Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2.5 Terabit/s (Tbit/s) İnternet Hızına Sahip Yer !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
[Resim: gB3a5XV.jpg]

Yahu biz daha 100 Mbit'i görmüş değiliz. Görsek kalkıp göbek atacağız bunlar neyin derdindeler Gülümseme Dünyanın en iyi alt yapısına sahip bu tip binalardan 30 adet var. Peki bu binalar ne işe yarar özellikleri nelerdir ?

Londra'nın Doklar bölgesinde "London Internet Exchange(Linx)" adı verilen bu bina görünüş itibariyle normal binalardan ufak tefek farkları var. Binanın görünüş itibari ile normal binalardan farkı ilk başta pencerelerinin bulunmaması. Her tarafında tam donanımlı kameralar bulunan ve etrafı demir çitlerle çevrili bu binanın özellikleri anlatmakla bitmez. Dediğimiz gibi dünyanın çeşitli yerlerinde bu işlevi gören toplamda 30 adet bina bulunmakta. Bu binaların hepsinin arasında bir ağ mevcut. Birinin başına Allah göstermesin bir şey gelse internetimiz gidecek. Çünkü internetin merkezi bu binalar.

Bulunduğumuz yüzyıl içerisinde internetin önemini burada anlatmaya kalksam sayfalara sığdıramam. Kısaca hayatımızın büyük bir kısmını internette geçiriyoruz. İşlemlerimizi internet üzerinden sağlayabiliyoruz. En kısa tanımla geçenlerde bir haber gördüm. Artık doktorlar internet üzerinden muayene yapacaklar. Bu nasıl olacak bende bilmiyorum ama güzel olurdu. Sıra beklemezdik en azından Gülümseme

Bilgisayarlar, tabletler, telefonlar vs. bütün iletişim cihazları artık internetle çalışıyor. 1994 yılında kurulan Linx şu anda 652 çalışanı ile hizmet veriyor. 9 Ağustos 2015'te oluşturulan raporlarda alınan en yüksek hız değeri (sıkı durun açıklıyorum) 2575 Gbit/s. Böylesine bir internet ile neler yapılabilir ufak matematik işlemleri ile hesaplayalım.


- Eğer tam anlamı ile indirme yapılabilseydi: 2500 Gbit/s alındığını var sayarsak bu da saniyede 40-43 kere GTA 5'i indirebileceğimiz anlamına geliyor.

- Normal şartlarda internet hızımızın 1/8'ini indirme hızı olarak görebiliyoruz. Bu da demektir ki 2500 Gbit/s internette 312,5 Gbit/s internet hızı demek. Yine GTA 5'i örnek alırsak. Saniyede 5 kere GTA 5'i indirmek demek.

(GTA 5 60 GB var sayılmıştır.)

Linx şu anda Birleşik Krallığa hizmet veriyor. Yani Londra, Manchester, Edinburgh, North Virginia gibi ülkelerde. Böylesine bir internet'e kim sahip olmak istemez ki. Ama gel gelelim ki canım ülkemizde 8-16-24 Mbit internetlerde sürünüyoruz.

Sıkı durun. Dediğimiz gibi dünya üzerinde 30 adet bu binadan mevcut. Ve şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Bu binalar arasında en hızlısı Linx değil! 1995 yılında kurulan ve Almanya, Amerika Birleşik Devletlerine hizmet veren DE-CIX binası 610 çalışanı ile hizmet veriyor. 7 Mayıs 2015'te verilen raporlarda binanın aldığı en yüksek hız 4005 Gbit/s. Ben Linx'in matematik işlemlerini yaptım. DE-CIX'in ki ise size kalmış Gülümseme

Son olarak ülkemize hizmet veren binanın özelliklerini de söyleyip konuyu tamamlamak istiyorum. 2013 yılında kurulan NexIX binası 65 çalışanı ile hizmet vermekte. 3 Kasım 2014'te alınan raporlara göre binanın aldığı maksimum hız 187 Gbit/s. Nedense konunun burasına geldiğimde içimi bir hüzün, bir üzüntü kapladı.

- Binanın bahçesine kurulan oturma alanında ücretsiz Wi-Fi varmış. Şifresi "12345678". Göz kırpma Karizmatik Gülümseme Karizmatik Gülümseme Karizmatik Gülümseme

[Resim: lwhx3id.jpg]
DE-CIX
[Resim: PnP2Wge.jpg]
[Resim: p1f4YXJ.jpg]
Saniyede 5 kere gta indirmek ancak bu rakamsal olarak yani gerçekte o kadar hızlı indiremez.
HDD'nin yazma hızı da etkili olduğu için bu kadar olmaz ama cidden hızlı olacağı bir kesin.
En azından 1 2 saniyede bir tane GTA 5 iner değil mi Gülümseme
Hadi diyelim var o kadar hızlı interneti kim napsın ya dünyanın parasıdır Gülümseme. Adamlar altyapıyı filan geliştirsin yada daha ucuz olacak bir proje yapsın bunlar rekor peşinde.
(12.09.2015 17:01)msevket Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hadi diyelim var o kadar hızlı interneti kim napsın ya dünyanın parasıdır Gülümseme. Adamlar altyapıyı filan geliştirsin yada daha ucuz olacak bir proje yapsın bunlar rekor peşinde.
O internetler zaten sen kullan diye değil . Gülümseme O yüzden fiyatı bizi pek ilgilendirmez.
yemin ederim duygulandım üzgün
ssd ile raıd yapılsa ve son sistem bir pc ki olay modemden geçiyor o hızı taşıyıpta yanmıcak modem varmı Açık Ağızlı Gülümseme
Ben 4 MB olsa heyecendan ölürüm.Adamlara 1 TB indirme hızı çok az geliyordur kesin üzgün
Ben en fazla 1,5 mbps alıyorum 2 alıyım gene ağlarım Açık Ağızlı Gülümseme
Sayfalar: 1 2
Referans URL