Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Watch Dogs İnceleme -- P:10/8.6
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4
[Resim: GkSdtzw.png]
Hello, hello and body here? Değişik bir giriş yapmak istedim sanırım başardım. Galiba. Neyse asıl konumuza gelirsek ben bu yazıda bu sefer herkesin merakla beklediği Watch_Dogs’u incelemeyi düşündüm biraz oynadım birkaç göreve baktım. Birkaç başlık altında düşüncelerimi yazmaya karar verdim ve ortaya böyle bir yazı çıktı.

[Resim: cslK4gS.jpg]

İntikam Almayan Kaldı mı?

Oyunun konusuna gelirsek benim yorumumla olay şöyle:

Amerika’nın büyük kısmını kaplayan ve 2 gün süren bir elektrik kesintisi oluyor. Bunu yapan ise “hain, sinsi, yılan” bir virüsmüş.Bunun sonucunda yüzlerce insan yaralandı, bazı insanlar ise hayatını kaybetti. Tabi şirketler o korkuyla bir sistem geliştiriliyor buna “CtOS” (Central Operating System / Merkezi İşletim Sistemi) deniliyor. Bu sistem ile şehirdeki güvenlik kameralarından boru hatlarına kadar her şeyi kontrol edebiliyorsunuz gerisini siz düşünün. Bunun öncesinde oyundaki Anti-Kahramınımız (Aiden Pearce)’ın ailesine birileri saldırıyor ve yeğeni (Lena) ölüyor. Tabi ki “Lena ganın yerde galmayacak gardaş” diyen Aiden, Profiler adlı bir cihazla az önce yukarıda dediklerimi yaparak intikam almaya yapanı bulmak için çalışmaya başlıyor. Şehri silah olarak kullanan sinirli bir adam sizce neler yapabilir işte onu bu oyunda göreceksiniz.

Oyunun konusu kısaca böyle ama “yok ben tatmin olmadım” derseniz Vikipedi’den tüm konuyu okuyabilirsiniz ama pek farklı bir şey anlatmayacak kanımca.

Kimdir Bu Oyundaki İnsanlar?

Size kısaca karakterlerin birkaç kelime ile anlatmak istedim kim kimdir buradan öğrenebilirsiniz:
Aiden Pearce: Oyunun ana karakteri. Anti-kahraman olarak adlandırdığımız intikamcı. Aiden hackerdır ve birkaç yıl silah taşımaktan içerde yatmış o yüzden pek kahraman sayılmaz.

Nicole Pearce (Nicky): Aiden'ın kız kardeşi sarışın ablamız eşi pek hayırlı bir insan değilmiş.

Jackson Pearce: Nicole'ün oğlu, Aiden'ın yeğeni. Bu da bir diğer yiğeni ancak ölmemiş

Lena Pearce: Nicole'ün kızı, Jackson'ın kız kardeşi, Aiden'ın yeğeni. 6 yaşındayken kötü bir saldırya kurban gitmiş kızımız.

BadBoy17: DedSec* üyesi. Dövmecidir kendisi zaten oyunda çıktığında anlayacaksınız dövmeci olduğunu ve Aiden biraz şaşıracak.

T-Bone Grady: Bilgisayar korsanı. Eskiden tamircilik yapıyordu.

Jordi Chin: Aiden'a birçok konuda yardımcı olan, bazen göreve gitmesine bile yardımcı olan çekik gözlü kardeşimiz. Genelde Aiden öldürüyor Jordi etrafı temizliyor yani iş bitiricidir.

*Dedsec = Chicago'da faaliyet gösteren bir hacker grubudue. Amaçları CtOS'e engel olmak. Aiden bu grubla tek alakası BadBoy17’dir.

[Resim: bgqpgb1.jpg]

Kaç kişi Almıştır ki?

Bu oyunun 4 milyondan fazla kişi almış tahmini olarak ve çıkmış olmasından neredeyse 1 hafta olmuş olmasına rağmen bu sayıya ulaşmış. Fransız firması olan Ubisoft’un en hızlı satan yeni oyunu olmayı başardı Watch_Dogs. Birde oyunun çıkmadan birkaç gün önce internete düştüğünü düşürsek siz hayal edin ne kadar indirildiğini. Döneminin en başarılı satışlarından biri oldu Ubisoft için ve bize Ubisoft’a “Hadi yine iyisiniz kırdınız parayı güle güle yiyin” demek kalıyor.

Ve Oyun çoğu kişi tarafından beğenilmiş gibi duruyor ki inceleme puanları şöyle;
Gamespot - 8
CVG – 9
GameInformer - 8.5
Eurogamer – 7
IGN - 8.4
PCGamer – 87/100
Turunculevye - 9.6

[Resim: oUUoN78.jpg]

Oynayış, Görseller ve Geri Kalan Her Şey:

Oyunun diğer ayrıntılarına gelirsek oyunda birkaç görev yaptım oyun kesinlikle açık dünya oyunu ben oynamadan önce açık dünya olduğunu tahmin etmemiştim açıkçası. Oyun birkaç açıdan Assassin's Creed’e ve GTA’ya benzemekte. Oyun içinde her istediğimiz arabaya binebiliyoruz bir ilahı güç müdür yoksa yetenek mi bilemem ama Aiden her türlü aracı sürmeyi biliyor “Bak sen şu Allah’ın işine!” demek geldi o an içimden. İlk başlarda arabaların camlarını dirseğimizle kırarak giriyoruz arabalara hoşuma gitmedi değil ama camını kırmaya kıyamayıp çalmadığım arabalar oldu bu yüzden o skili açtım. Bu skil ile artık kilitlerini telefonla açarak giriyoruz bir süre sonra. Skil demişken, oyunda skiller var kendimizi ara sürmemizi silah kullanmamızı ve hack cihazlarını geliştirmemize yardımcı oluyor iyi bir şey aslında bu skiller en azından kendini geliştirmek insanı sıkmayan yönlerden. Neredeyse sokakta gezen insanlar arasından hiç aynı tipte insan yok Türk bile olduğu söyleniyor Ubisoft Türk koyar mı gerçekten bilemem ama bu çeşitlilik hoşuna gitmiyor değil oyuncuların birde benim. Watch_Dogs’da çeşitlilik demişken araba sayısı gayet hoş bir seviyede her lüks araba mevcut oyunda modifeyelilerde var ama tabi ki “Doğan görünümlü Şahin” kıvamında değil daha çok yarış arabaları kıvamında bu araçlar. Oyunda bindiğimiz arabaların bazılarını telefondan para ile satın alıp görevler haricinde telefondan isteyerek ayağımıza getirtebiliyoruz telefon bir nevi garaj görevi görüyor bize. Aiden’nın telefonunda birkaç özellik daha var ancak en komiğime giden müzik açıp sesli şekilde müzik açıkken gezebiliyoruz gözümün önüne apaçiler geldi bir anda bunu yapınca. Oyunun geçişleri gayet başarılı Aiden’den kameralara falan geçişler birde gideceğiniz yol çok uzaksa trene binip hızlıca gidebiliyorsunuz bir nevi taksi ama ücretsiz. Aiden GTA San Anderas’da ki adamımız gibi üstünde onlarca silah taşıyor burada bize “Adam cephanelik çıktı Rıza Baba” demek kalıyor ve bu insanın siniri bozmuyor değil bir insan pantolonundan hem Ak-47 hem pompalı tüfek nasıl çıkarır? Akılları kurcalayan deli sorulardan. Oyunda mini oyunlar var bunlar oyunu daha da eğlenceli hale getiriyor tabi ki telefon varsa mini oyunda vardır. Watch_Dogs’un görüntüleri, oyunun ortamı gayet başarılı yapılmış ve Chicago’u bize yaşatıyorlar. Ama oyunun kötü yanlarından birisi o canını yediğim sopasıyla istediğimiz kişiye vuramıyoruz GTA’dan ayıran bir yan bu ve en önemlisi ZIPLAMA YOK! Ne güzel sokakta tavşan gibi hoplaya hoplaya gidecek insanların üstünden atlayacaktım ama yok işte sadece duvarların üstünden atlama var maalesef. Son olarak oyunun kontrolleri benim hoşuma gitti kolay geldi en azından bana ve zorluk seviyesi yok ama oyun kolay geldi bana bu eksi yönlerinden biri.

Daha yazacak çok şey var ve gönül ister daha fazla ayrıntıya gireyim ama şimdiden yeterince uzun oldu bile sizi sıkmak gibi bir niyetim yok son olarak puanı mı vereceğim ve bitireceğim yazıyı. Haydi, kendinize iyi davranın.

Peki, Neden 8.6 Puan?

Oyuna 8.6 puan vermemin birkaç sebebi var bunlar:

• Oyunda ZIPLAMA YOK! Demiştim.
• Fazla kolay yapılmış bölümler.
• Bazı grafik hataları yok değil.
• Paçasından onlarca silah çıkarıyor.
• Hunharca mermi yemesine rağmen ölmüyor.
• Tek tip kıyafet seçeneği.

Anlatım Yazılar ve Resimler Bana Aittir Kesinlikle Alıntı Değildir.
Eline Sağlık, alıntı olmaması bir ayrıcalık Süper
(03.06.2014 23:05)Thanatos Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eline Sağlık, alıntı olmaması bir ayrıcalık Süper

Teşekkürler alıntı yapmamak için bu konularda çabalıyorum Süper
Yazı için teşekkür ederim. Güzel yerlere değinmişsin. Birisi Ubisoft firmasına oyuna nasıl zıplama özelliğinin eklendiğini göstersin. Bilmiyorlar ayıp olur diye sormuyorlar da herhalde. Gülümseme Bugün oynarken yaşadığım bir sorunu böyle görüntüledim. Gülümseme http://i.imgur.com/XdgZ7Hx.png
Begenmene sevindim Teşekkürler Gülümseme seni baya Ruh emiciler kapmış ya Açık Ağızlı Gülümseme
Fixer Contracts görevi yapıyorum yetişemeyince checkpointe oyun başa sarıyordu. Baya 5 dakika filan uğraştım. Göreve yeniden başladım filan böyle oldu en sonunda normal bir şekilde tamamladım görevi. Açık Ağızlı Gülümseme
Eline sağlık, güzel olmuş. Zıplamama olmaması da can sıkıcı olmuş Açık Ağızlı Gülümseme
Harika olmuş Açık Ağızlı Gülümseme
hacker olmayı merak eden çoluk çocuk almıştır oyunu Gülümseme
(04.06.2014 00:03)Renown Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Fixer Contracts görevi yapıyorum yetişemeyince checkpointe oyun başa sarıyordu. Baya 5 dakika filan uğraştım. Göreve yeniden başladım filan böyle oldu en sonunda normal bir şekilde tamamladım görevi. Açık Ağızlı Gülümseme
O görevler uzun sürünce insanın canını sıkıyor baya Açık Ağızlı Gülümseme

(04.06.2014 02:58)TheNoobOne Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eline sağlık, güzel olmuş. Zıplamama olmaması da can sıkıcı olmuş Açık Ağızlı Gülümseme
Teşekkürler. Evet ya çok sinirmi bozuyor Açık Ağızlı Gülümseme

(04.06.2014 07:48)Fast Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Harika olmuş Açık Ağızlı Gülümseme
Teşekkürler beğenmene sevindim Açık Ağızlı Gülümseme

(04.06.2014 09:14)orqun67 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hacker olmayı merak eden çoluk çocuk almıştır oyunu Gülümseme
Korkarım bu fikrine katılmıyorum çünkü adamlar gayet başarılı bir oyun yapmış ve oyunu sadece çocuklar değil herkes oynar bu yüzden olay çoluk çocuğun hacker olma hevesi değil oynarken her kesimden insanın zevk alması ve bunu başarabilmiş Ubisoft
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans URL