Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rusya'da Yeni İnternet Düzenlemesi !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 6Y751k.jpg]
Rusya'da alt parlamento olarak yer alan Duma Meclisi yeni bir yasa çıkararak ülkede internet sitelerine resmen savaş açtı. Oldukça farklı bir karar alan Duma meclisi Rus internet sitelerinin kullanıcılarının kişisel bilgilerini istemesi ve alması dahilinde sadece Rusya sınırıları içerisinde bulunan sunucular üzerinde barındırabilecek ve ülke dışındaki serverler üzerinde bulunduğunda internet sitesi kapatılacak.

Lenta isimli web sayfasında yayınlanan habere göre bu şekilde bir uygulmayı devreye alarak hem ülkedeki verilerin güvenliği hemde kendi vatandaşlarının kişisel verilerini farklı ülkelerin ele geçirmesini önlemek amacıyla yapıldığı belirtildi. Küçük çaplı web sayfalarını düşünürsek pek sorun çıkmayacaktır bu yasa ile. Fakat global web siteleri bu konuda nasıl bir yol izleyeceği konusunda ise şuan bir netlik yok.

Örneğin Google, Twitter, Facebook gibi global sosyal ağların hali hazırda Rusya'da bulunan sunucusu yok. Her ihtimale karşı bu şirketler Rusya üzerinde datacenter kurup sunucularını taşıyabilirler fakat peki ya diğer internet siteleri?

Bu önlemin daha çok Rusya'daki muhalif blog yazarlarının önüne geçmek için hayata geçirecek olan Rusya bu yasa ile blog yazarlarının gözünü korkutmayı hedefliyor.
Referans URL