Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2015 Yılının En Büyük 10 Teknoloji Trendi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Milenyum çağı olarak bilinen 2000lerden sonra en büyük gelişmeler sizin de görebileceğiniz üzere teknoloji konusunda oluyor. Bunu gözardı etmeyen Forbes 2015 yılının teknoloji trendlerini listelemiş. İşte Forbes'e göre 2015 yılının en büyük ve stratejik teknoloji trendleri.

1) Bilgi İşlem Heryerde

[align=center][Resim: QlpkyV.jpg]

Günümüzün popüler cihazları olan akıllı telefonlar ile artık teknolojiyi yanımızdan ayırmıyoruz. Hatta o kada önemli bir yere sahip ki bir anda telefonunu kaybeden biri olmadık krizlere bile girebiliyor. Bambaşka bağımlılık yaratan bu cihazlar günümüzün en popüler teknolojik gelişmesi olarak gösteriliyor.

2) Nesnelerin İnterneti

[Resim: 5kGAqq.jpg]

Internet of Things (IoT) olarak geçen nesnelerin interneti teknolojisi özellikle son 2 yıldır gündemden düşmüyor. Hızlı bir şekilde Amerika'da yayılmaya başlayan bu teknoloji ile nesnelerin de internete bağlanması ile akıllanmayan bir cihaz kalmayacak.

3) 3D Yazıcılar

[Resim: 0kGPrW.jpg]

Günümüzün bir diğer önemli teknolojisi de 3D yazıcılar olarak geçiyor. İlk başta plastik maketler gibi şeylerin üretilmeye başladığı 3D teknolojisinde tepe noktasında 120 metre kare ev ve hatta organ üretimi bile başladı. Bakalım daha nereye kadar ilerleyecek.

4) Gelişmiş, Yaygın ve Görünmez Analitik

[Resim: WZGloL.jpg]

Nesnelerin interneti teknolojisi ile iyice artan analitik trafikleri de günümüzde en ciddi şekilde kullanılmaya başladı. Her firmanın hatta internet ile en ufak alakası olan insanların bile analitik takibi yapmaları ile günümüzün pek dikkat çekmesede gündeminde olan bir gelişme ve stratejik değer olarak görülmekte.

5) Dronelar

[Resim: 8bNGXV.jpg]

Günümüzde artık heryerde görebileceğimiz teknolojik aletler olan dronelar hava sahası düzenleme yapılması gerekecek ve pilotaj kurallarının koyulmasına kadar kendini gösterdi. Bilinçsiz ve topluluk içinde kullanımda çeşitli yaralanmalara bile yol açabilecek olan dronelar çağımızın popüler aletleri oldu.

6) Akıllı Ev Aletleri

[Resim: oZ6LN2.jpg]

Telefonlar vs akıllanınca sıra tabiki günlük yaşamda karşımıza sık çıkan ev aletlerine de geldi. Buzdolapları, çamaşır makineleri, ışıklar vs derken komple akıllı evler bile günümüzde şu anlık zengin işi olsa da popülerite kazanıyor. Hatta o kadar çabuk yayılan bu teknolojiler birkaç yıl sonra herşeyi telefonumuzdan kontrol edebileceğimiz düzeye gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

7) Bulut Sistemleri

[Resim: ngJvNl.jpg]

Cloud olarak adlandırılan bulut sistemleri ile tüm depolama vb detaylar artık bulut sistemine taşınmaya başladı. Terabayt terabayt depolama cihazları yerine bulut sunucularına taşınan veriler aynı zamanda gereksiz kağıt israfi da çıkarmayacak.

8) Yazılım Tanımlı Altyapı ve Uygulamaları

[Resim: rVJqNN.jpg]

Yazılım tanımlı ağ, depolama, veri merkezleri ve güvenlik sistemleri de ciddi oranda gelişmeye başladı. Bulut servis yazılımları zengin API'leri ile desteklenmesiyle artan yazılımsal gelişmeler sayesinde bilgisayar, yani dijital evrende önemli bir yer tutuyor.

Yani bir yerde bir oluşum, bir dijital yapı varsa bu dijital yapının kesinlikle yazılımsal bir altyapsısı olmak zorunda.

9) Online Sipariş

[Resim: qlJgND.jpg]

Artık Yemek Sepeti, Amazon, Ali Express gibi sipariş sistemleri ile zamandan da tasarruf edebiliyoruz. Hatta Migros vb firmalar da normal alışverişlerinizi dahi evinize getirmeye başlamasıyla evden çıkmadan herşeyi yapabilmemizi sağlıyor. Tabii bu da tembellik gibi bir yan etkiye sahip ama şikayet eden pek görünmüyor.

10) Risk Bazlı Güvenlik ve Kendini Koruma Sistemleri

[Resim: XoEn3R.jpg]

Artık herşey buluta, yani internete geçmesi, akıllı cihazların artışı ve nesnelerin interneti ile elimizi attığımız yerde teknoloji ve internet kokan çözümler aynı zamanda güvenliği de ön plana çıkartıyor. Hatırlarsınız Apple gibi firmanın iCloud sistemi hacklenerek birçok ünlünün özel resimleri paylaşılmış, Sony tarafında ise daha sinemalara çıkmayan film torrent sitelerine düşmüştü.

Bu firmaların dahi saldırılar altında kaldığı ortamda kişisel güvenlik de oldukça ön planda olması gerekiyor. Bu sebeple internetteki her adımımıza dikkat etmeli, "Amaan ne olacak" demeden güvenlik tedbirlerini de almamız gerekiyor.

"ALINTIDIR"
abartmadıkları sürece teknoloji vazgeçilmez.
Referans URL