Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Laboratuvar Ortamında İnsan Beyni Üretildi!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: lyb83J.jpg]

ABD’li bilim insanları, laboratuvar ortamında küçük bir insan beyni üretmeyi başardı. Standart bir beynin minik versiyonu olan beynin sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılması bekleniyor.


ABD'deki Ohio State Üniversitesi’nde görevli olan Rene Anand, laboratuvarda 5 haftalık fetüsün (üçüncü gebelik ayı başından doğuma kadarki devre içinde ana rahmindeki canlıya verilen ad) beyniyle aynı işlevi gören bir beyin üretmeyi başardı. Bunun sadece gelişmiş bir beyin olarak görünmediğini söyleyen Anand, üretilen beynin farklı hücre türlerini ve normal bir beyinde bulunan tüm genleri gösterdiğini belirtti.

İnsan derisi hücrelerinden üretilen beyin, bu zamana kadar üretilenler arasında gerçeğe en yakın olarak söyleniyor. Üretilen hücre tiplerinin ve genlerin %99 oranında yeniden ortaya çıkarıldığını belirten Anand, beynin üretildiğini Florida’daki bir askeri etkinlik sırasında duyurdu. Çalışmaları sonucunda çıkan verilerin doğru çıkması halinde tıp tarihinde bir devrim yaşanabileceğini söyleyen Anand, kalıtsal hastalıklarla ilgili bir bilgi edinmek için ürettikleri beyin üzerinden doğru teşhisler konulma olasılığının çok yüksek olduğunu ve iyileştirme sürecinin buna göre farklılık gösterebileceğini belirtti.

[Resim: J4OMaJ.jpg]

Ohio Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise Anand’ın ürettiği beynin, ilaçların zihin üzerindeki etkilerinin daha kolay ve etik bir şekilde test edilmesine olanak sağlayacağı belirtildi. Beynin duyusal olarak hiçbir uyarıcıya sahip olmadığı ve düşünemediği gerekçesiyle test edilmesinin etik açıdan herhangi bir sorun teşkil etmediğini vurgulanırken, üretilen beynin şimdilik travma sonrası stres bozukluğu ve beyin yaralanmalarının etkisini anlayabilmek için kullanılabileceği belirtildi.
gokoz bu habere sevindi Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL