Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Norveç Ordusu Tanklarında Oculus Rift Kullanıyor !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Norveç Kara Kuvvetleri, Oculus Rift’in tank şoförlerine çevrelerini görmede nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyor.

[Resim: VwLmMy7.jpg]

Norveçli teknoloji sitesi Teknisk Ukeblad’e göre küresel lenslere sahip dört özel yapım kamera, şoförlerin, tankın 360 derece çevresini görebilme imkanı tanıyor. Kameralar tarafından alınan görüntüler, tank şoförünün taktığı bir Oculus Rift başlığına aktarılıyor.

Kara Kuvvetleri Savaş Labratuvarı yetkilisi Binbaşı Ola Petter Odden, Oculus Rift’in, sanki şeffaf bir araç içinde oturuyorlarmış gibi, şoförlere daha iyi bir görüş sağladığını söylüyor.

Odden, “normalde neredeyse kör gibisinizdir, çünkü etrafınız zırhlarla kaplıdır,” diyor ve devam ediyor, “bu sistem sayesinde, sanki kapağın üzerinde oturuyormuşcasına iyi bir görüşe sahip oluyorsunuz.”

“Bu, çok umut verici bir konsept. Başlığın henüz, uzak mesafelerde gereken ekran çözünürlüğüne sahip olmadığını gördük ve bu da şoförlerde baş dönmesine neden oluyor. Ama bu sorunun kısa bir sürede çözüleceğine inanıyoruz.”

Henüz geliştirme çalışmalarının çok başında olan mevcut Oculus sistemi, tank şoförlerinin araçlarını bir santimetrelik hatayla park edebilmelerine el veriyor. Rift’in teknolojisi ilerledikçe, harita veya sürat gibi tank istatistiklerini HUD tarzı görüntülemeler gibi başkaca avantajları sunması bekleniyor. Odden, teknolojinin beş sene içinde, Norveç Kara Kuvvetleri’nin düzenli kullanımına sunulacağını tahmin ediyor.

Oculus Rift sanal gerçeklik başlığı oyuncular arasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Şu ana kadar 85 bin birim geliştirme kiti satılmış durumda. Diğer taraftan, Zenimax, Oculus Rift teknolojisinin kendilerinden çalındığını iddia ederek yasal yollara başvurmuş durumda.
Teşekkürler Açık Ağızlı Gülümseme
önemli değil
İyiymiş sagol Açık Ağızlı Gülümseme
savaşa hazırlık Açık Ağızlı Gülümseme
önemli değil
Referans URL