Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: İşlemciden Kaynaklanan Bilgisayar Sorunları & Çözümleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Hata 1
- Soğutma sorunu

Alıntı:Öncelikle işlemcinin yeterince soğutulup soğutulmadığını sınamalısınız. İşlemci, bilgisayar çalışırken fazla miktarda ısı üretir. Bu ısı bir soğutucuya aktarılarak işlemcinin sağlıklı çalışması sağlanır. Soğutucunun fanı çalışmasını aksatırsa işlemci aşırı derecede ısınır. Bu durum sistem çökmelerinin gizli sebebidir. Soğutucunun üzerinde, dönmesini engelleyebilecek düzeyde toz birikmesi fanın çalışmasını güçleştirir. Bilgisayarı kapatınız ve kasayı açınız. İşlemcinin üzerindeki fanın dönmeyi engelleyecek düzeyde kirlenip kirlenmediğine bakınız. İhtiyaç halinde soğutucuyu pamuk çubukla dikkatlice temizleyiniz.

______________________


Hata 2
- Bilgisayarın açılmaması

Alıntı:Eğer bilgisayarımız açılmıyorsa bunun nedenlerinden birisi işlemci fanının çok yavaş dönmesi veya hiç dönmemesi olabilir. Bu durum özellikle sıcaklık denetimli soğutucularda okunan sıcaklık değerleri çok düşükse olabiliyor ve böyle bir durumla karşılaşan BIOS, fanlarla ilgili bir sorun olduğunu düşünüyor. Çözüm için; "CPU Fan Failure Warning" isimli seçeneği "Disabled" olarak ayarlayınız. Bu işlevi etkisiz hale getirdiğiniz bilgisayarınız yavaş çalışan bir fan olsa da açılacaktır. Tabi ki bu ayarın varsayılan değeri "Enabled" (etkin) olduğundan sistemi yeni kurduysanız BIOS'a erişemeyebilirsiniz. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız geçici olarak her zaman sabit hızda dönen eski tip bir işlemci soğutucusunu takıp BIOS'tan az önce belirttiğimiz ayarı yapabilirsiniz.


______________________


Hata 3
- İşlemcinin çok ısınması

Alıntı:İşlemcilerin soğutma sorununun temelinde işlemci fanı yatmaktadır. Eğer işlemcide soğutma sorunu var ise yapılacak iş, işlemci fanını kontrol etmektir. Kasayı soğutabilmek serin bir işlemci için ilk adımdır. İçeriden dönen hava serin olursa, işlemci soğutucusu daha etkin çalışacaktır. Mümkünse kasanızın ön tarafına içeriye serin hava çeken bir fan yerleştiriniz.


______________________


Hata 4
- İşlemci hızı olması gereken değerde gösterilmiyor

Alıntı:Montaj esnasında CPU saat hızını belirleyen jumperler yanlış takılmış olabilir. Ana kartın kitapçığından yararlanarak bu jumperleri gözden geçiriniz.
Yeni tip ana kartlarda CPU saat hızı BIOS ta software olarak ayarlanmaktadır. Sizin işlemciniz buradan overclock yapılmış olabilir. Doğru değeri BIOS setup içerisinde CPU Speed ile ilgili yerden ayarlayabilirsiniz.


_____________________


Hata 5
- Fan kontrol edilemiyor

Alıntı:Bazı fanlar çok yüksek güç çekerler ve ana kartın/güç kaynağının iflas etmesine neden olurlar. Bazı ana kartlar da fandan düzgün bir "Tacho" sinyali bekler ve daha sonra açılır, bunun nedeni fanı çalışmayan bir işlemciyi yanıp kül olmaktan korumaktır. Ancak maalesef, her fan bu sinyali düzgün bir şekilde, ana karta göndermeyi başaramamaktadır. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey, BIOS güncellemesi ile sorunu çözmeye çalışmaktır.
Fanı sürekli olarak en yüksek devrinde çalıştırabilirsiniz. İşlemci üstüne yerleştirilen ısı alıcısının yaptığı otomatik ayar sayesinde fan hızı ayarlanabilir.
Yararlı Bir Konu Bilgisayardan Hiç Anlamayanlar İçin.
Ayrıca power kutusu tozla dolduğu zaman sigortayı yakabiliyor çok ısrar etmemek lazım açmayan bilgisayara yada açıp 1-2 dakikada kapanan bilgisayarlara.
Yararlı konu.
Referans URL