakın olmadım.

Şimdi gelelim filme. Hikaye kısaca böyle geçiyor: Eski bir binada oturan dul yaşlı bir kadının hayatta bağlandığı sadece bir tek oğlu vardır. Oğlunun evlenmesini, çoçuk sahibi olmasını ve iyi bir işde çalışmasını istiyor. Ama oğlu neredeyse evde hiç bulunmuyor ve bu yüzden yalnız kalmakdan korkan kadın kendini televizyona bağımlı hale getiriyor. TV-de izlediyi bir programda hep çıkmak ve buradan oğlunu, ölmüş kocasını ne kadar sevdiyini söylemek ve her kesin de onu görmesini ve tanımasını ister. Bir gün gerçekten de ona programda olması için bir mektub gelir, ama ne zaman TV-e çıkacağı gösterilmez, kadın çok heyecanlıdır ve eski bir elbisesini artık şişmanlaşmış vücuduna sığdırmak için doktora gider ve doktor ona ilginç renkleri olan bir kaç hap verir. Hapları çok kullanan yalnız kadın hap bağımlısı olur ve bu, onun sonunu getirir. Kadının oğlu Harry aşırı uyuşturucu bağımlısıdır, hatta evdeki televizyonu bile satarak onun parasına uyuşturucu alıyor. Güzel sevgilisi zengin bir aileden olsa da, Harry`ni seviyor ve onunla uyuşturucu kullanmaya başlıyor. Diger siyah arkadaşı da uyuşturucu bağlantılarını bulmaya sorumludur. Böyle uyuşturucu kullanan ve pazarlayan 3-lü hiç bilmeden de hayatlarını mahv ediyorlar.

Film hayatlarını uyuşturucu yüzünden mahv eden yüz binlerle insanın hayatı üzerinde kurulmuşdur sanki. Bazı sıkıcı sahneleri olsa da, ama sona doğru filme öyle bağlanıyorsunuz ki, hiç bitmesin istiyorsunuz ve bu insanların hayatlarının acaba sonraki döneminin nasıl olacağını merak ediyorsunuz.

Sonda, lütfen uyuşturucu kullanan ve onun hastasına çevrilen insanlara kötü davranmayınız. Onlar birer hastadır artık ve tek kurtuluş yolu toplum tarafından onların iyileştirilmesi üçün çaba sarf edilmesidir. Ne yazık ki, Azerbaycanda uyuşturucu kullanan bağımlılara birer düşman gibi davranılıyor ve çoku hapishanelerde daha da kötü durumlara düşüyor. Onlar hapishaneye değil, hastaneye götürülmeli ve iyileştirilmelidir. Hepimiz hayatta yanlış yapa biliriz, ama bu yanlışımızı düzeltmemiz için 2-ci şans verilmemesi anlamına gelmemelidir.
atyonoz : Filmin her sahnesinde mesaj var resmen.Baya bir dokunaklı film.Etkilenmemek mümkün değil.

Fragman




[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=425[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=521[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL