Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Z-T l Haftalık Haberler [22.06.2014]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: ydgD4M.png]

Zamunda Torrent.com Haftalık Haberler


Merhaba Zamunda Torrent takipçileri. Yepyeni bir haftalık haber konusu ile karşınızdayız Her Hafta Gelicek bu haftaya kısa bir özet geçecek olursak Surgeon Similator Ps4 E Geliyormus Bir Türlü Oynayamadığımız Oyunu Acaba Ps4 Te Nasıl Oynicaz?

[Resim: assassons_creed_unity.jpg]

Assassin's Creed Unity'den Haberler

Beklentiler boşa çıktı assassin's creed unity co-op veya single de kadın karakter olmayacak
Ubisoft bu konuda
"Assassin's creed liberation da kadın karakter yüzünden kötü eleştiriler aldık bu hataya tekrar düşmeyeceğiz" dedi
Bir ubisoft oyuncusu ise yapımcıyı şöyle eleştirdi
"Kadın karakter olmaması bence de yanlış; zira Fransız Devrimini işliyorsunuz, ve elinizin altında tarihin en bilinen suikastçilerinden Charlotte Corday var.
Kendisinin lakabı "l'ange de l'assassinat" yani "Suikastçilerin Meleği"dir. Gidip de elinin altında böyle tarihsel bir karakter varken başrol
olarak buna yer vermemeleri can sıkıcı. Olay kadın ya da erkek cinsiyetini yüceltmek falan değil, ama böyle bir bilgiyi görmezden gelmeleri can sıkıcı;
kaldı ki kadın assassinler olduğunu sürekli vurguladıkları halde (2. oyundaki tomb'lar). Fransız İhtilaline koymayıp ne zaman koymayı planlıyorlar;
bilmiyorum cidden. Hayır, 4 ana karakter var diyebiliriz; bir kadın eklemek kimsenin mi aklına gelmemiş diye de düşünüyorum. Ha, oyun epey sağlam olacaktır ve
yan kadın karakterler olacaktır ama Ubisoft'un bu konuda değişikliğe gitmesi fena olmaz."

Assassin's creed Unity ana karakterimiz
yeni baş karakterimizin adı Arno olacak ayrıca hem yay hemde bıçak olan bir aleti elinin altında taşıyacak.

[Resim: wjTbcba.jpg?1?3844]

Grand Turismo 6

Grand Turismo 6'nın yeni Vision GT aracı gün yüzüne çıktı: Nissan Concept 2020.

Temmuz'da çıkacak olan araç adeta uzay gemisiyle Batmobile karışımı bir şey. Resimlerden görebileceğiniz gibi acayip keskin, fütüristik bir tasarımı var. Çıksa da sürsem diye beklemeye başladım bile.


[Resim: metal-300-300.jpg]

Metal Gear Solid: The Phantom Pain İçin Yeni Görüntüler!

Bu ay (Haziran) içerisinde düzenlenecek olan E3 2014 oyun fuarında en çok merakla beklenen savaşoyunlarından biri, elbette Metal Gear serisinin yeni oyunu Metal Gear Solid: The Phantom Pain olmalı..

Oyunun yapımcısı Hideo Kojima'nın bizzat düzenlemiş olduğu E3 videosu için oldukça sabırsız olan oyuncuların, savaş oyunu Metal Gear Solid: The Phantom Pain için yayınlanmış olan yeni görseller ile birlikte daha da sabırsızlanacağı kesin. Yeni oyun için yayınlanmış olan oyun görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz. Xbox 360, PS3, Xbox One ve Playstation 4 platformları için geliştirilecek olan Metal Gear Solid: The Phantom Pain'in çıkış tarihi ise hünüz netleşmiş değil.

[Resim: dead-300-300.jpg]

Dead Rising 3'ten Sevindirici Haber!

Bildiğiniz üzere aksiyon oyunu Dead Rising 3'ün Steam veritabanında görüldü Böyle bir durum üzerine aksiyon oyun tutkunlarının kafasında "Dead Rising 3 PC'ye mi geliyor?" soru işaretini doğurmuştu.

Oyun geliştiricisi Capcom'un bugün yapmış olduğu bir açıklamaya göre savaş oyunu Dead Rising 3'ün PC platformu için de çıkış yapacağı resmi olarak duyuruldu. Oyun hakkında fazla bilgi verilmese de, ayrıntılı detayları bu ay (Haziran) düzenlenecek olan E3 oyun fuarında bulacağımız belirtiliyor.

PC platformu için çıkışını gerçekleştirecek olan DeadRising 3'ün PC sistem gereksinimleri de şimdiden duyuruldu;
Minumum Sistem Gereksinimi:

İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit sürüm, Windows 8 64-bit sürüm
İşlemci: Intel Core i3-3220 @ 3.30GHz (veya Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz) / AMD Phenom II X4 945 @ 3.00 GHz
Hafıza: 6 GB RAM
Hard Disk: 30 GB boş alan
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 570 / AMD Radeon 7870
DirectX: Version 11
Kontrolcü: Klavye, Fare, Xbox 360 PC oyun kumandası veya uyumlu diğer oyun kontrolcüleri
Bağlantı: Geniş bant internet bağlantısı ve Steam hesabı

Önerilen Sistem Gereksinimi:

İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit sürüm, Windows 8 64-bit sürüm
İşlemci: Intel Core i5-4570 CPU @ 3.20GHz ya da AMD Equivalent işlemci
Hafıza: 8 GB RAM
Hard Disk: 30 GB boş alan
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 670 2GB / AMD Radeon 7970 2GB
DirectX: Version 11.1 veya daha üstü


[Resim: watch_dogs-640x360.jpg]

Watch Dogs Rekorları Alt Üst Etti!

Ubisoft tarafından geliştirilen ve uzun bir bekleyeşin ardından çıkışını gerçekleştirerek oyuncuların yüzünü güldüren TPS aksiyon oyunu Watch Dogs, büyük bir ilgi gördü.

Watch Dogs'a gösterilen bu ilgi, Ubisoft tarafında yepyeni bir rekoru da beraberinde getirmiş oldu. Yapılmış olan açıklamalara göre aksiyon oyunu Watch Dogs, çıkışını gerçekleştirdikten sonraki 24 saatlik dilim içerisinde yapımcı Ubisoft'un şimdiye dek çıkmış olan oyunları arasında en çok satan oyun ünvanını aldı. Ubisoft yetkilileri bu konuyla ilgili net istatistikler paylaşmadı. PS3, Xbox 360, PC, Wii U, PS4 ve Xbox One oyun platformları için geliştirilmiş olan Watch Dogs oyunu, 27 Mayıs tarihinde yeni oyun raflarına girmişti.

Oyuncu'lar olarak tek temennimiz, bu kadar ilgi odağı olan oyunun devam serilerinin de geliştirilmesi olsa gerek.. Bu konuda Ubisoft'tan güzel haberler duymak dileğiyle.

[Resim: hitman-300-300.jpg]

Yeni Hitman'den Yeni Bilgiler Geliyor!

Aksiyon oyun dünyasının beğenilen serilerinden biri olan Hitman için yeni nesil projesinin geliştirildiğini hepimiz biliyoruz.

Yeni Hitman oyunu için gelen son açıklamalara bakacak olursak, bu projeyle ilgili haberler bu hafta içerisindepaylaşılabilir. Resmi Twitter hesabı üzerinden konuşan IO Interactive yetkilisi Travis, "Daha önce IO Interactive'in yeni Hitman oyunundan bilgilerin Mayıs ayında açıklanacağını söylemiştik ve şimdi Mayıs'ın son haftasındayız..." ifadesini takipçileriyle paylaştı. Bakalım yeni Hitman oyunu ile ilgili nasıl bir detaylandırma yapılacak. Belki savaş oyununa ait bir kısa trailer bile gündeme düşebilir. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

[Resim: 204.jpg]

Hipster’lik Ölmedi

Grand Theft Auto Online için gelen yeni "I'm Not a Hipster" güncellemesi sayesinde hipster gibi giyinebileceğiz.

Güncellemenin bedava olarak indirileceğini belirten Rockstar, "I'm Not a Hipster" ile sıkı pantolonların, retro gömleklerin, hipster-vari saç tiplerinin, yeni dövmelerin, hayvan maskelerinin ve çok daha fazlasının oyunumuza ekleneceğini açıkladı. GTA online'ın yeni güncellemesi sayesinde, ana akım modadan tamamiyle bağımsız ve olacaksınız.

"I'm Not a Hipster" güncellemesi, an itibariyle GTA Online için indirilebilir durumda

iOS 8 beta 2 hangi yeniliklerle yayınlandı?

[Resim: niOIsiZ.jpg]

Apple iOS 8 için ikinci beta sürümünü yayınladı. Güncellemeyle birlikte önümüzdeki sonbaharda final sürümü yayınlanacak olan işletim sistemine çeşitli iyileştirmeler, değişiklikler ve hata düzeltmeleri getirildi.

iOS 8 beta 2 çeşitli kullanıcı arayüzü düzeltmeleri ve iyileştirmeleri de içeriyor. Bunlar sayesinde işletim sistemi daha hızlı ve göze hoş görünür bir hâl alıyor. MacRumors sitesi bu değişiklikleri aşağıdaki gibi listelemiş:

Podcast’ler: iOS 8 beta 2 ile birlikte Podcast’ler tüm iOS cihazlarında ön yüklü gelen bir iOS uygulaması hâline geliyor. Bu, onu silemeyeceğiniz anlamına da geliyor.

[Resim: wr6P4Jg.jpg]

Safari: Sürüm notlarına göre, Safari App Store’a yapılan ve kullanıcı etkileşiminden yoksun olan otomatik yönlendirmeli reklamları engelliyor. Ayrıca Safari sekmeleri görmek için yeni bir kıstırma hareketi de sunuyor.

App Store Satın Almaları: App Store’daki Satın Alınmış sekmesinde uygulamalar satın alma tarihine göre sıralanıyor. iOS beta 1′de uygulamaların sıralaması alfabetik düzene göre yapılmıştı. Bu arada App Store’da yorumlara yeniden izin verilmişe benziyor. Beta 1′de bu özellik bir hata nedeniyle kapalı duruyordu. Ayrıca App Store Aile Satın Almalarını da göstermeye başlıyor.

[Resim: pb09kT7.jpg]

QuickType Klavye: Apple’ın QuickType klavyesi iPhone’un yanı sıra iPad için de sunuluyor. Ancak iPad 2′de kullanılır gibi gözükmüyor.

Parlaklık: Beta 1′de Ayarlar menüsü içinde Duvar Kağıdı ve Parlaklık sayfası altında yer alan Parlaklık ayarı bozuktu. Bu ayar yeniden çalışır hâle getirilmiş.

Mesajlar: Mesajlar içindeki kamera ve mikrofon ikonları mavi yerine gri renk olarak ayarlanmış. Ayrıca tüm mesajları okundu olarak işaretlemeyi sağlayan yeni bir ayar da bulunuyor.

[Resim: SGF04Cl.jpg]

Ayarlar: Mesajlar için “Dinlemek için Yükselt” şeklinde yeni bir ayar bulunuyor.

Gizlilik: Ayarlar uygulaması içinde yer alan Gizlilik bölümü altına Home Data (Yerel Veri) olarak adlandırılan yeni bir menü eklenmiş.

[Resim: 9AOX0sK.jpg]

iCloud Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulamasına girildiğinde, “iCloud Fotoğraflar” penceresi kullanıcıların karşısına çıkıyor ve buradan Apple’ın yeni sunduğu iCloud Fotoğraflar işlevi etkinleştiriliyor. Bu, mevcut Fotoğraf Yayını ayarlarının yerini alıyor.

[Resim: jGxi1Jj.jpg]

Bildirimler: Her bir uygulama için “Bildirimlere İzin Ver” şeklinde yeni bir ayar bulunuyor. Bu, her bir uygulamaya ait bildirimlerin tek tek kapatılması için bir çeşit genel ses kısma butonu gibi işliyor. Daha önce Bildirim Merkezi içinde her bir uygulamaya özel bildirim ayarları sayfası içinde, bildirimleri kapatmayı sağlayan tek bir seçenek bulunuyordu.

[Resim: JYjdVL6.jpg]

Uygulama tabanlı Pil Kullanımı: Ayarlar menüsü içinde bulunan Uygulama tabanlı Pil Kullanımı menüsü içinde telefonun hücresel şebeke erişimi olmadığında ne kadar pil tükettiğini gösteren bir ayar da bulunuyor.

[Resim: Zn5k7W3.jpg]

Handoff: iOS 8 ve OS X Yosemite arasında etkileşimi sağlayan bu özelliğin işlevleri daha da artırıldı.

iOS 8 beta 2 ile ilgili göze çarpan ilk yenilikler bunlar olurken, geliştiriciler bu yeni beta sürümünü kullandıkça daha fazla değişiklik ve düzeltmenin varlığı da farkedilecektir. Tabii ki, isteyenler Apple’ın hazırladığı ve kaynak bağlantıda yer alan değişiklik notları sayfasına göz atıp hepsini tek seferde görebilir. Apple’ın iOS 8′in sonbaharda final sürümü yayınlanıncaya kadar birkaç beta sürümünü daha dağıtıma çıkarması bekleniyor.

iPhone 6 taslağı iki farklı boyutu ve altın renkli modeli işaret ediyor

[Resim: wwFdHb4.jpg]

Apple’ın iPhone 6′yı önümüzdeki eylül ayında tanıtması bekleniyor. Bu tarih yaklaştıkça iPhone 6′ya dair sızıntı ve tahminlerin sayısı da artıyor. Ortaya çıkan son taslak fotoğraflarda iPhone 6 iki farklı boyut ve altın rengi seçeneğiyle kendini gösteriyor. Taslağın geçtiğimiz yıl iPhone 5s’i sızdıran Sonny Dickson tarafından yayınlanması söz konusu taslakların güvenilirliğini artırıyor, ancak Dickson bu taslağın şu ana kadar yayınlanan iPhone 6 taslaklarının bir birleşiminden ibaret olduğunun altını özellikle çiziyor.

Fotoğraflara bakıldığında iPhone 6′nın 4.7 inç ve 5.5 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneğiyle birlikte geleceği iddialarının bir kez daha üstünden geçildiği görülüyor. iPhone 5s ile gelen altın rengi seçeneği bu taslak çalışmada iPhone 6′ya da uygulanırken, kasanın geçmiş iPhone modellerine kıyasla daha ince olması öngörülüyor.

Yakın gelecekte mesajlar koku salgılayacak!

Vapor isimli firma, günümüzün popüler akımlarından yemek ve içecek fotoğraflarının paylaşılmasından yola çıkarak, yepyeni bir cihaz geliştirdi.

[Resim: d7RoBQl.jpg]

Vapor isimli firma, günümüzün popüler akımlarından yemek ve içecek fotoğraflarının paylaşılmasından yola çıkarak, yepyeni bir cihaz geliştirdi. oPhone isimli cihaz, aldığınız mesajların içerisindeki fotoğrafları algılıyor ve kokularını salgılıyor. Henüz prototip aşamasındaki cihaz, oSnap ve oNotes gibi uygulamalara sahip.

[Resim: 3r4xcAp.jpg]

oSnap uygulaması, fotoğrafların algılanmasından ve ilgili kokuların salgılanmasından sorumlu. Her ne kadar ismi oPhone olsa da, cihaz henüz mobil değil fakat Vapor tarafından geliştirilmeye, daha iyi hale getirilmeye devam ediyor.


iPad Air 2 Görüntülendi

Apple'ın yeni nesil tableti iPad Air 2 malzeme kalitesi ve işçiliği ile öne çıkıyor

[Resim: Fy5j1Y6.jpg]

Apple belki ilk tableti üretmedi ama tabletlerin bu denli popüler olmasının tek sebebi olmayı başardı. 27 Ocak 2010 tarihinde Apple CEO’su Steve Jobs’ın ellerinde gördüğümüz ilk nesil iPad o güne kadar bilinen tüm gerçekleri değiştirecekti.

[Resim: 1jioZ1d.jpg]

Bu güne gelindiğinde aradan sadece 4 yıl geçmesine rağmen Apple 5 farklı modeli ile (iPad 3 ve iPad 4 arasında çok kısa bir süre var) sektörde liderliğini her geçen gün perçinlemektedir.

[Resim: Zl870f7.jpg]
İlk nesil iPad ile geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPad Air arasında tam 8 kata varan performans farkı olduğunu belirtelim. Apple iPad Air 2 ile bu farkı çok daha yukarılara taşımayı hedefliyor.

Tasarım anlamında da oldukça farklılaşan Apple genel görünümü ise asla bozmadı. Bir tabletin iPad mi yoksa “diğerleri mi” olduğunu daha ilk bakışta anlayabiliyorsunuz.

Apple'ın yeni nesil tableti iPad Air 2 çok merak edilirken iPhone 6 sızdırmalarıyla ünlenen Fransız internet sitesi Nowhereelse.fr iPad Air 2 olduğunu iddia ettiği ürünün fotoğraflarını yayımladı.

Fotoğraflara göre iPad Air 2 malzeme ve işçilik kalitesi anlamında en üst segmenti sunmaya hazırlanıyor. İlk kez iPhone 5S’te kullanılan TouchID sensörünün iPad Air 2’de de kullanıldığını ve hoparlör için ayrılan kısmın uzadığına şahit olmaktayız.

Fotoğraflar gerçek mi yoksa sahte mi bilemiyoruz ama bu görüntüsü ile oldukça gerçekçi görünmüyor mu?

Beklenen telefon geldi!

[Resim: 9lM4Dpp.jpg]

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S5’i alanlar için bu haber bir hayal kırıklığı olabilir. Çünkü Samsung WQHD (2560 × 1440) AMOLED ekran ve Snapdragon 805 CPU ile günlerdir gelecek olan Galaxy S5 sürümünü resmen duyurdu.

Samsung, aylardır gündemden düşmeyen ve yüksek özelliklere sahip olacağı iddia edilen Galaxy S5 Prime adıyla beklenen akıllı telefonunu, Galaxy S5’in varyantı Galaxy S5 LTE-A olarak duyurdu. Mobil kullanıcıların Galaxy S5’te umduğu her özellik bu telefonda mevcut.

Galaxy S5 LTE-A, 225 Mbps'ye kadar indirme hızı özelliğine sahip ilk akıllı telefon olmanın yanı sıra WQHD (2560 × 1440) Super AMOLEDekranı ile de göz dolduruyor. Cihazın Galaxy S5 gibi 5.1 inç ekranı olmasına rağmen 577ppi gibi akıllara durgunluk veren bir piksel yoğunluğu sunuyor.

[Resim: VFTlzlo.jpg]

Galaxy S5 LTE-A, ayrıca Snapdragon 805 tarafından desteklenen ilk akıllı telefon oldu. Qulacomm’un son işlemci sürümü Snapdragon 805, dört çekirdekli 2.5GHz Krait 450, Adreno 420 GPU ve daha yüksek 150 Mbps ağ hızlarını destekleyen özelliklere sahip. 3GB RAM ve 32GB depolama özelliğine sahip cihazın 128 GB'a kadar microSD kart ile genişletilme özelliği bulunuyor.

Cihazın diğer özelliklerine bakacak olursak, 16 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, parmak izi ve kalp hızı sensörleri, NFC, USB 3.0 portu ve bir IR sensörü de dahil olmak üzere tüm olağan bağlantı seçenekleri mevcut. Ayrıca 2800 pil ömrü sunan Galaxy S5 LTE-A, su ve toza dayanıklılığını gösteren IP67 sertifikasına sahip. Kömür Siyah, Parlak Beyaz, Elektrik mavisi, Bakır Altın, Tatlı Pembe ve Glam Kırmızı renk seçenekleri ile piyasaya sürülecek olan cihaz şimdilik sadece Güney Kore’de mevcut olacak.

Galaxy S5 LTE-A, SK Telecom üzerinden 940,500 won (919 US doları) fiyat etiketi ile raflarda yerini alırken, daha sonra da KT ve LG U+ taşıyıcıları üzerinden Güney Korelilere sunulacak.

Ne yazık ki cihaz, hem Güney Kore'ye özel olma ihtimalinden hem de LTE-A desteği olmadığı için Türkiye’de satışa sunulmayacak.

LG G Watch, Google Play'de göründü

[Resim: Ye8gi8c.jpg]

Motorola Moto 360 ile birlikte LG G Watch da Android Wear işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı saatlerden biri olacak. Google'ın 25 Haziran'da başlayacak Google Geliştiriciler Konferansı'nda görücüye çıkaracağı akıllı saatlerin 7 Temmuz'dan itibaren raflarda olması bekleniyor. Söz konusu satış tarihine kadar LG G Watch Almanya'da Google Play Store'da kısa süreliğine listelendi. Fiyat bilgisinin yer almadığı akıllı saatin perakendecilerin yanı sıra Google Play Store'da da satışa sunulacağı bu bilgi sonrası anlaşılmıştır.

1.65-inç büyüklüğünde 280 x 280p çözünürlüklü ekran, Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 512MB RAM, 4GB dahili hafıza, 400mAh kapasiteli pil, suya karşı dayanıklı yapı ve Google Now entegrasyonu akıllı saatte öne çıkan özellikler olacak. Google Play'de 200$ seviyesinde listelenmesi beklenen LG G Watch'ın mağazalardaki fiyatının ise daha yüksek olması ön görülüyor.

[Resim: EwKxkrR.jpg]

Türk bilimi yanmayan ve görünmeyen elbiselerde yüksek teknolojiye ulaştı.

Türk mühendisler, güvenlik güçlerinin kullanımına yönelik normal bir kumaş görünümünde ancak 2 bin dereceye kadar dakikalarca yanmayan, gece görüş dürbünleriyle görülemeyen nanoteknoloji temelli elbiseler üretti.

[img][Resim: KtnIOVB.jpg][/img]

Hacettepe Teknokenti'nde çalışan Türk mühendisler, güvenlik güçlerinin kullanımına yönelik normal bir kumaş görünümünde ancak 2 bin dereceye kadar dakikalarca yanmayan, gece görüş dürbünleriyle görülemeyen nanoteknoloji temelli elbiseler üretti.

Tamamen yerli teknolojiyle ilk örnekleri 14 yıl öncesine dayanan son teknoloji ürünü yeni elbiseler, dünyadaki örneklerinden çok ileri özellikler taşıdığı için ihraç edilmiyor, hatta fuarlara bile götürülmüyor. Bu kumaşların kullanıldığı çelik yeleklerin ağırlığı da nanoteknoloji kullanılarak 3-4 kilogramdan 1 kilogramın altına düşürüldü.

Hacettepe Teknokenti'ndeki Türk Savunma Sanayi firmalarından "ARGUS Savunma" Yöneticisi İbrahim Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balistik koruyucu malzemeler ve taktik ekipmanlar konusunda Ar-Ge çalışmalarını uzun yıllardır yürüttüklerini anlattı.

[Resim: zRjoSso.jpg]

Geliştirdikleri son teknoloji ürünü yanmaz elbiselerin ilk örneğinin 14 yıl önce özel kuvvetler tarafından kullanıldığını anlatan Sezgin, yeni ürünün normal bir kumaş görünümünde olduğunu ve istenen her modelde yapılabildiğini söyledi. Elbiselerin aynı zamanda infrared, termal, su geçirmez ve antistatik özelliklerinin de bulunduğunu belirten Sezgin, ürünlerin tamamen yerli mühendislerle ve yerli tasarımla geliştirildiğini bildirdi.

Yanmaz elbiseleri nanoteknolojinin avantajlarını kullanarak çok ileri bir seviyeye taşıdıklarını kaydeden Sezgin, şöyle konuştu: "Kumaşların yanmazlık derecesini nanoteknolojiyi kullanarak bin 500 derece birden arttırarak 2 bin dereceye çıkardık. Kumaşlarımız dakikalar boyunca yanmazlık özellikleriyle dikkati çekiyor. Özellikle bu elbiselerin kullanım alanı toplumsal olaylarda öne çıkıyor. Örneğin molotofkokteylinin yol açacağı alev önemli bir risk

Samsung Galaxy Note 3 ile karşılaştırılan Apple iPhone 6 maketi daha uzun duruyor.

[Resim: 4wSz9Yd.jpg]

Gün geçmiyor ki Apple’ın gelecek iPhone 6 modeli için bir sızıntı bilgi yada görsel gelmesin. Şimdi de Apple’ın 4.7 ve 5.5 inç "iPhone 6"modellerinin maket modellerine ait yeni bir video geldi. Üstelik bu sefer yanlarında Samsung’un popüler phablet akıllı telefonu Galaxy Note 33’de bulunuyor.

TechSmartt’ın Youtube üzerinden yayınladığı videoda, Apple tarafından aksesuar üreticilerine tasarım için verilen maket iPhone 6’lar ile diğer akıllı telefonlar karşılaştırılmış.

[Resim: 79qALv3.png]

Apple’ın bu yıl 4.7 inç Apple iPhone 6 ve 5.5 inç phablet iPhone 6 akıllı telefonlarını tanıtması bekleniyor. Videoda göreceğiniz gibi boyutları karşılaştırılan Phablet boyutlu iPhone versiyonu, Samsung’un phablet modeli Galaxy Note 3’e göre daha küçük bir ekrana sahip olsa da daha uzun bir tasarımla geliyor. Ayrıca LG G3 ile de karşılaştırılan 5.5 inç iPhone 6 aynı boyuta sahip olmasına rağmen, çerçeveleri inceltilip ekranına göre daha küçük tasarlanan LG G3’e göre oldukça uzun duruyor.

Apple, şimdiye kadar büyük ekranlı akıllı telefonlar ürettiği için Samsung’u eleştirmişti ancak piyasaya süreceği phablet iPhone 6 modeli, Galaxy Note 3’e göre daha geniş olmasa da daha uzun. Bu yüzden kullanıcıların bu modeli tek elle kullanması zor olacak ve Galaxy Note serisi gibi bir kalemi olmadan, metin girişi, UI navigasyon gibi şeyler için iki ellerini kullanması gerekecek.

Çin’deki bilim adamları, lityum iyon pillerinin %600 oranında gerdirilebileceğini tespit etti.

[Resim: O1AtFou.jpg]

Çin’deki bilim adamları, lityum iyon pillerinin %600 oranında gerdirilebileceğini tespit etti. Gelecekte, lif biçimli piller tekstil ürünlerinin içine gömülebilecek ve giyilebilir cihazlar için en çok beklenen özellikleri sağlamış olacak.

Huisheng Peng ve Fudan Üniversitesi’ndeki arkadaşları süper-elastik pilleri yaparken iki karbon nanotüp-lityum oksit kompozit malzemesini bükmüşler ve böylece pozitif ve negatif kutupları oluşturmuşlar. Elastomer (esneyebilir) bir malzeme kullanarak ve jel elektrolit tabakası ile kaplayarak pili meydana getirmişler. Gerilme sırasındaki dayanıklı elektrokimyasal performanslar lif elektrotların bükülmüş yapısına, substratın gerilebilirliğine ve jel elektroda borçlu. Jel elektrot, bu arada, bir “çapa” görevi görüyor. Piller gerildiğinde iki elektrodun yay benzeri yapısı korunmuş oluyor.

[Resim: N71nOzj.jpg]

Daha önceki gerilebilir pil yapıları genellikle düzlemsel bir şekilde üretilmişti, bu da küçük, hafif ve giyilebilir elektronik cihazlar için olumsuz bir özellikti. Peng, şöyle diyor: “Lif biçimli pillerimiz kolaylıkla uygun bir uzunluğa getirilebilir ve vücudun hareketlerine uyum sağlamak üzere kumaşlara uygulanabilir”.

Pilin özgül kapasitesi 91,3 mAh/g olarak ölçülmüş ve bu değer %600 oranında gerildikten sonra bile %88 oranında korunuyor.


Davetiye usulüyle satılan üst sınıf akıllı telefon ilk defa bir perakendecide listelendi.

[Resim: sU23gSn.jpg]

Yılın ilk yarısına damga vuran akıllı telefonların başında gelen OnePlus One geçtiğimiz hafta nakliye işlemine başlamış ve davetiye usulü satın alan ilk kullanıcılar telefonu tecrübe etmeye başladı. Sahip olduğu üstün özelliklerin yanında bütçe dostu bir fiyattan satışa sunulan akıllı telefona sahip olmak ne yazık ki şu an pek de kolay değil.

Telefonu satın almak isteyenler için sevindirici haber bir diğer Çinli firma Oppo cephesinden geldi. Şirket, OnePlus One'ın 16GB'lik modelini Oppomart üzerinden satmaya başladı. Telefonun hem CyanogenMod 11S ve Oppo Color arayüzüne sahip iki versiyonu listelenmiş durumda. Fiyata gelince, OnePlus'ın davetiye usulüyle 299 dolara sattığı 16GB'lik model Oppo tarafından 399 dolara satılıyor.

[Resim: q5hH3Uf.jpg]

OnePlus One'ın önce çıkan özelliklerini hatırlatacak olursak; 5.5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran, Qualcomm cephesinden 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 MSM8974AC işlemci, 578MHz'de çalışan Adreno 330 grafik birimi, 3GB RAM, 16/64GB depolama, 13MP arka kamera, 4K video kaydı, 5MP ön kamera, Android 4.4.2 KitKat ve özelleştirilmiş CM11S işletim sistemi ve 3.100mAh kapasiteli çıkarılabilir pil.

Facebook üzerinden arkadaşlarınızla konuşmanın artık yepyeni bir yolu var.

[Resim: KkJz1Bh.jpg]

Facebook’un mesajlaşma servisi “Facebook Messenger” uygulamasına video mesaj gönderme özelliği eklendi. Yeni güncellenen uygulamada artık maksimum 15 saniyelik kısa video mesajlar çekip yollayabiliyorsunuz.

iOS ve Android cihazlarda güncellenen uygulamada bir yenilik daha var. Versiyon 6 ile gelen “Big Likes” özelliği ile, bir mesajı veya gönderiyi çok beğendiğinizde büyük bir “like” atabiliyorsunuz. Bunu yapmak için parmaklar yukarı butonunu basılı tutmanız yeterli.



Edindiğiz bilgileri sizlerle paylaştık, umarız hoşunuza gitmiştir.
Zamunda Torrent Haber Ekibi

KESİNLİKLE ALINTI DEĞİLDİR ! #EmeğeSaygı !
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş Gülümseme
Referans URL