Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Akıllı Telefonlardan İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
nternet artık bilgisayarlarımızdan çok telefonlarımızda kullandığımız bir mecra haline gelmiştir. Durum böyle olunca hızlı internet çok daha büyük bir anlam ifade etmeye başlamıştır. Türkiye' deki bütün operatörler internet hızının yüksekliği ile reklam yapmakta ve en hızlı interneti hizmete verdiğini iddaa etmektedir. Telefonunuzda kullanacağınız internetin hızının yüksek olması işlerinizi daha kolay halletmenizi sağlayacaktır.

Bu yüzden operatör yani 3G internet bağlantınızı veya Wifi internet bağlantınızın hızını bilmeniz ve buna göre seçim yapmanız aslında sizin için çok daha iyi olacaktır. İnternet hızınızı ölçebilmek için telefonlarınızda herhangi bir işletim sistemi programı bulunmaz. Ya da internet hızını gösterir bir bilgi bulunmaz. Bazen internet firmaları sizin için yanlış tarifeyi yürütebilir ve fazladan apara ödeyebilirsiniz. Bunun engellenmesi için internet hızınızı öğrenmeniz en mantıklı olanıdır. Dediğimiz gibi internet hızınızın ölçülmesi için maalesef telefonda bir özellik bulunmamakta. Aslında bunun doğruluğunu öğrenmek çok zor bir işlem değildir. Akıllı telefonlarda internete Wifi veya 3g aracılığı ile internete bağlanılmaktadır. Her ikisi içinde internet hızı testi yapılabilir.

Telefondan İnternet Hızını Nasıl Ölçerim?


Şu ana kadar en çok kullanılan internet hız testi programı Speedtest programıdır. Android İOS ve Windows Phone' larınız için Speedtest programının versiyonları mevcut durumda.

İnternet hızınızın ölçümünü yapıp sonucunu aldıysanız internet konusunda bir problem yaşayıp yaşamadığınızı da öğrenmiş oldunuz.
Cep telefonunuzun bağlantı hızından memnun kalmadıysanız size bir kaç önerimiz olabilir.
Cep telefonlarında en yavaş bağlantı hızı Gprs olmaktadır. Gprs hızını bilmeyenlere söylemek gerekirse 56 kb/sn ile 114 kb/sn kadar yavaştır. En yavaş kalan bağlantı birimi Gprs'tir. Cep telefonlarınızın bağlantı hızını kötü etkileyen ama Gprs'e oranla daha hızlı olan Edge bağlantısında ise hız teorik olarak 1 mb/sn olsa da gerçekteki hızı 400 kb/sn.dir. Gprs ‘ten hızlı olmasına rağmen oldukça vasat bir bağlantı hızıdır ama Gprs ‘ten önce tercih edilebilir. Cep telefonunuzun bağlantı hızı 3G ile yükselmektedir. 3G hızı 28 mb/sn.dir. Türkiye' de de 3G hizmeti verilmektedir. 3G sayesinde video ve diğer internet sitelerini rahatlıkla açabilmekteyiz.

Cep telefonlarında bağlantı hızını uçuracak olan hizmet 4G hizmetidir. 4G hizmeti sadece Amerika gibi belli ülkelerde verilmektedir. Henüz Türkiye'de böyle bir hizmet bulunmamaktadır. 4G hızı 100 mb/sn kadar yükselebilmektedir. LTE olarak bilinen bağlantı hızı ise cep telefonları hızını tam tamına 300 mb/sn kadar yükseltebilmektedir.
Referans URL