Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: İkinci el cep telefonu alırken bunlara dikkat
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İkinci el cep telefonları birçok insan tarafından alınıyor. Ancak ikinci el cep telefonu alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus var.

[Resim: dunyadaki_akilli_telefon_satisi1_milyari...129371.jpg]

İnsanlar sıfır telefonların her bütçeye uygun olmamasından veya başka sebeplerden ikinci el cep telefonlarına yöneliyor. Ancak ikinci el cep telefonu alırken birçok noktada dikkatli olunması gerekiyor.
ÖNCE PİYASASINI ÖĞRENİN
İkinci el cep telefonu almak için öncelikle almaya karar verdiğiniz modeli daha önceden kafanızda belirlemeniz gerekiyor. Kafanızdaki modeli belirledikten sonra öncelikle internet üzerinden bir fiyat araştırması yaparak telefonun piyasasını öğrenebilirsiniz.
TELEFONCU SEÇİMİ ÖNEMLİ
Telefon için ortalama bir fiyatı fikri kafanızda oluştuktan sonra merkezi bir konumdaki bir telefoncu veya uzun yıllardır aynı yerde olan bir telefoncuyu tercih edin.
FATURASIZ TELEFON ALMAYIN
Belirlediğiniz telefon modelini bulduktan sonra telefonun faturası, kutusu ve aksesuarlarının olmasına dikkat edin. Telefonun faturası sizin için garanti belgesi niteliği taşıyacaktır.
AKSESUARLARI DENEYİN
Telefonun yanında aldığınız aksesuarları da tek tek denemeniz gerekir. Kulaklık, şarj aleti gibi aksesuarları tek tek takarak soketlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
SIM KARTI TAKIP ŞEBEKE KONTROLÜ
Kullanacağınız SIM Kartı telefona takarak şebekenin çalışıp çalışmadığına da bakmalısınız. Şebeke kontrolü yapıldıktan sonra kısa bir arama yapılarak ses kontrolü de yapılırsa sizin için iyi olacaktır.
DIŞ YÜZEY KONTROLÜ
Telefonun dış görünüşü de oldukça önemlidir. Telefonun dış yüzeyinde herhangi bir çizik, kırık, çatlak olup olmadığını dikkatlice kontrol edin.
DÜŞÜK FİYATLARA ALDANMAYIN
Başta belirttiğimiz gibi internetten yapılan ufak bir fiyat araştırmasından sonra karşımıza çıkan fiyatlarda daha temkinli davranın.
Referans URL