Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Süper İnce Görünmezlik Pelerini Üretildi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: super-ince-gorunmezlik-pelerini-uretildi-705x290.jpg]
Bir gün adeta kıyafetiniz gibi giyerek kullanabileceğiniz bu süper ince görünmezlik pelerini diyebileceğimiz giyilebilir teknolojinin son harikası ve bilim-kurguyu gerçek kılıyor.
Star Trek gibi bilim-kurgu filmlerin vaz geçilmez unsurlarından biri olan ve en nihayetinde bireysel olarak kullanılabilir olan bir prototipi üretilen bu sistem, sizi adeta filmlerden bir bir anda ortadan kaybolup görünmez yapmaya yarıyor.

Berkeley’deki California Üniversitesi’nde ve Amerikan Enerji Bakanlığı’nın Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı’nda görevli araştırmacılardan oluşan bi erkip tarafından hazırlanan bu kıyafet, ultra ince görünmezlik pelerini” olarak adlandırılıyor ve üç boyutlu bir objenin etrafına sarılarak onu optik olarak görünmez hale getiriyor.

(Bir 24’üncü yüzyıl uzay aracını bu malzeme ile kaplayıp tek bir butona basarak tüm gemiyi birden görünmez kıldığınızı düşünün. İşte Star Trek, işte USS Enterprise
[Resim: Uss-Enterprise.jpg]
Bilim adamları, daha önce bu tarz görünmezlik sistemleri üzerinde çalışmış, hatta başarılı sonuçlar elde edebildikleri aparatlar üretebilmişlerdi; ancak onları ellerinde daha önce nano-teknolojinin nimetleri olmadığından üretilen sistemler pelerinden çok sırtınızda taşıdığınız ağır bir halıya ya da babaanne yorganına benziyordu. (babaanne yorganı gerçekten bir insanı görünmez kılabilir)

Amerikan Enerji Bakanlığı Berkeley Ulusal Laboratuvarı Malzeme Bilimi Bölümü Başkanı Xiang Zhang, “ilk kez rastgele seçilmiş 3 boyutlu bir obje, görünür ışıktan saklanmayı başarabildi. Bizim ultra ince pelerinimiz şu an için bir kaplamaya benziyor. Tasarlanması ve uygulanması son derece kolay ve potansiyel olarak makroskobik objeleri gizlemek için de kullanılabilecek durumda.” diyor.
[Resim: egriknxa53dehn5sfufs.gif]
Şu an için pelerinlerinin mikroskobik düzeyde olduğunu ve düzensiz şekillere sahip biyolojik hücreleri görünmez kılabildiklerini söyleyen Bay Zhang, bu ultra ince kaplamanın çok daha büyük ve geniş cisimlere de uyarlanabileceğini ve bunu önceki halı benzeri kaplamalardan çok daha kolay olacağını söyledi. (yani teorik olarak en büyük kabuslarımızdan biri gerçek olabilir ve artık düşman gemileri görünmeden burnunuzun dibine kadar sokulabilir. İyi ki sonar sistemini falan icat etmişiz)

Elbette böylesine bir teknolojinin arkasında sadece bilimin olduğuna inanmamak ve meseleyi insanüstü bir şeylere bağlamak işin en kolay kısmı; ancak bilim de konuyu açıklamakta son derece yeterli.
[Resim: a31431991ab52762800x800ar.jpg]
Altın nanaoantenler kullanan bu kaplama sadece 80 nanometre kalınlığa sahip (nanometre, metrenin milyarda biridir). Işık ışınlarının yönlendirilmesi prensibine dayalı olan bu sistem bilim adamlarının açıklamasına göre düz bir aynanın ışığı yansıtması ile aynı prensibe sahip.

Ne yazık ki bu teknolojiyi gelişmiş bit yıldız filosu savunma sistemi olarak kullanmamıza birkaç yüzyıl var; ancak optik mikroskoplarda, optik bilgisayarlarda ve güvenlik şifreleme sistemlerinde ve elbette 3D ekranlarda kullanabileceğimizi söylüyor bilim adamları.
bu önceden de vardı bir silahlı kuvvet tankları örtüyodu bunlarla geceleri nerdeyse hiç grnmuyo Açık Ağızlı Gülümseme
Türklerin eline düşmesin.
Referans URL