Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: WhatsApp'tan 24 Saatlik Engel!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 7V1LXW.png]

Günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta şu sıralar kullanıcılar 24 saatlik engellemelerle karşı karşıya geliyorlar. İşte engellemenin sebebi.

[Resim: whatsapp-engeli.jpg]

Günümüzün en çok tercih edilen mobil işletim sistemlerinden birisi olan Android'in en sevilen yanlarından biriside açık kaynaklı olması. Ancak bu durum kimi zaman kullanıcılar için tehdit oluşturabiliyor.

Zira güvenlik uzmanları, kullanıcılara cihazlarına Google Play Store dışından yükleme yapmamalarını üstüne basarak söylüyorlar.

WhatsApp'a 24 Saatlik Erişim Engeli!

Bu konu ile ilgili gündeme gelen en son örnek ise WhatsApp'tan. WhatsApp kullanıcılarının dün uygulamaya girdiklerinde 24 saatlik engellemeyle karşı karşıya olduklarını gördüler. Tabi söz konusu bu engellemenin asıl nedeni kullanıcılar değil, kullanılan uygulamaydı.

[Resim: whatsapp-engel-sdn.JPG]

Engellemeye sebep olan uygulama ise WhatsApp Plus adındaki üçüncü parti bir uygulama. Google Play Store'da yer almayan bu uygulama ile ilgili WhatsApp, Sıkça Sorulan Sorular bölümünde bu uygulama ile hiç bir bağlantılarının olmadığını gayet açık bir şekilde belirtmiş durumda.

Ayrıca WhatsApp, bu uygulamayı kullananlara hiç bir güvenlik garantisi veremeyeceklerini de yaptıkları açıklamada belirtmiş ve kullanıcılarından söz konusu uygulamayı silmelerini istemişti.

Yapılan açıklamalara rağmen hala uygulamayı kullanmaya devam edenler ise 24 saatlik erişim engeli ile karşılaştılar. Eğer sizde erişim engeli ile karşılaşmak istemiyorsanız Google Play'de yer alan resmi WhatsApp uygulamasını kullanmalısınız.

WhatsApp'da geçici engellemeye neden olabilecek diğer durumlar ise şu şekilde:

- Adres defterinde numaranız kayıtlı olmayan kişilere çok fazla mesaj göndermek. Tüm WhatsApp kişilerinizden mevcut telefon numaranızı adres defterlerine eklemelerini rica edin.
- Kısa bir süre içerisinde birçok kişi tarafından engellenmek. Sadece sizden mesaj almak isteyen kişilerle iletişim kurduğunuzdan emin olun.
- Adres defterinde numaranız kayıtlı olmayan kişilerle çok fazla grup oluşturmak. Tüm WhatsApp kişilerinizden mevcut telefon numaranızı adres defterlerine eklemelerini rica edin.
- Aynı mesajı çok fazla kişiye göndermek. Aynı mesajı birçok kişiye göndermek için Toplu Mesaj Listeleri'ni kullanın.
- Hizmet Şartlarımızı ihlal etmek.

WhatsApp'ın Google Play Store'da yer alan resmi uygulamasını indirmek içinse buraya tıklayabilirsiniz.
Referans URL