Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: D. Guiza
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: vWGLYGe.png]
Daniel Güiza

Daniel González Güiza (İspanyolca söyleyişi: [daˈnjel ˈɣwiθa]; doğum 17 Ağustos 1980), Paraguay ligi ekiplerinden Cerro Porteño'da forma giyen İspanyol santrafor.

Kariyeri

Futbol yaşantısına Xerez takımında başlayan Güiza, daha sonra Mallorca tarafından transfer edildi ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticilerini etkilemeyi başaramadı. İkinci ligde 3 sezon daha geçiren Güiza, Getafe'ye transfer olup düzenli olarak ilk 11'de forma giyme şansı bulunca adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9. sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu. Temmuz 2007'de Güiza Mallorca'ya geri döndü. Mallorca formasıyla La Liga'da 37 maça çıkıp 27 gol atan Güiza 2007/08 sezonunu La Liga "Gol Kralı" olarak tamamladı. İspanyol santrafor bu başarısıyla birçok Avrupa takımının da ilgisini çekti.

La Liga'da geçirdiği başarılı sezonun ardından Okçu unvanıyla[1] Temmuz 2008'de 14 milyon € bonservis bedeli ile Fenerbahçe'ye transfer oldu. 15 Temmuz 2008 tarihinde düzenlenen imza töreniyle 4 yıllık sözleşmeyi imzaladı.[2] Ve 2011-2012 sezonunun başında Güiza ülkesine geri dönerek La Liga ekiplerinden Getafe CF ile anlaşma imzaladı.[3]


Fenerbahçe

Güiza, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına MTK Budapeşte karşısında çıkmıştır. Bu maçta gol atamayan Güiza, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Partizan'a atmıştır.[4] Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla ilk maçına Gaziantepspor karşısında çıkıp ilk golünü Gençlerbirliği'ne attı. Türkiye Kupası'ndaki ilk golünü ise 4 Şubat 2009 tarihinde Bursaspor ile oynanan çeyrek final rövanş mücadelesinde kaydetti. Fenerbahçe'de ilk sezonuna kötü başlayan Güiza sezonun ilk yarısını 4 golle kapattı. Sezonun sonuna doğru açılan İspanyol golcü sezonun son 6 maçında 6 gol atarak sezonun son haftalarında iyi bir performans ortaya koydu. İkinci sezonunda Luis Aragones'ten boşalan koltuğa Christoph Daum'un getirilmesiyle yeni bir şans yakalayan Güiza, ligi 11 golle Türkiye Kupasını ise 4 gol ile kapayarak yine bekleneni veremedi.[1] Fenerbahçe'de geçirdiği ilk sezonun ardından adı her transfer döneminde gazeteler tarafından satılacak futbolcular arasında gösterilen Güiza, 2010-2011 sezonunun bir kısmını sakat olarak geçirdi.[1]

Güzia 2011-2012 sezonuna kadar Fenerbahçe ile Türkiye'de çıktığı 62 Süper Lig maçında 23 gol, 15 Türkiye Kupası maçında 6 gol ve de 1 kez çıktığı Süper Kupa maçında 0 gol ile toplamda Fenerbahçe ile Türkiye'de çıktığı 78 maçta 29 gol kaydetmiştir.
Referans URL