Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cep Telefonu Görüşmeleri Şifrelenebilecek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: TB1B1g5.jpg]

Amerika'da yaşayan Türk bir yazılımcının geliştirdiği mobil uygulama sayesinde cep telefonu ile yapılan görüşmeler şifreleniyor.

Novende isimli yazılım hakkında sorulan soruları yanıtlayan Can Birinci, telefon dinlemelerini engelleyen bir uygulamaya geçen yıl başladıklarını ve geliştirdikleri yazılımın Android işletim sistemli telefonlar için internet üzerinden yayınlandığını söyledi.

3G ya da kablosuz internet üzerinden kullanılabilen uygulama ile telefon görüşmelerinin, üçüncü kişiler tarafından dinlenemeyeceğini söyleyen Can Birinci şunları söyledi:

“Novende, cep telefonu görüşmelerinin her ne olursa olsun dinlenememesi için geliştirdiğim ‘Çünkü, iletişim özgürlüktür’ sloganı ile yapılmış android tabanlı bir mobil uygulama. Sistem temel olarak, sesin arama yapılan cep telefonunda, uluslararası kabul görmüş Advanced Encryption Standart (AES) ile şifrelenerek, bir sunucu üzerinden karşı tarafa iletilmesi, karşı tarafa iletilen ses verisinin nasıl çözüleceğine ilişkin bilginin de yine 256 bit şifreli olarak Transport Layer Security (TLS) protokolü aracılığıyla gönderilmesi temeline dayanıyor.
Bilinen popüler anında mesajlaşma uygulamalarında da sunucu bulunuyor ve veriler o sunucuda biriktirilebiliyor. Novende’nin farkı ise veriyi iki nokta arasında şifreli olarak gönderiyor ancak ses verileri sunucuda hiçbir şekilde biriktirilmiyor ya da işlenmiyor, akıp gidiyor. Sunucu sadece bir trafik lambası gibi verinin düzgün ve güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor.”

Novende'nin klonunu alarak şirketlerin kendi sunucuları ile uygulamayı rahatlıkla kullanabileceklerini söyleyen Birinci, yazılımın şifreli görüşme dışında 50 ülkede internet üzerinden sohbet etmek için de kullanılabileceğini söyledi. (bir nevi Viber gibi)

Birinci, şimdilik sadece Android işletim sistemli telefonların kullanabileceği uygulamanın iOS sürümünü, Hintli okul arkadaşı ile birlikte çalışmalarına başlayıp önümüzdeki yıl yayınlamayı planlıyor.

Uygulamanın Android sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.


''ALINTIDIR''
Paylaşım için teşekkürler..GülümsemeGünümüzde askeri seviye şifreleme uygulanmış uydu telefonları,telsizler vs. dinlenebilirken böyle bir şeyin engellenebileceğini sanmıyorum.
Önemli Değil Gülümseme
Referans URL