Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hong Kong'da Sosyal Bir Uygulama: Umbrella Here
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: K6Nz0J5.jpg]

Bazen "ahmak ıslatan" diye tabir edilen, yani olmadık zamanda yağan yağmur sonrası donumuza kadar ıslandığımız günler muhakkak olmuştur. İşte Hong Kong'da bu olayla ilgili dört yüksek lisans öğrencisi güzel bir sistem geliştirmiş. Bu sistemin adı Umbrella Here, yani şemsiye burada.


Peki sistem nasıl çalışıyor?

Uygulama şu şekilde oluyor; yağmurlu bir havada şemsiyenizle dolaşıyorsunuz ve şemsiyesi olmayan bir kişi yağan yağmur sonrası oldukça zor durumda kalıyor. Şemsiyenizin ucuna yerleştirdiğiniz parlak ve özel bir cisim, yağmurda ıslanan ve şemsiyesi olmayan kişileri kendi şemsiyenizin altına gelmesine izin verdiğiniz anlamına geliyor. Bu şekilde hem insanlara yağmurlu bir havada yardım etmiş oluyorsunuz, hem de bir çeşit sosyalleşme aktivitesi olarak farklı insanları tanıma şansı elde etmiş oluyorsunuz.

Hong Kong'lu öğretim görevlileri, projenin son derece yaratıcı olduğunu belirtse de bizim aklımıza ufak tefek soru işaretleri takılmıyor değil. (Belki de fesatlık bizdedir, orasını bilemiyoruz tabi) Mesela bunu fırsat bilip daha farklı niyetler için kullananlar olabilir; gaspçı ya da tacizci, bu uygulamayı kendisine yarar sağlamak için kullanıp diğer insanları bir "av" olarak görebilir. Böyle olası bir kötü durumla karşılaşmamak için ne gibi bir önlem alınabilir, ya da önlem alınır mı orasını bilemiyoruz.

Sonuç olarak bu uygulama ülkemizde de yapılsa gayet hoş olur. Az önceki belirttiğimiz duruma düşülmemesi için sokak ya da caddelerde olmasa da, örneğin bir üniversitenin kampüsünde bu uygulama gayet ilgi çekici olur. Siz uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde olsa sizce de belirttiğimiz sorunlarla karşılaşır mıyız?



''ALINTIDIR''
Referans URL