Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Frankenweenie (2012) TÜRKÇE DUBLAJ BrRip Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Guest

[a]
Yönetmen: Tim Burton

Senaryo: Leonard Ripps , Tim Burton , John August

Ülke: ABD

Tür: Animasyon , Komedi , Korku

IMDB Puanı: 7.0

Vizyon Tarihi: 09 Kasım 2012 (Türkiye)

Süre: 87 dakika

Dil: İngilizce

Bütçe: $39,000,000

Hasılat: $33,339,919



[hakkinda]Sevgili köpeği Sparky’yi aniden kaybedince, biricik dostunu tekrar hayata döndürmek için bilimden yardım alan Victor, ‘yeni’ Sparky’si gün yüzüne çıkınca, bu buluşunun öteki insanlar üzerindeki etkisini hesaplayamadığını fark eder. Şimdi çevresindeki herkes yeniden hayata dönme ihtimalinin peşinden koşar… [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Walder : Öncelikle söyleyeyim, bu filme gidiş gayem Tim Burton'a olan saygımdan ve ona olan güvenimden kaynaklanıyordu. Onun dışında fragmanda gördüğüm siyah-beyaz Gotik tema, yahut animasyonlar beni çok heyecanlandıran şeyler değildi, zira günümüz animasyonları hep aynı neticeyi veriyorlar mâlum. Tabi unutmamak lâzım, bu üç boyutlu bir animasyon. Her neyse... Mâlumunuz kendisinin Edward Scissorhands, Alice in Wonderland, Charlie and his Chocolate Factory, Big Fish gibi bilinen yapımları var, bunlara güvenerekten yüksek beklentilerle sinemaya doğru yola koyuldum.

Ben hayatımda siyah-beyaz film izlemiş bir insan değilim. Günümüzde bilgisayarda izlediklerimi dahil etmiyorum, yani o dönemde hiç yaşamadım demek istiyorum. Açıkçası siyah-beyaz beni bunaltır, o gotik atmosfer içime çöker, bir süre sonra patlayacak hâle gelirim gibisinden korkularla filme girdim efem.

Öncelikle söyleyeyim, beklentilerimi karşıladı mı? Açıkçası 'tatmin oldum' diyebilirim. Yoksa objektif bir açıdan bakacak olursak söyleyebilirim ki, Tim Burton açısından Makaseller ve Büyük Balık başyapıtlarından sonra tam bir nokta atışı olmuş. Ben Harikalar Diyarını yahut Karanlık Gölgeler filmlerini başarılı bulmuş bir insan değilim, ama bu film niyeyse çok hoşuma gitti.

Şu zamana kadar yapılmış en iyi animasyon filmlerinden birisi, bunu geçtim, beraberinde Tim Burton'a olan saygım birkaç kat daha artmış oldu.

Seslendirmeler büyük ölçüde iyiydi, atmosfer harkulâde yansıtılmış, normal şartlarda on yılı aşkın süredir renkli sinema gören biri olarak siyah-beyaz tam bir felaket olmalıydı benim için, ama hayır, film esnasında bir saniyeliğine dahi sıkıldığımı hatırlamıyorum. Üç boyutlu da gayet zevkliydi...

Senaryo gayet başarılı, günümüz klişe temalarından uzak, bir çocuğun köpeğini hayata döndürmek adına gösterdiği gayreti ele almak, gerçekten senariste has bir fikir olsa gerek.

Ben Tim Burton'un bu sene Chris Butler'dan daha fazla iş çıkardığını düşünüyorum, Frankenweenie ise kaybetse kaybetse filmi özel kılmak amacıyla yaptıkları şu siyah-beyaz görüntüsü ve gotik atmosferi nedeniyle kaybeder... Ama yapıtta gördüğüm her hata başka bir usul ile kapatılmıştı.

Neticede puanım 9/10
Rogers : Tim Burton diyince akan sular durur. O kadar büyük bir beklentiye girilmezse iyi olur tabii. Animasyon güzel, Burton amcayı meşhur eden tüm unsurları taşıdığını söylebilirm. Filmde göze çarpan inceden inceye göndermeler. Fen hocanın Vincent Price ustamıza benzemesi, dişi köpeğinin saç modeli Frankenstein'in eşine benzemesi, kamplubağa Shelley'in Godzilla'ya dönüşmesi daha bi sürü ince ayrıntılar. Onun için korku filmlerle büyüyenler bu animasyonu daha çok sevecektir.
kaanozan : tim burton' un şaşırtmayan, ölü gelin gibi farklı ama onun seviyesinde olmayan filmi. şahsım bu animasyonu beğendi, yer yer eğlenceli zaman zaman gotik havasıyla çocuklardan ziyade yetişkinler için yapıldığı çok bariz olmuş.

Fragman


[hide]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=229[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=282[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL