Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bill Gates Yine İşbaşında!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: SWDbI3H.jpg]

Kurduğu vakıfla dünya sorunlarını çözmeye çalışan Gates çifti, yeni ve ilginç bir projeye daha destek oluyor.

Emekliye ayrıldıktan sonra Bill ve Melinda Gates Vakfı’nı kuran Gates çifti, servetlerini çocuklarına bırakmak yerine dünya sorunlarını çözmede kullanmaya devam ediyor. Çocuklarının geleceği konusunda “Ben ihtiyaçları olan herşeyi sağladım, adam olup kendi servetlerini kazansınlar!” diyen Bill Gates, şimdi de gelişmekte olan ülkelerin temiz su ve elektrik ihtiyacını çözmeye yönelik yeni bir projeye parasal destekte bulunuyor.

Janicki Bioenergy firması tarafından geliştirilen Omniprocessor adındaki bu yeni makine, hayli küçük bir atık işleme ve enerji santrali. Aşağıdaki videoda çalışmasını görebileceğiniz bu santral, özellikle kanalizasyon arıtma altyapısı bulunmayan ülkeler için çok ciddi fayda sağlama potansiyeline sahip. Tabii ki bu tür santraller yeni değil ve İsveç gibi Avrupa ülkelerinde yıllardır kullanılıyorlar. Ancak bu kadar küçük ve verimli bir model ilk kez başarıyla geliştiriliyor.

Santralin taşınması ve kurulması zor değil, üstelik kapladığı alan da çok fazla sayılmaz. Buna rağmen yaptığı iş hayli büyük. Kanalizasyon atıklarını alıp işleyerek öte taraftan saf içme suyu, elektrik ve katı kül üreten santral, kurulduğu bölgedeki tehlikeli kirliliği ve salgın hastalıkları ciddi biçimde önleyebilir. Gezegende ortalama 2 milyar insanın temiz içme suyuna erişimi yok, bu yüzden de bu tür teknolojiler çok önemli.

Omniprocessor kendini çalıştırmak için gerekenden biraz daha fazla elektrik ürettiğinden, çevredeki bir kaç evi de besleyebiliyor. Ürettiği temiz su ise damıtma yöntemiyle temizlendiğinden, içinde ağır metal dahil hiç bir kirlilik barındırmıyor. Sistemin Amerika’daki testleri son derece başarılı geçmiş. Bill Gates’in sağladığı destekle birlikte bu yıl Senegal’deki saha denemelerine başlanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=bVzppWSIFU0
Referans URL