Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tabletinizin Pil Ömründenmi Şikayetçisiniz ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Tabletinizin pil ömründen şikayetçiyseniz, bu haber tam size göre..

Tablet kullanırken aslında bilinçsiz bir şekilde çalıştırılan birçok uygulama, kablosuz bağlantılar, ekran parlaklıkları ve uygulamalar tabletinizin ömründen ömür çalmaya devam ederken, siz de Candy Crush’da şeker patlatmaya devam ediyorsunuz. Bu durumu tersine çevirmek için 5 ipucu sizlerle.

Arka planda çalışan sömürücü uygulamalar

Tabletlerde arka planda sürekli çalışan uygulamalar, tabletinizin performansını düşürdüğü gibi, işlemcinin de pasif çalışmasına neden olmaktadır. Bu yüzden kullanıcı cihaz üzerinde hiç işlem yapmasa bile, tablet pil ömrünü harcamaya devam eder. Bu gibi durumda arka planda çalışan uygulamalar mutlaka kapatılmalıdır. Aynı durum Android telefonlar için de geçerlidir.

Ekran parlaklığı seviyesi

Tablet kullanırken en fazla pil ömrü harcaya ekran parlaklığı seviyesidir. Çok parlak ve son seviye görüntülerde pil ömrünüz neredeyse yarı yarıya azalmaktadır. Zira tabletlerin büyük ekranlıları hali hazırda yoğun enerji harcamaktadır. Bu durum da tabletin daha fazla pil harcamasına neden olmaktadır. Ekran parlaklığı otomatik hale getirilerek, tabletin ortama uyum sağlanması gerçekleştirilebilir.

Kablosuz bağlantılar

Tabletlerde çalışan arka plan uygulamaları kadar, tabletin bir diğer önemli hususu da kablosuz ağlardır. İnternet bağlantısının devamlı aktif olarak çalışması, sosyal ağlardan gelen bildirimler veya kullanıcılardan habersiz yapılan güncellemeler tabletin hızlıca pil tüketmesine neden olur. İnternet kullanımı ile ilgili diğer bir hata da, Wi-Fi ile açık bırakılan tabletin mekan değiştirildiğinde hala aktif olmasını sağlıyor. Bu gibi durumlarda, tabletin sürekli bağlanabileceği bir kablosuz ağ aradığından pil ömrünü daha hızlı tüketmesine neden olmaktadır.

Uygulama güncellemeleri

Tablet ve cihazlarda uygulama için geliştirilen firmalar, yeni güncellemeleri yayınlayarak uygulamaların dezavantajlarını ortadan kaldırmaya çalışır ve uygulamaların daha fazla performans vermesi için çaba sarfederler. Bu yüzden kullanılan uygulamaların güncellemeleri mutlaka yapılması gerekmektedir.

Yanlış şarj alışkanlıkları

Tablet kullanımın da şarjınız daha bitmeye yakınlaşmadan % 30 – 40 seviyelerinde kafanıza göre şarja takarsanız bir müddet sonra şarj olmamaya başlar veya yavaş dolum gerçekleştirir. Tam olarak bitmeden şarj edilen tabletler de bu durum ne kadar ço k sık tekrarlanırsa pil ömrü de o kadar hızlı bitmeye başlar. Ayrıca cihazın pili % 100 olmadan şarjdan çıkartmak pil ömrünün azalmasını sağlayan farklı bir etkendir.
Referans URL