Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Facebook Sosyal Deney Yüzünden Özür Diledi !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: q91PnV.jpg]
Facebook geçtiğimiz haftalarda kullanıcılarından habersiz olarak yaptığı sosyal deney'in sonuçlarını açıkladıktan sonra aldığı tepkiler üzerine kullanıcılarından özür diledi.

Facebook Operasyon Müdürü tarafından yayınlanan mesajda yapılan sosyal deneyin kullanıcılardan habersiz yapılmasının yanlış olduğunu kabul ederek özür diledi. Özel hayat ile ilgili sıklıkla eleştiri alan Facebook'un böyle bir deneyide kullanıcıların bilgilerini habersiz bir şekilde kullanması üzerine tepkiler daha da arttı.

Kullanıcıların olumlu ve olumsuz paylaşımlarına göre kendi algoritmasını kullanarak psikolojik deney yapan Facebook, bu deneyi azımsanamayacak kadar yüksek bir sayıda kullanıcı üzerinde gerçekleştirmişti. 700 bin kullanıcının profili üzerinde haber vermeden içerik yayınlayan Facebook bu deney ile ilgili olarak enine boyuna düşünmediğini açıklayarak hata yaptıklarını açıkladı.

2012 yılından beri yaptığı çalışmaların bir parçası olarak yaptıkları sosyal deney de 700 bin kişinin duvarında olumlu ve olumsuz içerikleri gösterip kulllanıcıların paylaşımlarını psikolojilerini yönetmeye çalıştı.
Referans URL