Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rayman Legends İnceleme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

[Resim: rayman-legends-ps3-9245.png]

[Resim: RaymanLegends.jpg]

[Resim: tu9v2.png]

PlayStation 1 zamanında birçok oyuncunun favori platform oyunlarından olan Rayman’in Origins ile birlikte aramıza tekrar katılması serinin hayranlarını mest etmişti. Oyuncuların sevinci oyunun sadece isminden dolayı değil başarısından dolayı da olmuştu. Origins, bu neslin modasına uymayıp eski oyunlarına sadık kalarak, bunun üstüne harika grafikler ve tonlarca özgün içerik getirerek başarısını beklentilerin bile üzerine çıkarmıştı. Böyle bir başarı yakalayan oyunun devamının gelmemesi olanaksız olurdu tabii ki. Ubisoft da sürpriz yapmayarak serinin yeni oyunu Rayman Legends’ı çıkarttı.

[Resim: Rayman-Legends-inceleme-1.jpg]

“Önceden Buralar Hep Origins’ti”

Origins’in büyük bir başarı yakalamasının birçok sebebi vardı. Bunların en başındaysa oyunun hızlı yapısının hiçbir zaman tekrar etmemesi yer alıyor. Her bölümde farklı şeylerle karşılaşmamız ve sekiz saniye sonra neyle karşılaşacağımız hakkında fikrimizin olmaması, oyuncuyu sürekli bir merak ve eğlence içerisinde bırakıyordu. Bunu anlatmamın sebebi aynı özelliklerin hepsinin Rayman Legends’ta da yer alıyor olması. Tabii Legends’ta yeni oyun olmanın getirdiği zorunluluklar sebebiyle oynanış kapsamında birkaç yenilik bulunuyor.

Rayman Legends’ın ilk olarak Wii U’ya özel olduğu açıklanmıştı. Ancak Ubisoft konsola çıkan oyunların satış rakamlarını göz önünde bulundurarak oyunu çok geçmeden diğer platformlara da duyurmuştu. Legends’ı oynadığınızda da oyunun Wii U’dan çevrilme olduğunu çok rahat anlıyorsunuz. Fakat bu kötü değil, iyi bir yenilik olarak oyuna yansıyor. Bazı bölümlerde aşılması imkansız olan yerlerle karşılaşacaksınız. Bu noktalarda yardımınıza küçük bir dostunuz koşacak. Origins’ten hatırlarsınız, devamlı hızlı koşarak gittiğiniz ve çevrenizin yıkıldığı bir sürü bölüm vardır. Legends’ta da bu yıkımı veya değişikleri küçük dostunuz aracılığıyla siz yapıyorsunuz. Tek tuşa basarak size en yakın objeyi belirlenen doğrultu da hareket ettirebiliyorsunuz.

Az önce anlattığım özellik Rayman Legends’ın Wii U’ya geliştirildiği için yapılan bir yenilik olduğundan dolayı oyunun hanesine büyük bir artı ekleyemiyor. Aslında oyun bir sürü yenilik barındırsaydı bu özellik daha olumlu olabilirdi, fakat dediğim gibi, Rayman Legends’ın barındırdığı en büyük yenilik bu, ve bu yenilik de zorunluluktan dolayı getirilmiş.

Yenilik azlığı büyük bir eksiklik olsa da Rayman Legends’ın kötü bir oyun olmasını sağlamıyor. Geliştirici ekip Legends’a yeni bir şeyler katmak yerine ellerinde hazırda olanı daha da güçlendirmiş. Örnek olarak oyundaki bölüm tasarımlarının bir kademe yükseldiğini söyleyebilirim. Origins’e kıyasla Legends’ın bölümlerinden daha çok zevk aldım. Çünkü artık oyun daha hızlı ve başarı hissi de aynı oranda daha yüksek. Bu kalite artışını en iyi anlayacağınız yer de müzikal bölümler. Bu bölümlerde yaptığınız hareketlere göre ritimli sesler çıkıyor. Böylelikle Rayman ve Guitar Hero’yu aynı anda oynuyormuş gibi hissediyorsunuz. Origins’te de benzer bölümler vardı, fakat Legends’ta tasarım kalitesi daha da artmış.

[Resim: rayman-legends-inceleme-2.jpg]

“Yanlış Oyunu mu Aldım Yoksa?”

Teknik özellikler konusunda Legends’ı Origins’ten hiçbir şekilde ayırabileceğinizi sanmıyorum. Rayman Origins hali hazırda çok başarılı grafiklere ve seslere sahipti. Yapımcı ekip de bu başarılarını fırsat bilerek teknik kısımların üzerinde durmamışlar. Ancak enteresan olarak, teknik detayların gelişmemesi oyuna bir artı getiriyor. Origins ve Legends hemen hemen aynı olduğu için yapımcılar büyük ihtimalle hiçbir uğraş göstermeden Origins’te bulunan bütün bölümleri Legends’a koymuşlar. Bu detaya en çok Wii U sahiplerinin sevineceği düşünüyorum. Zaten yapımcılar da bu detayı Wii U için eklemiş olsa gerek.

Kısaca Rayman Legends, barındırdığı az sayıda yeniliğin hepsini Wii U sayesinde getirmiş, Origins’in tam olarak devamı olmayan bir oyun. Bölüm tasarımlarının daha iyi olması ve oyunun biraz daha genişletilmiş olması dışında Origins’ten pek farklı olmasa da Rayman Legends kesinlikle kaçırılmaması gereken bir platform oyunu.
güzel konu
Teşekkür Ederim.
Güzel yazmışsın
Az Da Olsa Alıntıda Var Tabiki Yunus Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL