Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Facebook Bir Şirket Daha Satın Aldı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: eLnKW51.jpg]

Facebook’un rekor bir ücret karşılığında bünyesine kattığı WhatsApp alımının yankıları da son buldu artık. Durum böyle olunca bir şeyler satın alarak gündeme gelmekten ve şirket satın almaktan zevk alan Mark, şimdi de Finlandiyalı bir veri planlama şirketi satın aldı. (Ajanda diye organizasyon şirketi alır bu adam)

İsmi Pryte olan bu şirket, kendisini internet erişiminin sınırlı olduğu ülkelerde mobil uygulama kullanımını artırmayı ve internet kullanıcılarını mobil veri kullanımı derdinden kurtarmayı kendisine amaç edinmiş. (Şu şirketler bi bize mi uğramıyor allaşkına? Haberlerini falan yazdıkça imreniyor insan)

2013 yılında kurulan Pryte (Bu arada İngilizce olsa yardımcı olayım okunuşu ile ilgili ama Fince falandır bu şimdi ben girmem o topa), telekomünikasyon şirketleri ile uygulama geliştiricileri arasında köprü görevi görüyor ve uygulamalara erişimi kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra GSM operatörleri ile de irtibat halinde olan şirket, mobil verinin toptan olarak satılmasına ön ayak oluyor. (Toptan veri satışı ne lan, çorap mı bu?)

Facebook’un bu şirketi alma amacına gelirsek (haberin ana konusu bu zaten gelelim artık) Mark, Google’ın uyduları ile yaptığı gibi dört bir yana internet ulaştırmak istiyor. Peki bunu hayır olsun diye mi yapıyor, kendi veri ağını yaptırıp üzerinde de Mark Zuckerberg hayratıdır mı yazdıracak? Elbette hayır! İnternete erişim arttıkça Facebook’a giren insan sayısı artacak, bu da doğrudan Facebook’un reklam gelirlerine yansıyacak. (Google’ın da derdi aynı, çok büyük kapışma çıkacak, bu internet meselesinde)

Facebook’un bu yatırım için ne kadar bir meblağ ayırdığı ise şimdilik bilinmiyor.

(Şu veri satma işine de çözüm getireyim istedim. Bizim GSM operatörlerinin internet paketleri gibi iş görüyor; kontör yükler gibi internet alıyorsunuz Pryte’dan. Pryte da veriyi toplu şekilde operatörden aldığı için ucuza getiriyor. [Bana ordan 200 MB sarar mısın diyorsun, gazete kağıdına sarıp veriyor] Ayrıca Pryte’ın bulut tabanlı bu teknolojisi, YouTube’u falan da sorunsuzca çalıştırıyormuş)
Referans URL