Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Apple Yeni Patent İşlemlerini Smart Lock Adıyla Yapacak !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: AZQ5Gz.jpg]

Akıllı telefonların güvenlik konusu bir çok kullanıcı için sorun olmakta ve akıllı telefon üreticileri de güvenlik konusunda oldukça sıkı önlemler alarak üretmiş oldukları telefonları piyasaya sürmekte. Fakat bir çok kez ya kullanıcıların hatasından dolayı da üreticilerin kullanmış oldukları işletim sistemindeki güvenlik açıklarından dolayı kişisel bilgileriniz istenmeyen kişilerin eline geçebiliyor.

Apple'da bugün yayınladığı habere göre Smart Lock patenti ile teknoloji dünyasına bomba gibi düşecek bir hamle ile harete geçti. Apple kullanıcılarının güvenliğini daha üst seviyeye çıkarmak ile ilgili yayınlanan haberde Smart Lock yani akıllı kilit sisteminin hayata geçeceği duyuruldu. Bu sayede kullanıcıların nerede olduğu bulunup güvenlik kodu otomatik olarak aktifleşiyor. Tabi bu sistemi kullanmak için GPS ve Wi-Fi özelliklerinden yararlanılmakta. Bu sistemde kullanıcıların belli noktalardan giriş yaptığı kayıt altına anılmakta. Örneğin sürekli olarak bağlantı sağladığınız Ev, İş, Ofis, gibi mekanlarda telefonunuzda şifre bulunmuyor. Fakat farklı alanlarda telefonunuz otomatik olarak parmak izi okuyuculu güvenlik ekranı çıkıyor.

Kısacası telefonunuz sizin için nerede güvenli olduğunu nerede güvenlik duvarının devre dışı olacağını kendisi belirliyor. Sizde kişisel ayar yaparak güvenli bölgeleri belirleyebilir bu sayede o alanlarda telefonunuzda kilit ekranı görmeyebilirsiniz. Sistemin şuanda patent alımı gerçekleşmiş fakat ne zaman kullanıcıların kullanımına sunulacağı hakkında kesin bir bilgi olmamakta.
Referans URL