Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: NASA 2021'de Mars'ta Bitki Yetiştirecek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: i5lccLJ.jpg]

Önümüzdeki 10 yıl içinde Mars’a insanlı uçuşların sıklaşacağı tahmin edilirken. Bir yandan da Mars’a koloni kurmanın planları yapılıyor.

Mars’a ayak basacak turistler daha önce sıradan insanların hiç tecrübe etmediği çorak ve ölü bir toprakla karşılaşacaklar. Bunun önüne geçmek isteyen NASA hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz ay uzayda bitki yetiştirmeyi sağlayan bir teknoloji geliştirdiğini açıklamıştı.

NASA, Curiosity’den sonra Mars’a göndereceği diğer uzay aracıyla beraber, NASA’nın sert Mars ikliminde hayatta kalabileceğini düşündükleri tohumlardan da gönderecek. Mars Plant Expirement (MPE) adı verilen bu projede NASA, Mars yüzeyindeki radyasyona rağmen birkaç bitki türünün yetiştirilip yetiştirilmediğini anlamaya çalışacak. NASA’nın üzerinde ağırlıkla durduğu bitkinin ise Arabidosis isimli bir bitki olduğu biliniyor.

[Resim: 9ITYOdf.jpg]
NASA bu işlem için doğrudan Mars’ın kendi toprağını değil, bitkiler için hazırlanmış özel bölmeleri kullanacak. 2021 yılında Mars’a gönderilecek uzay aracı ile başlayacak proje için geliştirilmiş bir sulama ve MPX robotu da görev yapacak.

Mars’ın yüzeyinin ve toprak örtüsünün uygun olup olmayacağı 15 günlük bir sürenin içerisinde belirleneceği belirtiliyor. Eğer uygun olursa koloni hayatı için Mars’ın yeni bir bitki örtüsüne kavuşturulması an meselesi.


ALINTIDIR.
Orda Yapsalar Nolacakki ?
Bilgi İçin Teşekkurler Süper
Referans URL