Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Minecraft yasağı yüzünden, Türkiye dünyanın diline düştü
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Washington Post yasağı ağır bir dille eleştirdi


Minecraft, belki de ilk kez bir oyunun Türkiye gündemine orturmasına neden oldu. Keşke gündem olan konu güzel bir olay demek geçiyor içimizden ama malum, konumuz kapıda bekleyen Minecraft yasağı.

Olay dış basında da (özellikle oyun basını) önemli ölçüde yer buldu. Hatta şuradan Mojang’ın yaptığı açıklamayı da okuyabilirsiniz.

Washington Post olayı haberleştirirken şu başlığı kullandı: “Türk Hükümetinden açıklanamaz Minecraft yasağı”

Minecraft’ın yayımlandığı 2009 yılından beri oldukça popüler bir oyun olduğu belirten Washingyon Post, yasağı eleştirdi.

“İnceleme başlatılmasının nedeni hem Bakalık hem de psikologların, Minecraft’ın şiddet unsurlarını hoş görmemesi. Oyuncuların birbirini öldürerek puan kazanması ve eşinizi öldürebilmeniz gibi şiddet unsurları çocukların gelişimi için uygunsuz kaçıyor.”

“İşin tuhaf kısmıysa, eğer Bakanlık onayı alırsa, Türkiye, Minecraft’ı yasaklayan ilk ülke olacak. Oyun, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere birçok ülkede “Herkes için +10” etiketiyle satılıyor.”

Minecraft'ın yaratıcısı Markus Persson ise Twitter'dan konuya dahil oldu:


[Resim: TmG60uo.jpg]
Kılıçlar, patlamalar, lavlar ve hayalet iskeletlerle dolu bir oyun. Aileler dikkatli olmalı kabul ediyorum, ama oyunu yasaklamak?


[Resim: KFr88nt.jpg]
Minecraft’ın yasaklanması hakkında yorum yapmaktan kaçınıyordum çünkü, a)LoL b) Benim bu işlerle artık bağım kalmadı.
Referans URL