Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Steam’de İndirimler Hangi Zamanlar Olur?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Steam ile ilgili bize en çok sorduğunuz soruların başında “Ne zaman indirim olur?” geliyor. Hangi oyun ne zaman indirime girer, bunu önceden bilmek çoğu zaman mümkün olmuyor; ancak Steam’in belirli zamanlarda yaptığı indirim dönemlerini öğrenmek mümkün. Bu rehberde zamanı az çok tahmin edilebilen Steam İndirimlerine değineceğim. Eğer sizin aradığınız şey indirim zamanları değil de indirimlerden en ucuza oyun almak ise Steam İndirimlerinden Yararlanma konuma göz atabilirsiniz.

Özetle büyükten küçüğe sıralı olarak Steam’de yıl içinde düzenli yapılan indirim dönemleri şöyledir:

1 Yaz ve Kış İndirimleri
2 Bahar İndirimleri
3 Haftalık İndirimleri, Hafta Sonu İndirimleri, Hafta Ortası İndirimleri ve Günlük İndirimler


[Resim: ZDFrmWE.jpg]
Steam Yaz ve Kış İndirimleri

Steam’de yılda bir kez Yaz İndirimleri bir kez de Kış İndirimleri yapılır. Bu indirimler hem süre olarak en uzun süren hem de indirim olarak en yüksek indirimlere sahip indirim dönemleridir.

Steam Yaz İndirimleri genellikle her yıl haziran ya da temmuz ayında gerçekleşir. 9 ile 12 gün arasında değişen uzunluklara sahip olan yaz indirimlerinde %90’a varan indirimler görmek mümkündür. Genellikle yılın en iyi indirimleri Steam Yaz İndirimlerinde gerçekleşir.

Steam Kış İndirimleri ise bir başka deyişle Yılbaşı İndirimleridir. Bu yüzden yaz indirimlerine kıyasla Kış İndirimlerinin tarihi daha bellidir. Genelde yeni yıldan 1 hafta önce başlar ve 2-3 ocak gibi tarihlerde sona erer. Bu indirimlerde de oldukça iyi indirimler yakalamak mümkündür.

[Resim: 4aAGsKg.jpg]
Steam Bahar İndirimleri

Kısaca Bahar İndirimleri dediysem de Steam’in ilkbahar ve sonbahar aylarında yaptığı indirimler daha çok belli bir tema etrafında yapılan indirimlerdir. Bu indirimler genellikle Amerikan kültüründe önemli yer tutan etkinlikler etrafında döner. Örneğin sonbaharda Steam Cadılar Bayramı ve “Black Friday” indirimi gibi indirimler yapabilir. İlkbaharda ise Paskalya Bayramı döneminde indirimler gelebilir. Ancak bu indirimlerin gerçekleşeceğinin %100 garantisi yoktur. Yine de çok büyük ihtimalle gerçekleşir.

“Black Friday” denen gün Şükran Günü’nden sonraki cuma günüdür. ABD’de Şükran Günü Kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanır ve onun ardından yapılır. Steam’de Black Friday indirimleri genellikle 48 saat sürer.

Cadılar Bayramı ise geleneksel olarak her yıl 31 Ekim tarihinde kutlanır ve Steam’deki indirimler de bugünü kapsayacak şekilde genellikle 48 saat sürer. Cadılar Bayramı’nda indirime giren oyunlar genellikle korku temalıdır.

Paskalya Bayramı ise net bir tarihe sahip değildir. Her yıl mart sonundan nisan sonuna kadar olan bir süre içinde kutlanan bu bayram esnasında da Steam’de birkaç gün süren indirimler görmek mümkündür.


[Resim: jfsfxjV.jpg]
Steam Haftalık, Hafta Ortası, Hafta Sonu ve Günlük İndirimler

Bu indirimler en sık yapılan indirimlerdir ve bu sayede de pek çok oyun indirime girer. Ancak indirime giren oyunlar her zaman popüler oyunlar değildir. Bu yüzden oyuncular bu indirimlere burun kıvırır ancak bu yüzden de çok güzel oyunlar gözden kaçabilir.
Guzel bilgi kis indirimlerini takip edelim bari
(24.08.2015 16:45)Fantom Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Guzel bilgi kis indirimlerini takip edelim bari
Teşekkürler sonbaharda da indirimler gelecek Cadılar Bayramı falan o zamanlar

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Referans URL