Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kerbela Olayı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 2_pic87_5453b5e1d9cb5.jpg]
[Resim: kerbela-ilahi-dinle.jpg]
Kerbela olayı nedir?
Kerbela olayı ya da kerbela Savaşı, 10 Ekim 680 (Hicri: 10 Muharrem 61) tarihinde, bugünkü Irak sınırları içindeki Kerbela şehrinde, İslam peygamberi Muhammed'in torunu Hüseyin bin Ali'ye bağlı küçük bir birlik ile Emevi halifesi I. Yezid'e bağlı ordu arasında cereyan etmiştirkerbela olayı
Bu savaş şii ve alevi inanışının belkemiğini oluşturan en önemli olaylardan biridir. Muhammed' in kızı Fatıma'nın Muhammed’in kuzeni Ali'den olma oğlu imam Hüseyin'in ölümü, Şiilerce her sene aşure Günü'nde yad edilir.
Kerbela Olayı, Anadolu Alevilerinde her yıl Muharrem ayında anılır ve lanetlenir. Nefeslerle ve gülbenklerle anılır. Hz. Hüseyin' in haksızlığa karşı bu cesur direnişi ve ölümüne mücadelesi, Anadolu Alevilerinde haksızlığa karşı gelmek, haksızlık yapmamak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak şeklinde önemli bir yer tutar. Hz. İmam Zeynel Abidin' in bu katliamda hasta olması nedeniyle kurtulması ve Hz. Ali' nin soyunun devam etmesi nedeniyle de Allah'a şükredilir.

Kerbela'da yaşananlar her yıl Şii ve Aleviler tarafından muharrem orucu tutmanın yanı sıra törenler şeklinde, bir kısım Sünni Müslümanlar tarafından da tören yapılmaksızın (yalnızca mevlid okunarak ve muharrem orucu tutularak) anılır. Yas tutma savaşın gerçekleştiği Muharrem ayının 10'unda (Aşure Günü) doruğa çıkar. Bu günde konuşmalar yapılır, yapılanlar tiyatro şeklinde canlandırılır ve ağıtlar yakılır. Hüseyin'in neden hayatını feda ettiği özellikle vurgulanır. Baskıya ve zulüme teslim olmadığı belirtilir. Ayrıca Caferi Şiiler, 10 Muharrem Aşura Gününde Hüseyin'e yardım edemedikleri ve onun çektiği acıya engel olamadıklarından dolayı kendilerini sırtlarına zincirle vurarak dövünürler.
Savaş
[Resim: 131120131125375984986_2.jpg]
Yezid'in valisi İbn-i Ziyad'ın 30 bin kişilik orduyu Hüseyin'in üzerine gönderdi. Askerler kampın etrafını sardılar ve Hüseyin ile görüşmelere başladılar.
Hüseyin, kuşatmanın kaldırılmasını, kendisi ile birlikte ailesi ve taraftarlarının da Irak'ı terk etmesine izin verilmesini istedi. Ordunun komutanı Ömer bin Sa'd bu teklifi makul buldu ve üstlerine iletti. Bu teklif İbn-i Ziyad'ın da hoşuna gitti ancak yönetimde söz sahibi olan Emevilerden Şimr bin Zi'l-Cevşen, Bahteri bin Rebia ve Şeys bin Rebia karşı çıktılar. Ömer bin Sa'd'a Hüseyin ve beraberindekileri öldürmesini, yoksa kendi canından olacağını söylediler.
Muharrem ayının 7'sinde Ömer bin Sa'd çemberi daralttı ve kampın suyollarını kesti.
Muharrem ayının 9'unda, kampın su kaynakları tükendi ve önlerinde sadece savaşmak ya da teslim olmak seçeneği kaldı. Hüseyin, Ömer bin Sa'd'a sabaha kadar ibadet etmek istediklerini söyledi ve bu nedenle mühleti uzatmasını istedi. İbn Sa'd isteğini bir kez daha kabul etti.
Hüseyin adamlarına, teslim olmaya niyeti olmadığını, savaşacağını söyledi. Sayıca çok yetersiz oldukları için, öldürülecekleri aşikardı. Yine de hepsi ölmeyi tercih etti.
Yezid'e ve yandaşlarına LANET OLSUN !!!
[Resim: kerbela1.jpg]
sen namaza başladınmı Açık Ağızlı Gülümseme
(03.11.2014 17:33)Smaize Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]sen namaza başladınmı Açık Ağızlı Gülümseme

Hayır Açık Ağızlı Gülümseme
Kafası Karışmış Kafası Karışmış Gel Beraber cemaat yapak .s
Referans URL