Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ricardo Quaresma Kimdir ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: DQwxP5p.png]
Ricardo Quaresma

Ricardo Andrade Quaresma Bernardo veya kısaca Ricardo Quaresma (d. 26 Eylül 1983, Lizbon), orta sahada görev alan ve 2014 Yılı başında Primeira Liga takımlarından FC Porto ile sözleşme imzalayan Portekizli futbolcu.

Kulüp kariyeri
Sporting Lizbon

Dört yaşında futbol oynamaya başlayan Portekizli, on yaşında Sporting Lizbon altyapısına girdi. Yeteneğiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Quaresma, 17 yaşında Porto ile oynanan lig maçında ilk kez A takım formasıyla sahaya çıktı. O dönem Sporting Lizbon’u çalıştıran Laszlo Boloni tarafından sürekli oynatılan Quaresma, C. Ronaldo'yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın listesinde, Cristiano Ronaldo'dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lizbon'un 2003 yılında Manchester United'la oynadığı hazırlık maçı ise Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen C. Ronaldo, Ferguson'ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.

C. Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma da takımda kalmadı. Barcelona 6 milyon € karşılığında futbolcu ile anlaştı.

FC Barcelona[değiştir | kaynağı değiştir]
Quaresma FC Barcelona'ya 6 milyon € ve Fábio Rochemback'in kiralanması karşılığında satıldı. İlk sezonunda 10'u ilk 11'de olmak üzere 21 kez forma giydi ve sadece 1 gol attı. Sezonun son haftaları geçirdiği sakatlık yüzünden 2004 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılamadı.“Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam" demesinin sonrasında ise 15 milyon €+ Deco karşılığnda takas edildi ve Porto'ya transfer oldu. [2] FC Barcelona'da 20 numaralı formayı giydi.

FC Porto[değiştir | kaynağı değiştir]
Quaresma, 2004 yazında Porto'ya transfer oldu. Porto'da yeniden kendini gösteren ve takımın liderliğine soyunan Quaresma, bu kez İnter'in dikkatini çekti. 1 Eylül 2008'de Milano ekibine transfer olan yetenekli futbolcu, İtalya'da "Portekiz'in Pele'si" sıfatıyla medyaya tanıtıldı. Quaresma Porto ile çıktığı 112 maçta 32 gol kaydetti. Ayrıca Quaresma iki kere Portekiz'de yılın futbolcusu seçildi. Quaresma, Porto'da 7 numaralı formayı giymiştir.

Quaresma, ayrıca 2005 yılında FIFA tarafından Yılın Golü ödülüne layık görülmüştür.

ALINTIDIR.
Referans URL