Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Wargame: AirLand Battle - [RELOADED] - Zamunda Hızlı Torrent
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: fF5oc9Z.png]

[Resim: NG4ts3k.png]
Wargame: AirLand Battle - [RELOADED] - Zamunda Hızlı Torrent

[Resim: CKPLJ7s.png]
Boyut: 7.46 GB

[Resim: CjFMkbe.png]
Wargame: AirLand Battle; toplam 828 ünitenin bulunduğu similasyon ve strateji oyunu! Wargame'i piyasadaki strateji oyunlarından ayıran en büyük özelliği bu desek yanlış olmaz. Strateji oyunları genel olarak basittir. Çok kompleks tasarlanmış oyunlar pek tutulmazlar. Fakat bu durum Wargame serisi için geçerli değil. Oyunu karmaşık kılan sadece ünite sayısıda değil. Silah sınıfları, zırh profiller, yakıt ekonomisi vb. şeklinde uzayıp giden bilgiler ve geliştirmelere sahip. Normal şartlarda bu kadar bilgi ve detay gerektiren bir oyun sıkıcı ve başarısız olmaya mahkumdur. Fakat Wargame serisi strateji türüyle öylesine güzel harmanlanmış ki bizi sıkmıyor. Dilerseniz kısaca Wargame in ilk oyunu European Escalation'dan bahsedelim.

Soğuk savaş zamanlarında ikiye ayrılmış Almanya'nın bir tarafında NATO, diğer tarafında Varşova Grubu arasındaki anlaşmazlıklar tavan yapmıştır. Her an savaş çıktı çıkacak. Tam bu zamanlarda savaş başlasaydı nasıl olurdu? European Escalation, soğuk savaşı ısıtarak Almanya sınırında 3. Dünya savaşını başlatıyor. Soğuk savaş açıkçası çok kullanılan bir oyun konusu değil. Bu sayede 1975-1978 yıllarında yaşanan bu gerilimin bir parçası olmak açıkçası ilgi çekici bir hal alıyordu.

Gelelim AirLand Battle'a; bu oyun genişleme paketi değil öncelikle. İki oyunu da oynayanlar için AirLand Battle, başlangıçta hava ve anti-hava üniteleri eklenmiş European Escalation gibi gelebilir. Fakat oyun oynandıkça Eugen Systems'in Wargame'i geliştirip parlattığını görebiliyoruz. Özellikle önceki oyundaki silik Campaign, Skirmish ve Multiplayer modlarını tamamen ayırmışlar. Bu sayede oyun içinde birbirinden farklı 3 strateji deneyimini yaşayabiliyorsunuz. Strateji severlerin alışık olduğu ve strateji öyunundan beklediği deneyimler bunlar. AirLand Battle strateji oyunlarının arasında en iyiler listesine rahatlıkla girebilecek bir oyun olmuş. Nedeni de simülasyon tadında olduğundan "eşinin" bulunamaması.

ALB'nin üniteleri uzun bir istatistik listesiyle karşımıza çıkıyor. Bazı ünitelerin ön zırhları çok kalın iken, üst zırhları çelimsiz. Bu ünitelere karşı hava saldırısı kullanmayı bilmek size oyunun kaderini değiştirme şansı veriyor. ALB sadece büyük bir ordu yap saldır ve yok et mantığıyla çalışmıyor. Haritedaki en büyük tank ordusu sizde olsun, yer ünitelerini patlatıp geçin. Eğer uçak savarlarınız yoksa ölüm yukarıdan ve hızlı gelecektir. ALB'da kazanmanın anahtarı ünitelerin özelliklerini bilme, güçlü ve zayıf yanlarının farkında olmadan geçiyor. Düşmanın zayıf yanlarını görmeden saldırırsanız yenilme olasılığınız hat safhalara çıkıyor. 12 ülkenin bulunduğu oyunda 800'ün üstünde ünite var. Bu üniteler birbirine benzese de her ülkeye özgün üniteler mevcut. Bir ülkenin tankı daha zırhlı iken diğer ülkenin tankının hareket kabiliyeti daha iyi olabiliyor. Ünitelerin istatistikleri gerçek hallerine çok yakın. Bu nedenle oyun, simülatöre çok benziyor. Savaşlar sırasında kendinizi komutan gibi hissediyorsunuz.

Campaign moduna gelirsek hikayenin orjinalliği ve akıcılığı bizi oyuna bağladı. Ünitelerin bilgilerini öğrenmek oyunu zor hale getirse de farklı bir strateji deneyimi sayesinde bu zorluğu görmezden gelebiliyoruz. Oyunun harita sistemi Total War serisinde kullanılan haritaya çok benziyor. Zaten bu tarz bir oyunda daha farklı bir harita sistemi kullanılması pek olası değil.

Genel olarak ünitelerimiz haritanın belirli yerlerinde konumlandırılıyor. Tur başına belli mesafelere kadar hareket edebiliyorlar. Çok yabancı olmadığımız bir sistem. Uçaklara geldiğinizde durum değişiyor. Sizin olan karargahlara uçak üssü yapamıyorsunuz. Uçaklar genelde çağırınca geliyor. Gelince yakıtları bitene kadar veya geri çağırılana kadar savaş alanında geziyorlar. Daha sonra ana üsse geri dönüyorlar ve belli bir süre sonra tekrar kullanılabilir hale geliyorlar. Uçaklarınız gezinti sırasında hasar alırsa aktif olma süresine tamir süresi de ekleniyor. Bu özelliği açıkçası pek beğenmedik. Belli bölgelerde hava üssü olmalı veya yapılabilse daha gerçekçi olurdu.

AirLand Batte'ı European Escalation'dan ayıran en büyük özellik hava üniteleri demiştik. Hava ünitelerinin artması ve işlevsel hale gelmesiyle uçak savar bataryaların ve radarların önemide tavan yaptı. Jetleri belli noktalara hızlıca saldırmak veya saldırı aldığınız noktalara hızlıca destek götürmek için kullanabiliyoruz. Fakat radarımız yoksa düşman uçak savarları bizi kolayca düşürüyorlar.

Gelelim savaş içi haritaya. Bu haritalar gerçekten güzel tasarlanmış. Savaşa başladığınızda o bölgenin uydu görüntüsü gibi bir alanla karşılaşıyorsunuz. Haritalar çok güzel detaylandırılmış. Tarım alanları, yollar, ağaçlandırmalar ve benzer öğelerin yerleşimi çok başarılı. Haritada Alfa, Bravo, Çarli, Delta gibi devam eden bölgeler var amacımız bu bölgeleri ele geçirmek veya düşman işgaline uğramasını önlemek. Özellikle ağaçlık alanları yer ünitelerini saklamak için kullanabiliyoruz. Tabi jetler bizi görebiliyor. Oyunda saldırı üniteleri kadar keşif ve ikmal üniteleri de önemli. İkmal ünitesi almazsanız savaşın ortasında benzininiz veya cephaneniz bitebilir. Daha sonrasında keklik gibi avlanabilirsiniz.

Çoklu oyuncu yani multiplayer modunda 10'a 10 savaş yapılabilen haritalalar var. Bu haritalarda arkadaşlarınız ile düşmanlara karşı omuz omuza mücadele ediyorsunuz. Kan gövdeyi götürüyor. Rakiplerinizde insan olduğu için hareketlerini tahmin edemiyorsunuz. Bu sayede yapay zekanın bir süre sonra anlaşılan, çözülen taktiklerinden uzak, her seferinde farklı gelişen bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Tabii siz mükemmel bir kumandan olsanız bile takım arkadaşlarınınızın hataları sizi etkiliyor. Çok iyi oynadığını zbir oyunda ufak bir hata yapmanızla tüm takımın kaybetmesine neden olabiliyorsunuz. Oyunun multiplayer modu ayrı bir lezzet katıyor.

Kısacası AirLand Battle, vereceğiniz parayı hak eden bir strateji oyunu. Eğer normal bir oyuncuysanız bir süre sonra sıkılabilirsiniz. Ama bizim gibi ünitelerini tanımayı seven, stratejide hikayeye de önem veren biriyseniz, AirLand Battle sizi kesinlikle tatmin edecek.

[Resim: Ci99Fp1.png]

[Resim: 3qpcWMt.jpg]

[Resim: R5tT47s.jpg]

[Resim: fQdEidF.jpg]



[Resim: 8eREzoB.png]
Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows XP (SP3) / Vista (SP2)/ 7 / 8
İşlemci: AMD/Intel Dual-Core 2,5 ghz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 7600 GT/ATI Radeon X1800 GTO/INTEL HD 3000
RAM: 1 GB (XP)/2 (Vista, 7, 8)
Hard disk :15 GB boş alan

[dosyaid]1621[/dosyaid]

İndirmek İçin "TORRENT INDIR veya DOSYA INDIR" Yazılı Resimlere Tıklayınız.
arkadaşlar sitedeki reoladed sürümünü yükledim fakat
C:/Program Files (x86)/Wargame Airland Battle/steam_api.dll uygulaması Windows üzerinde çalışmak üzere tasarlanmamış veya hata içeriyor.Programı özgün yükleme medyasını kullanarak yüklemeyi deneyin veya destek için sistem yöneticinize veya yazılım satıcısına başvurun....Bu hatayı birtürlü çözemedim...
Referans URL