Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: harddisk mantığı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Dijital data dediğimiz şeyler, tümüyle 1 ve 0 sayılarından ibarettir. En temeline inersek bu 1 ve 0 sayıları esasen (bildiğim kadarı ile) elektronik devrelerde Karnaugh Diyagramları'ndan başlar: bilgisayarkavramlari.com/2007/12/07/karnaugh-haritasi-karnaugh-map/

Tüm data 1 ve 0 sayılarından oluşturulur. Harddisk dediğimiz donanımda bulunan diskin yüzeyine bu sayılar 1 ve 0 olarak manyetik alan yardımı ile yazılır. Günümüzde kullanılan harddisk'ler 2 boyutludur. Bunun anlamı şudur, bir disk vardır ve bu diskin yüzeyine yazma işlemi yapılabilir. Bildiğim kadarı ile 3-boyutlu harddiskler üzerinde yapılan çalışmalar mevcuttur ve eğer bu araştırmalar sonuç verirse, şu an kullandığımız veri depolama sistemlerinde bir devrim gerçekleşebilir. Zira, 3 boyutlu veri yazabilme durumunu; bir küpün tüm yüzeylerine 1 ve 0 durumunu yerleştirebilmek anlamına geldiğini düşünürsek, bu cidden çok önemli bir gelişme olacaktır.

Yazılan bu verilerin bulunduğu her birim hücre, dosya silme işlemi gerçekleştirildiğinde, mevcut durumunu korumaya devam eder, ancak hücre artık boş ve yeni veri yazılabilir olarak işaretlenmiştir. Bu durumda, bu hücreye başka bir data yazılana kadar, üzerinde daha önce yazılmış olan verinin geri dönüştürülmesi mümkün olabilmektedir. Bu sebeple, "eğer harddiskinizde ciddi bir veri sorunu yaşadığınızı farkederseniz, harddiske yazma işlemi yapmayınız ve hemen kurtarma yazılımları ile işlem gerçekeleştiriniz" şeklinde bir öneri söylenir. Bunu yanısıra, yine aynı sebepten ötürü, harddiski arada sırada defragmante etmek ihtiyacı doğar.
Kısaca özetlemek gerekirse, harddiskte bulunan veriler silindiğinde, aslında gerçekten silinmez, sadece silindi olarak işaretlenir ve yeni bir yazma ihtiyacı doğduğunda silinen datanın üzerine yazılır.
(alıntı)
Referans URL