Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: iCloud Hacklendi, Ünlülerin Özel Hayatları Ortaya Saçıldı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: PEcu5Tf.jpg]

Aralarında Kate Upton, Avril Lavigne, Jennifer Lawrence gibi çoğu erkeğin hayallerini süsleyen oyuncuların ve sanatçıların, iCloud'a yükledikleri özel fotoğraf ve videoların Hacker'lar tarafından ele geçirilmesi sonucu internette yer almaları, magazin basınına bir ton malzeme çıkardı. Özellikle Reddit adlı sitede yayınlanan ünlü isimler ve karşısında bulunan linklerde, tüm özel görüntülere rahatlıkla erişilebiliyor.

Twitter'da da aynı durum söz konusu. Bazı kullanıcılar, ünlü isimlerin uygunsuz fotoğraflarını yayınladıktan sonra Twitter olaya el attı. Sitenin kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle Twitter, bazı hesapları deaktif duruma getirdi.

[Resim: XGUEP6f.jpg]

Fotoğrafların yayılmasından sonra bazı ünlüler, fotoğrafların kendilerine ait olmadığını iddia etti. Fakat Mary E. Winstead, yayılan fotoğrafların gerçekliğini onaylayarak, yıllar önce eşiyle birlikte çekilmiş ve akabinde silinmiş fotoğraflar olduğunu belirtti.

Apple'dan hala ses yok

Apple, yaşanan bu olayların ardından hala herhangi bir açıklama yapmadı. Sosyal medyada kullanıcılar, iCloud'un ne kadar güvenli olduğunu tartışmaya başladı bile. Zira Apple, güvenlik açısından Android işletim sistemli cihazlara göre çok daha az açığa sahip olmasıyla biliniyor. Apple'ın imajını oldukça sarsan bu olay sonrası şirketin nasıl bir reaksiyon göstereceği ise şimdilik bilinmiyor.

Bulut teknolojisinin akıbeti ne olacak?

Bulut teknolojisi, güvenlik konusundaki önyargılar kırılınca trend halini almış, ünlü/ünsüz birçok kullanıcı bu teknolojiyi kullanmaya başlamıştı. Hatta bu teknoloji için "kendi kişisel bilgisayarınızdan bile daha güvenli" tarzında açıklamalar bile gelmişti şirket yetkilileri tarafından. Fakat Kate Upton, Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst gibi insanların (özellikle erkeklerin) hayallerini süsleyen kadınların bu kadar mahrem görüntülerinin ortaya çıkıp anında yayılması, bu teknolojiye olan önyargının tekrar ortaya çıkmasına neden oldu.

Fakat çamur at izi kalsın şeklinde düşünmeden, olayın diğer yüzünü de iyice araştırmak gerekiyor. Zira bu ünlü isimlerin fotoğraflarını çok kolay şifrelerle (hacker'lar tarafından kırılması gayet kolay şifrelerle) koruma altına alması, fotoğraf paylaşımı özelliğini yanlış kullanması gibi internet dünyasının affetmeyeceği şeyleri yapmış olabilmelerinin ihtimalini düşünmek lazım.

Velhasıl kelam bu fotoğraflar şu anda internet aleminde virüs gibi yayılıyor. Bunun önüne geçilmesi tabi ki artık mümkün değil. Ama şunu da söylemek lazım, bu olaydan sonra internet güvenliği ciddi ölçüde tartışılacak bir konu olarak haber sitelerinin manşetlerini süsleyecek.

''ALINTIDIR''
iPhone en güvenilir telefondu Blackberryden sonra bunu beklemiyordum bende androide genellikle saldırırlardı Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL