Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çocukluk (2014) Boyhood TÜRKÇE DUBLAJ 720p Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Guest

[afis1234567890]http://i.imgur.com/6axYe8Y.jpg[/afis1234567890]

[dosyadi]Çocukluk (2014) Boyhood TÜRKÇE DUBLAJ 720p Full Film İndir[/dosyadi]

[boyut]12.11 GB[/boyut]

[hakkinda]En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

Richard Linklater'ın, 12 yıllık bir süre zarfının belirli zaman aralıklarında çekimlerini tamamladığı filmin başrollerini Ellar Coltrane, Patricia Arquette ve Ethan Hawke paylaşıyor.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Eğri oturalım ama doğru konuşalım; hatta isteyen elini vicdanına da koyabilir! Şu soruya dürüstçe ve objektif bir şekilde yanıt vermemiz gerek: Eğer bu filmin sabit 4 ana karakterle yıllara yayılmış çekim sürecine sahip olma özelliğini bir kenara koyacak olursak ki, neden kenara koyulabilecek bir özellik olduğunu da yazacağım; geriye hangi özelliği kalır? Bence hiçbir özelliği kalmaz.

Konu olarak, benim gibi Coming of Age türüne özellikli bir merakı olmayan, ortalama bir izleyiciye bile son derece tanıdık gelecek, tipik, orta sınıf her Amerikan ailesinin başından geçen şeyler seçilmiş. Ezber bir hikâye yani.

Düz bir anlatım tercih edilmiş. Bir kaç saniye boyunca görüntüde kalan, bölünmüş ekranda iki farklı plan izliyormuşuz hissi veren kısacık bir sahne dışında üzerinde konuşulabilecek bir kamera açısına veya izleyeni heyecanlandıracak bir görselliğe sahip başka bir sahnesi yok. Araba içi çekimlerin bir kısmı stüdyoda yeşil perde önünde kotarılmış ve saçlar size bunu bas bas bağırıyor.

Çekim yıllara yayılmış, oyuncular çocuk olarak başlamışlar filme, ergen olarak bitirmişler ve bunu önemli bir özellik(miş) gibi kullanıyorsun filmi pazarlarken ama buna rağmen yaratıcı tek bir sahne geçişi yok. Oyuncularla biraz daha sık buluşup ve biraz da plan/açı hesabı kitabı yaparak ne muhteşem sahne geçişleri olabilirdi aslında.
12yılda çekilmiş olması ve imdb puanı merak uyandırdı ve izledim sıkılmadım insanların yaşlanması falan güzeldi ama belgesel gibiydi hani duygulanmadım gülmedim hayatıma anlam katacak bi mesaj bulamadım ayrı yaşayan fazla klasik bi aile ama izlenir denenir yani.. Ben mi çıtayı çok yüksekte tuttum bilmiyorum ama bu filmde "dram" göremedim ben ! Hayat böyle bir şey zaten.. Belgesel tasnifi daha uygun görünüyor "çocukluktan yetişkinliğe" başlığı altında belki..

[birseyyazma][/birseyyazma]

[center]

[/center]

[birseyyazma2][/birseyyazma2]
[center] Türkçe [/center]

[hide]
[mega]http://bit.ly/1Kr2PnP[/mega]
[user]http://bit.ly/1JxtSIg[/user]
[upto]http://bit.ly/1LTkYL5[/upto]
[/hide]

[center]Şifre: filmindiriyoruz.biz[/center]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL