Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Türkiye Siber Saldırıda Dünya Altıncısı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: MpEFd0D.jpg]

Küresel veri güvenliğinde çözüm sağlayıcı olan Trend Micro, 2014 yılında gerçekleşen siber saldırıları takip etmeyi sürdürüyor. 2014 yılının ikinci çeyrek raporunda Türkiye'nin siber saldırılara en fazla maruz kalan ülkeler sıralamasında başı çektiği görülüyor. (Avrupa'da ilk defa bir olayda birinci olduk, yaşasın!)

Avrupa'da birinci, dünyada altıncı sıradayız

Raporda bizi ilgilendiren kısma bakacak olursak, Türkiye'de veri güvenliğine yönelik tehdit potansiyelinin yüksek olduğu gözlendi. Ülkemizdeki bilişim alt yapısı geliştikçe doğru orantılı olarak tehdit potansiyelinin artacağını da söyleyebiliriz. Türkiye'deki tehditlerin başında çevrimiçi bankacılığa olan siber saldırılar ön plana çıkıyor. Avrupa'da bu alanda en fazla saldırıya uğrayan ülke olan Türkiye Avrupa'da başı çekerken, dünyada Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya ve Vietnam'ın ardından altıncı sırada bulunuyor.


Güvenlik tehditleri son üç ayda artış gösterdi

Son üç ayda çevrimiçi bankacılığın uğradığı saldırı sonucu zarar gören bilgisayar adedi 4.567'ye yükseldi. Ayrıca ülkemizdeki birçok bilgisayar, son üç ayda Botnet ağına dahil oldu. (botnet, istenmeyen e-postalar göndererek virüs yayan, bilgisayar ve sunuculara saldırarak suç işleyen yazılım olarak adlandırılır) Raporda ayrıca Türkiye 1 milyon 873 bin Botnet bağlantılı bilgisayar sayısıyla dünyada dördüncü sırada yer aldı.


Türkiye için diğer veriler

- Ülkemizde yaklaşık 500 bin zararlı içerik bulunduran web sitesi bulunuyor.
- Türkiye'deki kullanıcıların, her ay 3 ve 7 milyon arasında zararlı içeriğin bulunduğu siteye girmesi engelleniyor. Bu sayı, tüm dünyadaki web sitelerinin yüzde 1,7'sine denk geliyor.
- Türkiye, spam e-posta gönderen ülkeler sıralamasında 17. sırayı aldı.
- Ülkemizde 9 bin 970 malware, 20 bin 39 adware saldırısı gerçekleşti.
- Türkiye'de belirlenen zararlı yazılım sayısının 1.5 milyon civarında olduğu açıklandı.
- Türk kullanıcılarının ayda ortalama 55 bin mobil uygulama indirdiği ve bu uygulamanın yaklaşık yüzde birinden daha biraz daha azının zararlı uygulama olduğu belirtildi.
500 bin zararlı içerik bulunduran çoğu siteleri zaten bilioruz Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme Açık Ağızlı Gülümseme
Ne diyelim nedense hep bu tür şeylerde 1. oluyoruz.
AYT ve THT baya saldırı yapıyor AYT her gece dünya ülkelerini ziyaret ediyor.THT özel günlere bianen saldırıyor.
Türkiye bu gidişle en fazla 3.sıraya oturur. Son yıllarda Çin baya işi ilerletip 2.sıraya oturdu.Daha 2 gün önce Çin'den gelen siber saldırıda 4.5 milyon Amerikalının sağlık belgeleri çalındı.
Referans URL