Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Oppo, ColorOS 2.1.1i Beta Güncellemesini Yayınladı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: ojaqFar.jpg]
Uzak doğulu akıllı telefon üreticisi Oppo, Android Lollipop 5.0 tabanlı ColorOS 2.1.1i sürümünü Find 7 ve Find 7a beta olarak yayınladı.
Döner kameralı N1 ile kendini gösteren ve ardından dünyanın ilk 2K ekranlı telefonu Find 7 ile devleşen Oppo kendi arayüzü ColorOS'i sürekli güncel tutmaya çalışıyor.

ColorOS'ten biraz bahsetmek gerekirse Miui ile benzer bir arayüz. Klasik bir android arayüzünden farklı olarak iOS'e gibi olduğunu söylemek gerek. Zira bir menü tuşu bulunmayan başlatıcıya sahip. Ayrıca "Ayarlar"a tıkladığınızda oradaki arayüz size iPhonelardan tanıdık gelecek. (Uzak doğu kökenli firmaların çoğu böyle yapıyor diyebilirim. Bkz: MIUI, Flyme OS)
[Resim: fZ2asZU.png]
Yeni güncelleme ile kullanıcılarına bir dizi yenilik sunacak Oppo, sunduğu yeniliklerle sizin bile ilginizi çekecek. Güncelleme cihazlara yeni hızlı şarj animasyonu kazandırıyor. Bu animasyon sayesinde kullanıcılar artık şarj süresinin ne kadar kaldığını görebilecekler. (Bu özellik Lollipop romlarda kilit ekranında mevcuttu diye hatırlıyorum.)

Yeni bir ana ekran düzenleyecisi de yeniliklerden bir tanesi. Bu yeni düzenleyici sayesinde aynı anda birden fazla uygulama seçip bunları bir klasöre toplayabilir ya da istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz. (Bu özelliği de Miui'dan hatırlıyor gibiyim) Ayrıca yeni galeri uygulaması sayesinde artık kullanıcılar daha geniş bir fotoğraf filtre koleksiyonuna sahip oldular.
[Resim: aHXgjaT.jpg]
En iyi yeniliklerden biri Lockscreen Magazine. Bu özellik ilk başta bir haber uygulaması gibi gelse de aslında öyle değil. Bu özellik sayesinde birden fazla fotoğrafı kilit ekran fotoğrafınız yapabiliyorsunuz. Ayarlardan Lockscreen Magazine kısmından fotoğraflarınızı seçiyorsunuz ve ardından her ekranını açıp kapattığınızda fotoğraflar değişiyor. (Bayan kullanıcılara yönelik bir güncelleme olmuş gibi)

Bir diğer özellik ise uzun sayfaları tek seferde ekran fotoğrafı almamıza yarıyor. Diyelim ki Webtekno'da haber okuyorsunuz. Haberi çok beğendiniz ekran fotoğrafı kaydetme tuşlarına basıp yukarı veya aşağı kaydırdığınızda tüm sayfanın ekran fotoğrafını tek bir fotoğraf olarak kaydediyorsunuz.

Güncellemeler daha çok bir düzeltme ya da eksikleri giderme gibi duruyor. Güncellemenin bir beta sürümü olduğunu ve yalnızca Find 7 ve Find 7a için yayında olduğunu hatırlatalım.
Referans URL