Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Pierre Webó Kimdir ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: ZGyNaDz.jpg]
Pierre Webó

Pierre Achille Webó Kouamo (d. 20 Ocak 1982), Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giyen Kamerunlu futbolcu. Santrafor pozisyonunda görev yapmaktadır.

İstanbul BB
Webó, 2011-12 sezonunun başında 1,25 milyon € bonservis karşılığına Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a transfer olduğu açıklandı.[1] Bu transfer son anda olusan sorunlar yüzünden gerçekleşmedi. Transferin gerçekleşmeme sebebi olarak Webo'nun menajerin verilen teklifi hemen kabul etmemesi ve düşünmek için zaman istemesi ve bu zaman asamasında Eskişehırspor'un tüm transferleri bitirmesi gösterildi.[2] Bunun üzerine Webó Süper Lig'in başka bir ekibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor anlaşarak buraya transfer oldu.[3] İBB forması ile ilk maçında ilk golünü Galatasaray'a atan Webo, ikinci golünü ise Süper lig'in 2.haftasında Trabzonspor takımına atmıştır. 1 Ekim 2011 tarihinde Fenerbahçe'ye 2 gol atmış ve 4 büyük takımın 3'üne gol atma başarısı göstermiştir. Sportoto Süper Lig'in 2.yarısının ilk maçında Galatasaray'lı Semih Kaya ile girdiği bir pozisyon sonrası kırmızı kart görerek sahayı terk etmiş ve bu kart oyuncunun İstanbul BB forması ile gördüğü tek kırmızı kart olarak kayıtlara geçmiştir. Süper lig'de normal sezonu 30 maç ve 13 gol ile tamamlayan Kamerunlu oyuncu, Süper Final Avrupa grubunda ise 6 maçın tamamında forma giymiş ve 2 gol atmıştır.


Fenerbahçe

Webó, 2012-13 sezonunun devre arasında Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye transfer olmuştur[4]. Transfer bedeli olarak Fenerbahçe,İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 3 milyon € ödediğini açıkladı.Fenerbahçede ki ilk golünü ise ilk maçı olan 3 Şubat 2013 tarihinde Kadıköyde oynanan Sivasspor maçında kafa vuruşu ile atmıştır. Böylelikle Webo İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan sonrada Fenerbahçe'de de ilk maçında golle tanışmış oldu. Webo 31 Mart'ta oynanan ve 2-0 kazanılan Akhisar Belediyespor maçında da gol atmayı başarmıstır. Webo UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde SS Lazio karşısında penaltıdan bir gol kaydetmiştir. 2012/13 sezonunun 33. haftasında ezeli maçında takımının ilk golünü atmıştır.rakip Galatasaray'a attığı 2 golle takımına galibiyeti getirdi.Fenerbahçe'nin 16 Eylül'de Kasimpasa ile yaptığı ve 3-2 kazandığı maçta Webo 2 gol kaydetmiştir. Webo, Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında oynanan ve 2-1 kazanılan Antalyaspor


Alıntıdır.
Referans URL