Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: İsmail YK Kimdir ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: FQDvenT.png]
İsmail YK

İsmail YK (tam adıyla İsmail Yurtseven), (d. 5 Temmuz 1978 Almanya, Hamm)'da doğan Türk Müzik Sanatçısı,Müzisyen, Şarkı sözü yazarı, Besteci, Aranjör.)

Ün'ü Türkiye Sınırlarını aşmış,Amerika kıtasından,asya kıtasına kadar büyük kitleler tarafından takip edilmekte olan,avrupa'nın yanı sıra afrika ve ortadoğuya kadar uzanan geniş dinleyici kitlesine sahip,Türk Müziğinin Dünya Müzik Piyasasındaki en etkili isimlerinin başında yer alan Türk Süperstar.

2004 yılında Avrupa Müzik Etiketiyle çıkardığı Şappur Şuppur Adlı ilk solo albümü ile Yurtiçi ve Yurtdışında beğeniyle karşılanmış,arka arkaya çıkardığı Solo Albümler ile satış rekorlarını ve müzik listelerini alt-üst etmiştir.Albümlerinin satış rekorları kırmasının sebebi üniversitelerde tez konusu dahi olmuştur.

Yaptığı müzikal çalışmaları tek bir tarz'a bağlanmasını yanlış ve yetersizdir gerekçesi ile reddedip Serbest Türk Müziği,Serbest Çalışmalar veya YK tarzı kavramlarıyla adlandırmıştır.

Çocukluk ve Gençlik Yılları: 1978 - 1995

Yurtseven Kardeşler Müzik grubunun en küçük Solisti O. 1968 yılında Sivas'tan Almanya'ya fabrika işçisi olarak göç eden Ali rıfat ve eşi Zerife yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş yetenekli çocuğundan en küçüğü olan İsmail YK 5 Temmuz 1978 yılında sabah 05'de Almanya, Hamm da dünyaya gelmiştir. Kardeşlerinin tamamının Müzikle İlgilenmesinden dolayı oyuncaklarla Oynamak yerine müzik enstrümanlarıyla oynamak o'nu daha çok mutlu ediyordu. 5 yaşında Bağlama, gitar, çalmaya başlayan İsmail YK 7 yaşında kardeşleriyle birlikte sahnelere çıkmaya başlamıştır. Okulda,sahnede her yerde istediği gibi davranır şarkılar söylerdi. Yurtseven Kardeşler olarak 1985 ve 1987 yıllarında 2 amatör albüm çıkarmışlardır. Amatör olmalarına rağmen albümleri ve şarkılardaki Soundlar ile oldukça dikkat çekmiş,1988 yılında bir ilki gerçekleştirerek alman ZDF televizyonunda "Nachbarn in Europa" adlı programa davet edilerek yurtdışında yabancı bir tv programına davet edilen İsmail YK'nın da yer aldığı ilk Türk Grup olma başarısını göstermişlerdir. Müziğe küçük yaşlarda adım atan İsmail YK 13 yaşında tam olarak sahne hayatına başlamış ve 1995 yılında ise Profesyonel Müzik kariyerine adım atmıştır.Lise mezunu olduktan sonra ise kendisini tamamiyle müziğe verdi.İsmail YK dünyada kullanılan önemli enstrümanları çalıyor,ayrıca stüdyosunda kardeşleriyle beraber Aranje ve Müzik yönetmenliği yapmakla birlikte aynı zamanda Söz ve Müzik yazarıdır.Alişan,Seda Sayan,Kibariye,Ebru Yaşar gibi sanatçılara birçok beste vermiş,albümlerinde aranje ve Müzik yönetmenliği yapmıştır.

Müzik Kariyerindeki İlk Yıllar: 1996 - 2002

1996 yılında Yurtseven Kardeşler olarak Bir tek sen adlı ilk albümlerini piyasaya sürmüşlerdir.Albümdeki Gitme turnam şarkısıyla büyük beğeni kazanmışlardır.1998 yılında ise Canın Çıksın İnsafsız,Hop de bakim,Kalmadı gibi şarkılarınında yer aldığı 2. albümleri olan Toprak albümünü piyasaya sürmüşlerdir.Özellikle İsmail YK'nın seslendirdiği Canın Çıksın İnsafsız adlı şarkı oldukça dikkat çekmiş ve albüm reklamsız,promosyonsuz bir şekilde 850.000 satış trajına ulaşmıştır.Canın Çıksın İnsafsız adlı şarkının insanların dilinde olmasıyla birlikte birçok televizyon programında arkafon müziği olarak kullanılmaktaydı. Şarkının Popülaritesi grup isminden daha ön planda ve daha çok konuşuluyordu.İsmail YK'nın seslendirdiği bu şarkının ve hemen ardından 2001 yılında piyasaya çıkardıkları De bana/Of anam of albümündeki yine İsmail YK'nın seslendirdiği Hayatımı mahvettin adlı şarkının Türkiye ve Avrupa da büyük kitle tarafından ilgi görmesi grup üyelerinden Hüseyin Yurtseven'in Aklına Solo albüm yapma fikrine neden oldu. Teklifi kabul eden İsmail YK 2002 yılında 2004 yılında çıkaracağı albüm için çalışmalarına başladı.

ALINTIDIR.
Referans URL