Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Asteriks: Roma Sitesi – 2014 ( BRRip XviD ) Türkçe Dublaj Tek Link İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Guest

[a]
Yönetmen: Louis Clichy , Alexandre Astier

Senaryo: Alexandre Astier , Jean-Rémi François , René Goscinny

Ülke: Fransa

Tür: Animasyon , Macera , Komedi , Aile

IMDB Puanı: 7.0

Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2015 (Türkiye)

Süre: 85 dakika

Dil: Fransızca



[hakkinda]Jules César, Gaulois şehrini romalı mülk sahiplerine yönelik evler yaparak çevrelemeye karar verir ve bu yerlere de Tanrılar bölgesi adını vermeyi planlamaktadır. Bu yapılanmanın amacı oradaki halkı medenileştirerek onları güçlerini aldıkları yerden yani ormandan uzaklaştırarak ona direnen son bölgeyi de ele geçirmektir. Şehirlilerin buna karşı çıkması ve inşaatı durdurmaya çalışmaısna rağmen ilk bina yapılır. Yeni mülk sahipleri taşınmaya başlarlar. Burada ikamet eden romalılar arada sırada kasabaya giderek diğerlerinin de bu binalarla ilgili fikrini değiştirmeye başlarlar. Fakat sadece lAbraracourcix, Panoramix, Astérix ve Obélix tehlikenin farkındalardır. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Yorumbaz : Asteriks’i küçüklüğümden beri sevmişimdir. Her ne kadar büyük bir hayranı olmasam da, elime çizgi romanı geçince hep okurum. Mesela elimde olan romanlarından bazıları; “Asteriks ve Latraviata, Oburiks ve Şirketi, Sezar’ın Hediyesi, vb.” Daha sonra Uderzo ile Goscinny’nin yarattığı bu romanlar popüler oldu, sinema filmleri çıktı. Animasyonlar oldu, normal çekilen filmler de oldu. Normal çekilen filmlerde de Gérard Depardieu ile Edourard Baer, Asteriks ve Oburiks’i ete kemiğe büründürmüştü. Mesela Asteriks ile Oburiks’in yabandomuzu yakalamaya çalışmaları veya Romalılar ile savaşmaları çok eğlendirirdi. Peki bunları neden anlattım? Çünkü bu etkenler ve daha fazlası, bir Asteriks filminde olması gereken etkenler. Roma Sitesi’nde ise daha fazlası var bunlardan.

Filmin konusu: “Asteriks ve Oburiks’in başına bu sefer Sezar geliyor. Sezar, Galya köyünün hemen yanındaki kocaman ormanları yıkıp, Roma Sitesi adında bir yapı inşa etmek istiyordur. Planı uygulamaya başlar. Asteriks ve Oburiks bunu engellemeye çalışır fakat yine de Roma Sitesi yapılır. Ama Asteriks ile Oburiks’in planları tükenmez.”

Film öylesine eğlenceliydi ki, anlatamam. Çocuk filmi diyip geçmeyin, hem çocuklar hem aile hem de yetişkinlerin severek ve gülerek izleyecekleri bir film ortaya çıkmış. Ayrıca filmdeki animasyonun yapılış şekli çizgi roman versiyonu ile aynı sayılır. Yani film izlerken sanki çizgi roman okuyormuşuz hissi veriyor bir yandan da. Ayrıca filmin mesajı ve direnme duygusunu da çok güzel işlemişler.

Bir de benim bir prensibim var; eğer sinemada gittiğim film 90 dakikanın altında ise, o filmi sinemada izlemeyi pek tercih etmem. Ama bu filmin süresi 85 dakika olmasına rağmen sinemada izlemeyi tercih ettim. İyi ki de öyle olmuş, sinemada izlemenizi tercih ederim.

Kesinlikle eğer iyi bir çocuk filmi veya animasyon filmi arıyorsanız, kesinlikle Asteriks: Roma Sitesi’ne gitmelisiniz. 7’den 77’ye herkesin izleyebileceği eğlenceli bir film olmuş. Bu arada 3D cephesinde yeni bir şey yok. Yani filmin 3D olmasından bir şey beklemeyin. Herkese iyi seyirler, eğlenceli film arıyorsanız kesinlikle izleyin.
denisilin : çok güzel bir animasyon olmuş!... filmde bu kadar gülmemiştim...

Fragman




[hide2]
[fichi2]http://bit.ly/1PFx5cN[/fichi2]
[user2]http://bit.ly/1YHed3c[/user2]
[upto2]http://bit.ly/1LdvEUZ[/upto2]
[/hide2]
[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL