Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: KAKA Kimdir ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: o5IntXN.png]
Kaká
Ricardo Izecson dos Santos Leite, kısaca Kaká (d. 22 Nisan 1982, Sao Paulo, Brezilya) Brezilyalı millî futbolcu. São Paulo'da kiralık olarak forma giymektedir.

Kulüp kariyeri

Simone Cristina dos Santos Leite ve Bosco Izecson Pereira Leite çiftinden dünyaya gelmiştir. Rodrigo Digão adında bir erkek kardeşi de vardır.[1] Ailesi onu São Paulo'ya 7-8 yaşlarında vermiştir ve 18 yaşına kadar São Paulo'nin alt yapısında yetişmiştir.[2] Birçok kişide merak uyandıran Kaká ismi ise küçük kardeşinin küçüklüğünde gerçek ismi olan Ricardo'yu söyleyememesinden dolayı Portekizce'de Ricardo anlamına gelen Caca kelimesini kullanmasından gelmektedir.[3]

Brezilya'nın Sao Paulo takımında yıldızı parlayan Kaká, 2003 yılında 8.5 milyon € karşılığında Milan'a transfer olmuştur. Forvetin arkasında merkez orta sahada, ofansif orta saha oyuncusudur.

Kaká, birçok futbol eleştirmeni tarafından dünyanın en ünlü futbolcularından biri olarak kabul edilmektedir. Kaká, 2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olma başarısını göstermiştir. 30 Ağustos 2007 tarihinde yapılan Şampiyonlar Ligi kura çekimlerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen en iyi oyuncular listesinde en iyi forvet oyuncusu adayı olmuştur ve seçilmiştir. 2007'de Ballon d'Or ödülünü almıştır.[4] Ayrıca ve Time dergisi tarafından da aynı yıl, yılın en iyi futbolcusu olarak da ödül almıştır.[5] 5 Ekim 2007 tarihinde FIFA tarafından Dünya'da 2007 yılının en iyi futbolcusu seçilmiş ve yılın takımına girmiştir.[6]

Manchester City'in 120 Milyon € gibi rekor teklifini kabul etmeyerek Milan'da futbol hayatına devam etmiştir. 9 Haziran 2009 tarihinde 70 milyon € karşılığında 6 yıllığına Real Madrid kulübüne transfer olmuştur.Futbolcu bu transferden yılda net 9 milyon avro kazanacaktır. Bu da 6 yıl sonunda 54 milyon avro'ya denk gelmektedir. Avro bazında Real Madrid tarihinin en pahalı 3. transferidir.Real Madrid kariyerinde sakatlıklar kilit nokta olmuştur.İlk senesinin ilk yarısını oldukça başarılı geçiren Brezilya'lı oyuncu çok önemli bir diz sakatlığı yaşamış ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştır.Sakatlığına rağmen 2010 Dünya Kupasına gitmek istemiş ve turnuvayı 4 maçta 3 asist ile tamamlamıştır.Sakatlığını bu kupada arttıran oyuncu formasını Mesut Özil'e kaptırmıştır.Kalan yıllarında iyi bir istatistik yakalamasına rağmen Jose Morinho tarafından tercih edilmemiş ve takımdan ayrılmıştır.İspanyol taraftarların sevgisini herşeye rağmen kazanmıştır.

1 Eylül 2013'de eski takımı Milan'a geri dönmüştür.[7]

30 Haziran 2014 tarihinde, Milan'ın internet sitesinden yapılan açıklamada Kaka ile sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini duyuruldu.

31 Haziran 2014 tarihinde Kaka, Orlando City takımına transfer olmuştur. [8] Yeni takımında hiçbir maça çıkmadan Amerika'da ligler başlayana kadar São Paulo takımına kiralanmıştır.

ALINTIDIR.
Referans URL