Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sony Xperia Z3+'ta da Aşırı Isınma Sorunları Baş Gösterdi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Qualcomm'un son üst seviye çipseti olan Snapdragon 810'da bir türlü çözülemeyen aşırı ısınma sorunlarından Sony Xperia Z3 Plus modeli de nasibini alıyor.

İlk çıktığından bu yana "Aşırı Isınma" ya da "Thermal Throttling" adı verilen, ısınmadan kaynaklı performans düşmesi sorunları baş gösteren Snapdragon 810 hakkında çok kez konuşulmuştu.

Sorunu biraz örtmeyi başarabilen Qualcomm tek tek son çıkan üst seviye cihazlara bu çipsetlerini vermiş, Samsung ve LG temkinli davranan 2 firma olmuştu. Bildiğiniz gibi Samsung firması Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde kendi işlemcisini, LG ise Snapdragon 808'i tercih ederek bu sorunlardan uzak durdular.
[Resim: SzJVVOf.jpg]
Üst segment bazında en son karşımıza çıkan telefon olan Sony cephesindeki Xperia Z3+ (nam-ı diğer Xperia Z4) da Snapdragon 810'u tercih eden firmalardan biri oldu. Fakat ilk alan kullanıcılar tarafından yoğunlukla edilmekte olan "Aşırı ısınıyor" şikayetlerine cevap niteliğinde açıklama yapan Sony, bu sorunun varlığını kabul etti.

Kısa süre içerisinde gelecek olan güncelleme ile sorunun kapatılacağını da belirten firma, uzun süreli oyun oynama ve yüksek kaliteli video izleme sırasında rastlanan bu soruna karşı "Günde 2-3 sefer telefonunuzu kapatın" uyarısında da bulundu. Aynı zamanda "Şarj ederken telefonunuz kapalı konumda durmalı" tavsiyesini de veren Sony, gelecek olan güncelleme sonrası sorunun çözülmüş olacağını da belirtmiş.
Referans URL