Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2 Günde Ev İnşa Edebilen Robot: Hadrian
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: rQn65V.jpg]

Robotların kullanım alanları ve insanlara sunduğu kolaylıklar her geçen gün genişliyor.

Robotlar yavaş yavaş modern hayatımız içine kendilerini entegre etmeyedevam ediyor. Ve bu süreç içinde ortaya oldukça yaratıcı şeyler çıkıyor. Bu durum aslında bazıları tarafından 'robotlar işlerimizi elimizden alacak' şeklinde yorumlansa da, aslında sundukları imkanlar bize her sektörde büyük bir kolaylık sunmakta.

Bunun son örneği olarak karşımıza çıkan robot Hadrian. 8,5 metre uzunluğunda bir kola sahip olan Hadrian'ın marifeti ise inşaat sektörünü yakından ilgilendirmekte.

[Resim: Pqmn16.jpg]

İnsanlık binlerce yıldır inşa işiyle uğraşmakta. Fakat, günümüzde ne kadar gelişmiş bir toplum olursak olalım, insan gücüne ve insan işçiliğine bağlı şeyler, belli bir süre almakta. İşte bu durumun farkına varan Avustralya'lı bir mühendis, işçilerinin zamanlarını en çok harcadığı konulardan biri olan tuğla dizme işini yapması için bir robot tasarlamış. Bu robot da Hadrian. Dediğimiz gibi 8,5 metre bir kola sahip olan Hadrian, yerinden kıpırdatılmadan da, uzun kolu sayesinde tuğlalara ulaşarak, dizim işlemini gerçekleştirebiliyor. Hem de rekor bir sürede.

Hadrian'ın standart bir evin tuğlalarını tamamlaması 2 gün gibi bir sürede gerçekleşiyor. Robotun saatte yerleştirdiği tuğla sayısı ise 1000'e yakın. İnşa ve endüstride sanayi -dolayısıyla makine- devrimi olduğunundan bu yana, bu tarz bir projeyi hayata geçirmek istediğini söyleyen mühendis Mark Pivac, Hadrian'ın bu işini son derece rahat bir şekilde başardığını ve artık tuğla örmede insanlara gerek duyulmadığını söylemekte.

[Resim: 940gao.jpg]

Yapının planına bağlı kalacak şekilde de programlanabilen Hadrian, tuğlaları yerleştirirken her türlü iç ve dış tesisat noktalarını da hesaba katarak, yerleştirme işini bu hesaba göre ayarlıyor. Hadrian şimdilik Avustralya'da satışa sunulacak. Bu bölgede hedeflenen başarı sağlanırsa tüm dünyaya sunulacak.
bina 8.5 metreden fazla değil mi tek başına yapamaz bu robot
(30.06.2015 19:58)Ploutos23 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bina 8.5 metreden fazla değil mi tek başına yapamaz bu robot
Bina değil küçük normal tek katlı bir evden bahsediliyor Gülümseme.
Bana bir tane ev yapsın o zaman Gülümseme
(30.06.2015 23:22)BY_homster Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bana bir tane ev yapsın o zaman Gülümseme
Gülümseme
Söyle Gelsin Parası Neyse Veririz Açık Ağızlı Gülümseme
(01.07.2015 13:09)SinmedioS Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Söyle Gelsin Parası Neyse Veririz Açık Ağızlı Gülümseme

hahah şakacı ya Açık Ağızlı Gülümseme
(01.07.2015 17:20)BarcuNoyan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(01.07.2015 13:09)SinmedioS Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Söyle Gelsin Parası Neyse Veririz Açık Ağızlı Gülümseme

hahah şakacı ya Açık Ağızlı Gülümseme
şaka bi yana keşke olsaydı Açık Ağızlı Gülümseme:
Referans URL