Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Lincoln (2012) TÜRKÇE DUBLAJ BrRip Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Guest

[afis1234567890]http://i.imgur.com/tc00sn5.jpg[/afis1234567890]

[dosyadi]Lincoln (2012) TÜRKÇE DUBLAJ BrRip Full Film İndir[/dosyadi]

[boyut]1.37 GB[/boyut]

[hakkinda]Senaryosunu Pulitzer Ödüllü tarihçi Doris Kearns Goodwin'in çok satan kitabından ödüllü senarist Tony Kushner'in uyarladığı film, Amerikan tarihinin en çalkantılı döneminde yaşanan politik oyunları ve Sivil Savaş'ın sonlarına doğru meydana gelen olayları Lincoln'ün gözünden anlatacak.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Şimdi size Daniel Day Lewis'in ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu anlatacağım;

Filmin çekimlerine başlanırken Spielberg le Lincoln hakkında konuşurlar Lewis, Lincoln'le ilgili kitaplar okur nasıl bir karakterde olduğuna, nasıl yürüdüğüne, nasıl konuştuğuna dair ve ona göre kafasında karakteri belirler ama eksik birşey vardır Lincoln nun sesi.Çünkü Amerika'da ses kaydı Edisonun gramafonuyla 1870'lerde icat edilmiştir.

İşte bu noktada DDL kendi yorumlamasına göre bir ses tonu belirler ve film çekimlerine başlanır.Çekimlerin son günlerinde filmin setine bir ses kaydı postalanmıştır.Bu aslında Lincoln'un çoğu kimsenin bilmediği ses kaydıdır.Bütün film ekibi de heyecanla bu kaydı dinler ve herkses şaşkınlıkla DDL'e bakar çünkü Abraham Lincoln un sesi aynen DDL' n canlandırdığı gibidir!

Ben 1960 yapımlarından günümüze kadar kalbur üstü hatırı sayılır miktarda film izlemiş biri olarak söylüyorum 'böyle bir oyunculuk yeteneği görmedim'.Bu dediğim sadece bu filmi için değil bütün filmlerini izlerseniz ne kadar farklı karakterleri ustaca canlandırabildiğini görürsünüz.
birazdan buna da yorum geliyor.
1858den başladık 1862 ile devam edelim.
bundan önce Django'yu izledim söylemesi ayıp. Melek ama..
bu yılı modası 150 dakikalı filmlerden biri daha (dğerleri için bkz: django, cloud atlas, the master, Les Miserables)
filmin temposu oldukça düşük ve film saf bir biyoğrafi. biyoğrafi yani Lincoln dışında bir mevzu yok. kamera hep onda.
Lincoln izliyoruz dememin nedeni aktörün Lincoln'u Lincoln'den daha iyi oynaması. Sanırım akademiden ödülü ya burda Daniel Day-Lewis'e ya da Denzal washington'a (flight) gidecek. Deniel daha önce ödülü almış 2 kere.
Filmde izlediğimiz Lincoln evin, partinin, halkın, ülkenin babası. Filmde bunu göreceksiniz.
Devir Amerikası garibinize gidecek. aaa ne kadar da kolay başkana ulaşmak diyeceksiniz. bi bakcacaksınız başkan şömüniye odun atıyo, bi bakacaksınız oğlunu sırtında taşıyo, eşiyle tartışıyo, askerle sık sık konuşuyo.
Filmde ana mevzu arka planda ki iç savaşın da ana nedeni anayasaya eklenecek 13. madde (13 amendment).
Bu madde köleliği kaldıran madde. Kölelik kuzey eyaletlerinde çoktan kalkmışken güneyde yürürlüktedir. Savaş burdan çıkmış ve bu siyah gücüyle kuzey tarafından kazanılmıştır. Filmde Lincoln'un sadece bir iki ayını izleriz. Sonu malum defalarca izledik, Lincoln güneyli bi fanatikçe vurulacaktır.
Film oldukça durağan, arka planda ki iç savaş ile ilgili bile çok az şey görebiliyoruz. Hiç bir savaş sahnesi yok. En hareketli kısımlar meclis tartışmaları ki bunları da Amerikalılar beğenmiyor(imdb'de filan).
Bu filme oscar verir mi akademi? verebilir. orası Amerika. ve film onların en önemli başkanı hakkında. aktörde iyi canlandırmış. ama dahasını bilemem. Lincoln'u o kadar tanıyan biri değilim. Burası Türkiye orası Amerika elbet onlar daha iyi değerlendirir.
filmi izleyiniz.
Spielberg gibi bi yönetmen var. ve kendini öne çıkarmamayı başarmış yine daha önce hep yaptığı gibi. yani ben burdayım Tarantinoluğu yok. Yönetmen iyi döenem yansıtması iyi. yan rollerde eşi başarı oyunculuk çıkarmış, diğerleri ortalama seviye'de.
Büyük bir lider ve gerçek bir insanın hikayesi anlatılmış tarihte çok önemli bir yere sahip benim puanım 9 çünkü gerek anlatılan insan olsun gerek filme gösterilen çaba laf atmayı bırakında neden bizim Mustafa Kemal Atatürk liderimizin gerçekten kalite bir yapım neden olmuyor onu tartışın lütfen..

Ben Lincoln biliyordum ne yaptığını vs ama daha ayrıntılı öğrenip taktir ettim bizimkilerde yapsın dünya Atatürkü görsün eleştirilerimizi onlara değilde bize yapalım.

Son bir not tarih ve biyografi filmleri sevmyen insanların oylama yapmamasını tercih ederim çünkü ilgisi ve alakası olmayan insanlar için zaten sıkıcı bir filmdir ama ilgisi olanlar için çok iyidir.

[birseyyazma][/birseyyazma]

[center]

[/center]

[birseyyazma2][/birseyyazma2]
[center] Türkçe [/center]

[hide]
[mega]http://bit.ly/1M3B9Tc[/mega]
[mail]http://bit.ly/1K4ishu[/mail]
[user]http://bit.ly/1O6Mm8Q[/user]
[upto]http://bit.ly/1KdXZUu[/upto]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL