Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Uzaydaki yüz binlerce çöpü temizlemek için lazer kullanılacak
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Uzaydaki yüz binlerce çöpü temizlemek için lazer kullanılacak

Dünya'nın yörüngesindeki yüz binlerce çöp, Avustralyalı EOS tarafından lazer ışınlarıyla temizlenmeye çalışılacak.

[Resim: 9FLP46wl.jpg]

Dünya'nın yörüngesi, büyük bir hızla ilerleyen yüz binlerce nesneyle dolu. Çarpışma yaşanması halinde bu nesnelerin çoğu, felakete neden olabilecek bir kazayı ateşleyebilir ve Dünya'nın telekomünikasyon ağlarındaki yörünge uzay çöplüğüne dönüşebilir.

Avustralya'da uzay araştırmalarında öncü şirket Electro Optic Systems (EOS), yaklaşık 38 bin km yükseklikteki bu potansiyel ölümcül enkazları tespit etmek için yürütülen çabaların başını çekiyor.

EOS Yönetim Kurulu Başkanı Ben Greene, uzay ajanslarının, ufak metal bir cıvatanın bir uyduya çarpmasından ve diğer uydulara zarar verebilecek şekilde uzayda, küçük çöp füzelerine dönüşmesinden endişe ediyor.

Greene, uzayda yaklaşık 20 bin adet 'futbol topundan daha büyük' nesnenin bulunduğunu ve 'bir fındık kadar veya fındıktan biraz daha büyük' nesnelerin sayısının da yüz binlerce olduğunu tahmin ediyor. Greene'e göre bu nesneler, 20 yıl içinde birikecek ve büyük bir uzay yığınına dönüşecek.

EOS firması, yörüngedeki nesnelerin tespit edilmesi için yere bağlı lazerler kullanacak, fakat Greene bunun 'yalnızca zaman kazanma amaçlı' olduğunu söylüyor. Araştırmacılar daha sonra tıpkı 'Yıldız Savaşları' filminde olduğu gibi, tehdit olarak gördükleri nesneleri lazer ışınlarıyla, daha güvenli bir yerde parçalara ayrılmaları için atmosfer içinde yönlendiriyor.

Greene, uydulara yönelik tehdidin yüzde 90'ını oluşturduğunu söylediği, boyutları 5 cm ile 10 cm arasında değişen nesnelerin de ışınlarla yönlendirilebildiğini belirtiyor.

Şirket, 10 ila 20 yıl içinde lazerlerle bu nesneleri yönlendirebileceklerini söylüyor fakat en büyük zorluk ise bu çözümü sanayileştirmek ve dünya genelinde merkez istasyonlar oluşturmak.
Avustralya'dan umudum yok ayrıca onların uzay alanında gideceği bir ton yol var fakat şuan dünyanın alt yörüngesi (700 km) deki inaktif uyduları temizlemek için en iyi proje japon uzay ajansı ve ESA (European Space Agency)'nındır.
Bende Avusturalyanın öncülük ettiğini okuyunca bayağa bir şaşırdım benimde pek umudum yok ama sonuçta projeyi tek başlarına yürütmüyorlar . Hatta aklıma şimdi bunlar çöpleri patlatıcaklarına kullandıklarımızı patlatır sonra al başına belayı uğraşdur Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme bi revolation yaşarız diye bise geldi yani benimde pek umudum yok Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme ... senin bahsettiğin projeyi okumadım denk gelmedi.

LG-D802 cihazımdan gönderildi
Nasa tarafından yayınlanan gif:
[Resim: spacejunk_animation.gif]





Japon uzay ajansının projesi: Link

Nasa'dan böyle bir proje beklerdim fakat Amerika git gide Nasa'nın bütçesini düşürüyor. üzgün
Adamlar bu kadar şey yollamışlar şimdi çöpünü temizlemeye takmışlar. Biz daha 2.sini yollıyıcaz sanırım Açık Ağızlı Gülümseme Neyse bizim temizlencek bir şeyimiz yok onlar uğraşsın Dil Çıkarma
Gerçekten japonların projesi mantıklı geldi bana yapılabilir bir şey ama bu lazer işinide becere bilirler ise belki daha uzaktaki 38 bin km den bahsediyorlar onlar için daha kolay olabilir. Açıkcası böyle konular da herkesin aklına ilk Nasa geliyor benimde ama Amerikayla arasında olan meseleyi bilmem Açık Ağızlı Gülümseme ama Nasanın böyle şeylerde hala öncü olası gerekebilir ... Geçenlerde Nasa uzaya roket gönderirken yerde patladıydı Nasa tvden canlı yayınlanmıştı





(10.11.2014 23:40)Fantom Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Adamlar bu kadar şey yollamışlar şimdi çöpünü temizlemeye takmışlar. Biz daha 2.sini yollıyıcaz sanırım Açık Ağızlı Gülümseme Neyse bizim temizlencek bir şeyimiz yok onlar uğraşsın Dil Çıkarma

Biz zaten yapıyoruz ama kendimizi yormamak için ya Ruslara ya Çinlilere fırlattırıyoruz varsada çöpümüz onlar temizler artık Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme
(10.11.2014 23:40)Fantom Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Adamlar bu kadar şey yollamışlar şimdi çöpünü temizlemeye takmışlar. Biz daha 2.sini yollıyıcaz sanırım Açık Ağızlı Gülümseme Neyse bizim temizlencek bir şeyimiz yok onlar uğraşsın Dil Çıkarma
Keşke öyle olsa ama parçalanan bir uydu bile şarapnele dönüp diğer uydulara zarar verebilir.Şuan için en büyük endişe ISS'e zarar vermesi.Ama Önümüzdeki 10-20 yıl sonra malesef uydu bile atarken bunlara çarpma riski var.

Türkiye ise öteki yandan gerek uydu fırlatma roketi gerek fırlatma platformu (yer olarak Muğla diye düşünülüyor) ve gerek 2023'e kadar olan uzay projesi düz zamanlı gidiyor. Bunlar bir yana 5 yıl içerisinde TSK Uzay Komutanlığını açacakmışAçık Ağızlı Gülümseme ( Böyle olursa baya havalı duruyor Dil Çıkarma )

Uydu Fırlatma Roket Projesi:



2020'ye kadar olan uydu projeleri (2033'e kadar olanı bulursam eklerim Gülümseme )
[Resim: 646286jhfd5fg6f.png]


Bunlar iyi güzel ama en güzeli bu yıl sonunda praton roketi ile fırlatılacak TürkSat 4B uydusu, umarım çıkan haberler doğru olur da internet ucuzlar Açık Ağızlı Gülümseme

(10.11.2014 23:41)kamyoncu95 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gerçekten japonların projesi mantıklı geldi bana yapılabilir bir şey ama bu lazer işinide becere bilirler ise belki daha uzaktaki 38 bin km den bahsediyorlar onlar için daha kolay olabilir. Açıkcası böyle konular da herkesin aklına ilk Nasa geliyor benimde ama Amerikayla arasında olan meseleyi bilmem Açık Ağızlı Gülümseme ama Nasanın böyle şeylerde hala öncü olası gerekebilir ... Geçenlerde Nasa uzaya roket gönderirken yerde patladıydı Nasa tvden canlı yayınlanmıştı





Evet, canlı olarak izliyordum. Açık Ağızlı Gülümseme Motor arızası kaynaklı diyorlar fakat bildiğim kadarıyla nasa'nın yayınladığı kapsamlı bir rapor henüz yok. Tek motivesi erzak taşıyordu, cana gelen mala gelsin Gülümseme
Bu dedikleriniz Call Of Duty Ghosttada oluyor uydu parçası bizi uzayda sürüklüyor falan(Olaya çok uzak biriyim Açık Ağızlı Gülümseme )


Sent from my iPhone using Tapatalk
2020 ye kadar gönderilecek olan uyduları biz göndere bilecekmiyiz acaba ? Gülümseme Arno Victor Dorian konuya hiçbirimiz Neptuna kadar hakim değiliz ama sende çok iyi yerden yakalamışsın Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme
(11.11.2014 11:50)kamyoncu95 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2020 ye kadar gönderilecek olan uyduları biz göndere bilecekmiyiz acaba ? Gülümseme Arno Victor Dorian konuya hiçbirimiz Neptuna kadar hakim değiliz ama sende çok iyi yerden yakalamışsın Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme
Pek sanmıyorum. Proje 2013'de Roketsan ile imzalandı ve ön dizaynı için 50 milyon dolar ayrıldı ve aynı zamanda gerek üniversitelerle(itü/odtü vs.) gerek aselsan gibi firmalarla roket yakıtı üretme, elektronik sistemler vb. alt sistemlerinde geliştirilmesi için projeler başladı.

Tabi böyle bir proje diğer devletler tarafından engellenmezse veya ertelenmezse 2018-2020 arasında test atışları gerçekleşir. 2020-2033 arası planlanan uydu ve uzay araçlarının atışı bu roketle gerçekleşecektir.


(11.11.2014 00:38)Arno Victor Dorian Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu dedikleriniz Call Of Duty Ghosttada oluyor uydu parçası bizi uzayda sürüklüyor falan(Olaya çok uzak biriyim Açık Ağızlı Gülümseme )


Sent from my iPhone using Tapatalk


O bölümde mantık hataları bol olsada CoD'un en sevdiğim bölümüydü Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL